Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte maminky,
chtěla bych Vás poprosit o názor. Malému bude v červenci rok a v polovině srpna s ním chci jet na dovolenou do Bulharska. Vybírám ji už teď jako first minute, myslíte, že je to dobrý nápad? Co když malý onemocní nebo cokoliv a já teď zaplatím zálohu. Není lepší vybírat dovču jako last minute?
Děkuji za vaše názory.
Pavla
@Paulonda vyber, jak Tobě vyhovuje. Prý se to dá pojistit, takže pokud by dítě omarodilo, dostaneš něco málo zpět ![]()
Z mýho pohledu JE lepší vybrat jako last, mj. přesně z tebou uvedených důvodů.
Byli jsme loni s 13m v Bulh., kupovali jsme to jako FM a pak jsem se třepala, aby neonemocněl on nebo starší. Jenže my jsme na LM nemohli, protože nás bylo víc rodin, tak abychom měli stejný hotel.. Jinak bych určitě kupovala až LM. Nejhorší noční můrou pro mě byly neštovice ze školky ![]()
V tomto pripade bych pockala a podivala se na nabidku last minute. Muzou pripadne vracet zalohu, ale nevim, jestli je to pravidlem, navic maly muze mit treba jen neco „lehciho“ s cim bys ty, jako matka do zahranici nevyjela, ale cestovka ti to jako zavazny duvod neuzna.
@Krkael píše:
Z mýho pohledu JE lepší vybrat jako last, mj. přesně z tebou uvedených důvodů.
Souhlasím, člověk neví co bude. I dospělý si např. může zlomit nohu nebo zrovna nedostane dovolenou.
No přijít pak o zálohu to je na infarkt. Akorát se bojím, že na last minute nebude takový výběr podle našich představ a kvůli malému hlavně
Na druhou stranu, i když si člověk koupí last minute, tak dítě může onemocnět ze dne na den
Tak já nevím…
@Paulonda našemu bude taky rok v červenci a už máme objednanou dovolenou v červnu do Řecka a neřeším to. ![]()
No člověk si to nesmí připouštět a přivolávat nějaké nemoci, to já ani nedělám, akorát tak celkově si zatím neumím představit, jaký bude malý, až bude mít rok ![]()
@Paulonda píše:
No přijít pak o zálohu to je na infarkt. Akorát se bojím, že na last minute nebude takový výběr podle našich představ a kvůli malému hlavněNa druhou stranu, i když si člověk koupí last minute, tak dítě může onemocnět ze dne na den
Tak já nevím…
Když nepojedete v období letních prázdnin, tak je výběr velký. My chtěli jet poslední týden v červnu a bylo to dost přebrané (konec školního roku
). A to ten týden předtím byla hromada nabídek. V průběhu září bude taky dost LM.
No my koupili FM s tím, že máme pojištění storna, takže mě nějaká případná nemoc tolik nedrásá ![]()
mám 10měsíční a školkového 3,5letého..
ještě uvažuji, jestli malého nenechat týden před dovčou doma ze školky, bude to v červnu, tak nevím.. to snad už nemocnost taková nebude a neštovice už máme za sebou ![]()
osobně bych brala spíš FM - u nás byly důvody výběr hotelu (ten co chcem, a je skvěle vybavený pro děti, by prostě na LM vůbec nemusel být)
a já jsem strašně organizační typ, tak bych byla nervozní nevědět do poslední chvíle kam jedu
![]()
My už máme zaplacenou dovolenou na červenec
Naší je teď rok, takže v červenci jí bude 18 měsíců, případnou nemoc nijak neřeším, je to buď a nebo
Jedeme do Itálie.