Nemoc u učitele - jak to chodí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Lekar nebo nemoc ucitele
Jak je to u ucitele, zejm. prvostupnoveho na ZS, kdyz potrebuje jit k lekari, zejm. neocekavane. slysela jsem, ze kdyz je to casteji, ze to muze byt problem.
A jak se skolstvi diva na castejsi nemocnost ucitele?
Predpokladam, ze zalezi i na vyucovanem predmetu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@negra píše:
Jak je to u ucitele, zejm. prvostupnoveho na ZS, kdyz potrebuje jit k lekari, zejm. neocekavane. slysela jsem, ze kdyz je to casteji, ze to muze byt problem.
A jak se skolstvi diva na castejsi nemocnost ucitele?
Predpokladam, ze zalezi i na vyucovanem predmetu
u lékaře si nechá orazit propustku, při nemoci si nechá vypsat nemocenskou. Pokud je nemocný častěji, sáhne ředitel raději po někom, kdo nebude tolik chybět. Záleží na nabídce uchazečů o zaměstnání.
Bez bližších informací nelze víc říct. Ale obecně, učitel, který chybí 2 týdny z měsíce, to je problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikam nechodím, všechno odsouvám. Štve mě to hlavně kvůli dětem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martula78 píše:
Nikam nechodím, všechno odsouvám. Štve mě to hlavně kvůli dětem.
To je pěkná blbost. Hlavně kvůli dětem nic neodsouvej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Blbě…zejména při smlouvě na dobu určitou. Není je kým nahradit, často suplují asistenti, zpoždění ve výuce. Pokud je to často, není to dobře.
- Citovat
- Upravit
Ja i dost mych kolegu jsme nemocni o prazdninach. Telo to drzi, a jakmile vi, ze muze, odpadne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemoc je problém. V tomto školním roce jsem byla už 2× 2 týdny nemocná a další 4 týdny bylo nemocné dítě. U mě to bylo i tím, že jsem první nemoc nedolecila, druhá byla přes Vánoce a třetí jsem dolecila, protože po 2 týdnech doma byly jarní prázdniny.
Na prvním stupni je to problém. Třída rozhozená, ještě jsme to nedohnali. Nelíbí se to ani rodičům, což chápu.
U nás supluje, kdo může, takže se jen opakuje.
Lékaře si dávám mimo výuku.
Bohužel neudělám nic.
- Citovat
- Upravit
Ono taky dost zalezi, jestli je to nejaka skola na vesnici, kde je pet ucitelek i s reditelkou a neni zastup… nebo jestli je to velka skola, ze se to v pohode vykryje nekym jinym nebo muzou suplovat treba asistentky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa tak asi jak kde a jak kdy. Můj syn měl učitelku, která byla snad půl roku ( ne v kuse průběžně) na OCR s dítětem a žádný problém. Ťřidu měla další rok. Prý malé dítě ucitelky normálně mají. Bylo to šílený. Suplovala většinou asistentka, která pak ale neasistovala dětem, ke kterým byla přiřazena.. Hrůza.
- Citovat
- Upravit
Dávno pominula doba, kdy učitelka nesměla mít své děti a vdávat se. Takže i učitelky dneska mají běžně malé děti.
@kocourGarfield píše:
@neumisa tak asi jak kde a jak kdy. Můj syn měl učitelku, která byla snad půl roku na OCR s dítětem a žádný problém. Ťřidu měla další rok. Prý malé dítě ucitelky normálně mají. Bylo to šílený. Suplovala většinou asistentka, která pak ale neasistovala dětem, ke kterým byla přiřazena.. Hrůza.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kocourGarfield píše:
@neumisa tak asi jak kde a jak kdy. Můj syn měl učitelku, která byla snad půl roku na OCR s dítětem a žádný problém. Ťřidu měla další rok. Prý malé dítě ucitelky normálně mají. Bylo to šílený. Suplovala většinou asistentka, která pak ale neasistovala dětem, ke kterým byla přiřazena.. Hrůza.
záleží na více věcech. Jakou má stávající učitelka smlouvu - s trvalou se jí jen tak nelze zbavit. Jestli má ředitel odpovídajícího náhradníka. Není to úplně jednoduché se takového člověka zbavit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
(Ne)řeší se to teď u nás na druhém stupni. Letos nastoupila nová učitelka a brutálně chybí, když se to sečte, tak přibližně zatím dvě třetiny z proběhlého školního roku. Suplování za ní se všelijak flikuje a děti jsou tím hodně bity. Štve nás to, štve to už i ty děti, štve to rodiče. Nicméně se nejspíš do konce školního roku nic nezmění.
Má smlouvu na rok, jestli jí vedení tu smlouvu prodlouží, netuším. Má předmět, pro který je tady problém někoho sehnat, takže možná radši vezmou za vděk aspoň něčemu. Ta kolegyně to vnímá, že přece pořád někdo chybí a supluje se, tak proč by to měl být problém u ní.
Takže i v takovém rozsahu absence někdo může ve školství fungovat.
- Citovat
- Upravit
@Kelsey jasně já to chápu. A upřímně by mi to bylo jedno, kdyby moje dítě nebylo to které mělo mí tu asistentku. Takže mu nikdo neasistoval, asistentka dlouhodobe sama tu třídu nedávala. 2 roky po sobě a třída nestíhala, měla mezery.
S přechodem na druhý stupeň z toho bylo halo, že je třída tak pozadu ![]()
- Citovat
- Upravit
@Kelsey at je mají, ale žádný zaměstnavatel nebude nadšený, pokud z 10 měsíců budeš 5 na OCR ne?
Nebo Tvůj zaměstnavatel by s tím byl ok? A rodiče?
- Citovat
- Upravit