Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
chtěla bych se zeptat těch co už znají a ví na zkušenost.
Máme 3měsíční holčičku a chtěli by jsme s ní jet v létě k moři. Tudíž jí bude už půl roku cca.
Jen nevíme autem do Chorvatska nebo letět. To samé co vše důležité na dovolenou sebou, co rozhodně nezapomenout. A pak také all inclusive nebo není nutné? Zkrátka vše co vás napadne. Rozmýšlíme se a je jasné, že když nás to čeká poprvé neumíme si vše představit
. To samé co se týká ubytování, pláže, moře, zkrátka prostě cokoliv. Moc díky za tipy, věřím, že námk pomůžou
![]()
Když jste z Prahy, tak bych možná i letěla… Budete tam dřív.
All inclusive kvůli dítěti určitě není nutné, v půl roce toho ještě stejně moc nepojí a těch pár „mrkví“ vezmeš případně s sebou - takže to bych brala podle toho, na co jste zvyklí vy…
Jinak bych nevláčela nic zbytečného, něco, na čem se bude válet na pláži, aby nebyla na kamínkách, když nebude v kočárku, cestovní postýlku bych půjčila v hotelu bude-li možnost, tak snad jenom oblečení a plenky, opalovací krém, nějaké ty základní léky… Normálka
Šak jedete do civilizace ![]()
Angua píše:
Když jste z Prahy, tak bych možná i letěla… Budete tam dřív.All inclusive kvůli dítěti určitě není nutné, v půl roce toho ještě stejně moc nepojí a těch pár „mrkví“ vezmeš případně s sebou - takže to bych brala podle toho, na co jste zvyklí vy…
Jinak bych nevláčela nic zbytečného, něco, na čem se bude válet na pláži, aby nebyla na kamínkách, když nebude v kočárku, cestovní postýlku bych půjčila v hotelu bude-li možnost, tak snad jenom oblečení a plenky, opalovací krém, nějaké ty základní léky… NormálkaŠak jedete do civilizace
Jojo máš pravdu:-) a díky:-).....no já si taky nemyslím, že all je nutné když je to ještě mimčo…a jak s převařenou vodou? kupovat jí tam a vzít sebou konvici? nomy by jsme chtěli spíš letět, ale má jet více lidí, tak uvažujeme o všem. samozřejmě pohodlnější a rychlejší je samozřejmě letadlo:-) ![]()
Tak i Chorvati asi budou znát kojeneckou vodu
Záleží, jak moc jsi v tomhle pečlivá a jestli kojíš nebo jste na UM… Jestli studuješ každý gram minerálu, tak bych vzala vlastní (i když do toho letadla nevím nevím
), které důvěřuješ, jestli ne, tak tam určitě něco koupíš…
Já jsem třeba nepřevařovala a dávala rovnou z kohoutku (studna), u kojenecké bych to neviděla jako nutnost - ale to taky asi jak jsi zvyklá… Asi bych pořešila, co všecko ten konkrétní hotel nabízí, jestli je třeba kuchyňka na pokoji, je možné půjčit konvici, jestli tam můžeš vůbec vlastní zapojit (nebo cokoli, nevím, my do hotelů nejezdíme) a pak se rozhodla ![]()
My jsme do Chorvatska necestovali, ale když už autem, tak je to lepší prý na noc - i s našima jsme tak jezdívali…
jo na noc určitě je lepší do Chorvatska. No vodu nekupuju kojeneckou ale převařuju z kohoutku.
za sebe bych radši letěla. je to podstatně pohodlnější přesun.
jinak doporučuji hotel na pláži, nejlepší je písek. nebo případně apartmány, pokud se ti chce vařit.
my máme třeba hodně rádi turecko. ale tam je potřeba alespoň 4 hvězdy a all inclusive.
jinak jen tě chci upozornit, že pokud budete chtít nějaký rozumný poměr kvalita a cena, budete hledat dost špatně. letní zájezdy jsou už strašlivě vyprodané, pokud se teda nerozhodnete pro Egypt nebo tunis ![]()
já bych teda do egypta s malým mimčem neletěla.to bud to chorvatsko,nebo třeba řecko, tam letíme my.malá bude mít 9měsíců v tu dobu.taky bych radši jela až koncem léta.nebo už v červnu.
Jo holky tunis ani egypt rozhodně ne s mimčem. No toho, že jsou hodně vyprodané se bojím. Protože nás má letět 4 dospělý + mimčo a už asi nebude z čeho vybírat.....
. No uvidíme. Díky
. Jo a vařit se mi moc nechce tedy ![]()
doporučuju kouknout po turecku na září. to by ještě nemuselo být tak vyprodané a dostanete velmi rozumný poměr kvalita-cena.