Dovolená a práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dovolená a práce
Ahojky všichni, chtěla bych se zeptat jak to vlastně funguje s dovolenou na hlavní pracovní poměr zaměstnání na dobu neurčitou, nikde jsem nemohla najít jak to v tomto případě funguje, tak to zkusím tady..
V naší firmě máme DV 25 dní ročně, za rok 2023 jsem všechnu dovolenou (25 dní vyčerpala) a od ledna mám opět nových 25 dnů k čerpání.. ale teď jsem si našla novou práci a zvažuji odchod, náleží mi stále 25 dní nebo mi to nějak pokrátí? Protože jsem jakoby neodpracovala celý rok?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Nela95 píše: Více
Samozřejmě, že ti dovolenou pokrati podle toho jak dlouho budeš pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nela95 Pokrátí, jakmile dáš výpověď, spočítají ti, kolik dní ti zbývá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Samozřejmě se dovolená pokrátí podle toho kolik jsi odpracovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nela95 píše: Více
Tak samozřejmě, že nedostaneš celou, to je snad logické, ne? Budeš mít tolik dovolené, kolik dní odpracujes, takže se to podle toho spočítá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasně, že ti to zkrouhnou. Navíc počítej s tím, že ti to spočítají jen z 20 dnů, které jsou ze zákona. Dalších 5 dnů je benefit, který ti dát nemusí. Aspoň u nás, jakmile je někdo ve výpovědní lhůtě, přijde hned o všechny benefity.
- Citovat
- Upravit
… a u nového zaměstnavatele ti naskočí nová dovolená, opět v poměrné části.
Ať se to dobře počítá, dejme tomu, že u obou zamtelů budeš mít 24 dní dovolené ročně.
U starého budeš pracovat leden až duben, takže 8 dní dovolené, u nového budeš červenec až prosinec, takže 12 dní dovolené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A pokud jsi tu pomernou cast precerpala, tak ti strhnou penize.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit