Kypr, mohu dovézt mušle?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3739
2.3.14 21:06

Kypr a mušle

Ahoj všem. Mám dotaz..manžel koupil dovču na Kypr(řeckou čast) ted na konci Března mame letět, a nikde jsem se nedočetla zda si od tama můžu přivézt např. tam koupené mušle? Vim že snad Egypt? nebo kde to nejde. Jedem do Ayia Napa. Dik za názory. Jo můžu se zeptat co jste si od tama dovezli?

Příspěvek upraven 02.03.14 v 21:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
2.3.14 21:10

Ofiko by se nemělo odnikud, ale nijak to nehlídají. akorát tam mušlí moc není, jen malilinké. vždycky jsme si dovezli, dali jsme to normálně do kufru, ale fakt toho moc nebylo. víc jak centimetr neměla ani jedna :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
2.3.14 21:11

Aha :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
2.3.14 21:12

Můžeš si přivézt mušle, ale musíš mít doklad o koupi. Já si tam koupila mořskou houbu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
2.3.14 21:12

V Napě jsem teda nebyla, byli jsme 2krát v Protarasu, to je asi 12 km od Napy, a fakt prd :lol: v Pafosu na západě ostrova, tam jich bylo o něco víc. ale oproti třeba Kanárům, nebo i Turecku, nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
2.3.14 21:15
@evulek2 píše:
Můžeš si přivézt mušle, ale musíš mít doklad o koupi. Já si tam koupila mořskou houbu :)

doklad? 8o já i tam koupila taky asi 3 větší mušle, v krámku, ale nikdo ode mě žádnej doklad nechtěl, ostatně jsem je ani neměla, nenapadlo mě je schovávat 8o to musíš mít z Egypta, doklad, na Kypru to tak nehrotí. a hlavně kupovaný poznají na letišti celkem bez problému :nevim: ty houby jsem si tam taky koupila. akorát je třeba koupit ty dražší, ty levný jsou lepený z několika kusů, a vydrží pár dní :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50123
2.3.14 21:16

My byli na Kypru 3× a nikdy jsme na pláži mušle neměli. S tím vývozem nevím, jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
2.3.14 21:17

O Kanarech mi povidej :roll: tam jsem lozila po plazich a NIC :evil: byli jsme na Tenerife 2012

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
2.3.14 21:19
@LydaM píše:
O Kanarech mi povidej :roll: tam jsem lozila po plazich a NIC :evil: byli jsme na Tenerife píše: Více

no já tam právě mám pocit že docela dost našla :think: byla jsem na Gran Canarii, ale už je to dýl..asi 2006? bylo to moje první moře, takže jsem z každé mušle měla radost jak malý dítě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
2.3.14 21:20

Aha takze koupit je muzu. Ja vzdy koupim jen jednu na pamatku. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
2.3.14 21:22

@slavuska1 @LydaM asi je lepší se zeptat na dovče tamního delegáta. Ten poradí. Ty zakoupené mušle s dokladem se někdy ani nemůžou dávat do kufru, aby ho zbytečně neotevřeli, ale je lepší je mít v příruč. zavazadle a popř. ukázat. Ale je pravda, že z některých zemí se nesmí vyvážet žádný,,přírodní bohatství,, ani s paragonem. Jo a jedna menší mořská hoba se taky rozpadla, větší je držák :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
2.3.14 21:22

@LydaM jo, mají tam krásný, loni jsem tam koupila s vyrytým obrázkem, asi za euro a půl, menší, a velkou asi za 3 eura. tam jsou krámky na každým kroku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
2.3.14 21:24

Aha tak Tenerife ani tuk. A tak nevim jak jen na tom ten Kypr ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
2.3.14 21:26
@evulek2 píše:
@slavuska1 @LydaM asi je lepší se zeptat na dovče tamního delegáta. Ten poradí. Ty zakoupené mušle s dokladem se někdy ani nemůžou dávat do kufru, aby ho zbytečně neotevřeli, ale je lepší je mít v příruč. zavazadle a popř. ukázat. Ale je pravda, že z některých zemí se nesmí vyvážet žádný,,přírodní bohatství,, ani s paragonem. Jo a jedna menší mořská hoba se taky rozpadla, větší je držák :lol:

já to měla normálně v kufru mezi hadrama, aby se to nerozbilo..a mezi tím naházený ty pidi nasbíraný :lol: je fakt že paragony tam dávají všude, ale já je rovnou vyhazovala. taky mušle s vyrytým nápisem „Protaras“, to bylo asi jasný že jsem to takhle nevylovila z moře :lol: každopádně i co jsem slyšela, tak rasi jsou jen v Egyptě, ostatní státy mají pro tyhle suvenýry, i nasbíraný, pokus toho je pár kusů, celkem pochopení. já si koupila ty houby vloni 4, předloni jen 1, a byla hned pryč. teď mám zatím druhou, ta byla asi za 5e, ta první za 3 e vydržela týden :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
2.3.14 21:32

Na Kypru jsem byla půl roku a žádný mušle, který by stálo za to si vézt domů, jsem tam neobjevila :roll: Zato jsme si ztama dovezli asi 100 nasbíraných semínek palem :mrgreen: což se samozřejmě nesmí. Normálně do kufru, co jde do letadla, oni to nekontrolujou. Měli jsme je tuším v pixle od Pringels :mrgreen: Doma nám pěkně zaklíčili, začali růst a až měly tak 5 cm, tak všechny do jedné pozdechaly :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí