Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
http://www.lekarna.cz/…n-1-ha-400g/#…
Máme vyzkoušené a jsem
velmi spokojená…
ja tedy davam bebu 1ha a jsem s ni spokojena mala kadi tak jak ma,kazdymu se osvedcilo neco jineho ![]()
S tím kroucením u kojení: Odpozorovala jsem kdysi u synka, který hodně trpěl novorozeneckou kolikou a prdíky, že to kroucení je opravdu z toho. Jak začal sát, tak se mu rozpohybovala střeva a začal se kroutit a pouštět se prsa. Pomáhalo opravdu jen to cvičení. Klidně se neboj pomaličku na střídačku mu dát levé kolínko až na pravé ramínko a naopak…Poradila mi to jedna dětská sestřička, která pracovala v porodnici..Pak mu teprve zkus nabídnout mlíčko.
Ahoj,chtěla bych poprosit o pomoc ohledně dokrmení UM na noc. Možná se budu ptát zmateně, ale jsem prvorodička a jsem dost nejistá, tak díky předem.
Syn(9. týdnů) hodně usíná u kojení už od malička. Kojím teď z obou prsů a trvá to cca 40 min. Za tu dobu si vezme třeba jen 100ml. Přibývá docela pomalu a i kamarádka říkala, že jí přijde maličký. Poslední dobou se u kojení začal kroutit a to hlavně v noci. Znamená to tedy, že má hlad? Trápily nás i prdíky, ale to se teď hodně zlepšilo a po cvičení to většinou dostaneme ven, takže tím to asi nebude.
Je to nespavec, kterého v noci uspávám kojením (přes den uhoupávám) a trvá vždy hrozně dlouho, než usne a mám už bradavky celé rozkousané. Navíc se začal budit častěji než dřív.
Možná mám slabé mléko či co. Za 9 týdnů jsem zhubla 12kg a mám teď už o 7kg méně než před otěhotněním. Docela mě to hubnutí už děsí, ale je to i tím nevyspáním.
Je tohle situace, kdy by mohl pomoct dokrm na noc? Neutším ale vůbec jaký. O peníze nejde. Manžel je astmatik. Vím, že alergie nějak hrají roli. Díky za rady.