Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky potřebuji poradit… Jedeme s prckem na dovču do Benecka. Jsme bohužel bez auta (měli jsme ho domluvený od kamaráda, ale ten teď pár dní před dovolenou z toho vycouval). Máma nás tam hodí a pak pro nás zas přijede. Ale teď přemýšlím co tam a jak s busama. Sice jsem koukala na IDOS, ale třeba do Pece pod Sněžkou, je to akce pomalu na půl dne tam a pak zas zpátky
Chtěla jsem na Sněžku. Vůbec nevím co vymyslet, abychom 6 dní jen neseděli na zadku na chalupě. Neznáte to tam některá a neporadíte mi? Nejsme žádný extra turisti, abychom nachodili 20km, ale nějakou delší procházku na odpoledne zvládneme. Loni jsem tam byla, tak vím, že je tam zoo hřiště a pod Beneckem rozhledna Žalý, ale tím asi tak končím
Jeli jsme tam v těch největších vedrech, takže jsme většinu času byli na chatě a cachtali se v bazénu, ale letos to tak nevidím. Nebo mi poraďte jak si na tejden půjčit auto a finančně nevykrvácet, což je skoro nereálný
Díky za info… přeji hezký zbytek léta ![]()
@mejdylko koukni na cyklobusy… Z Benecka jede na Horní Mísečky, takže se dá udělat procházka k prameni Labe (není to daleko, v pohodě to zvládl tříleťák). Nebo jít pěšky do Vítkovic na farmu Hucul a zpět busem (zastávka Vítkovice - hotel Praha) nebo opačně (busem do Vítkovic, ale to pak musítě vyjít slušný kopec k tý farmě, pak už je to prakticky jenom rovinka). Na týhle trase je i občertvení Rovinka, kde mívali úžasné borůvkové knedlíky (ale už je to delší dobu, co jsem tam byla, tak snad to pořád platí).
@lucenka děkuju za reakci… určitě si to poznamenám a uvidím co vymyslíme. Potřebuju něco vymyslet, abychom se tam nekopali do zadku. Penzion je sice fajn, s bazénem, trampoškou pro prcka atd. Ale přeci nejedu na dovču, abych seděla na chalupě. Ráda bych se tam pokoukala. Ale přítel na to, jak je hubenej je lenoch, já zas mám takovou stavbu těla, že nějakou mega tůru nedám a prcek, toho baví tak první 2km a pak dělá blbosti ![]()
@mejdylko kolem Benecka má být lufťákova stezka, my se na ni chystáme.
Tak zrovna do Pece mi to ukazuje autobus v 8:47, jede tam hodinu a půl, a zpět v 17:20, a ani ne hodina a čtvrt cesty. neboj, to půjde. my celý dětství jezdili na hory bez auta v létě, a vždycky jsme s busama v pohodě vystačili. i teď když jezdíme autem, tak busy občas používáme, je to pohodlnější někdy, než se vracet k autu furt ![]()
@slavuska1 díky, ten jsem taky teď našla… furt tak hledám a vypisuju co by se mohlo hodit. Něco vymyslíme, to se nebojím. 2-3 dny někam do pryč, 1-2 dny na chalupě u bazénu pokud se vydaří a pak už se pomalu budem balit a pojedem domu. Až odtamtud pojedeme, chci poprosit mamku, aby nás vzala na Mumlavský vodopády se podívat, tam ten můj ještě nebyl. A ono to nějak dopadne. Kdyžtak se poptám majitelky penzionu co by nám doporučila s prckem. Jen chci být krapet nachystaná. ![]()
@Billi o té vím, ta končí na tom zoo hřišti, tu mám určitě v plánu dát.
loni jsem se na ní byla z kraje podívat a je to tam krásný.
Jedte do Spindlu busem z Vrchlabi a pak busem ze Spindlu autobusem na Spindlerovku (jizdni rad je na strankach mesta Spindlu). Ze Spindlerovky je krasna cesta ceskopolskeho pratelstvi az na Snezku a je jen mirne do kopce, pak sejdete dolu ze Snezky do Pece a autobusama zpet.
Krasna cesta je z Benecka na Rovinku a z Rovinky na Zaly a pak dolu do Benecka.
Nebo treba jet do Spindlu a zpatky na Benecko pesky pres Rovinku. Nebo treba ze Spindlu lanovkou na Plane a pesky pres Strazne do Vrchlabi a busem zpet na Benecko.
@tina1979 moc děkkuju… něco si vybereme. To Žalý chci dát určitě. ![]()
@mejdylko píše:
Holky potřebuji poradit… Jedeme s prckem na dovču do Benecka. Jsme bohužel bez auta (měli jsme ho domluvený od kamaráda, ale ten teď pár dní před dovolenou z toho vycouval). Máma nás tam hodí a pak pro nás zas přijede. Ale teď přemýšlím co tam a jak s busama. Sice jsem koukala na IDOS, ale třeba do Pece pod Sněžkou, je to akce pomalu na půl dne tam a pak zas zpátkyChtěla jsem na Sněžku. Vůbec nevím co vymyslet, abychom 6 dní jen neseděli na zadku na chalupě. Neznáte to tam některá a neporadíte mi? Nejsme žádný extra turisti, abychom nachodili 20km, ale nějakou delší procházku na odpoledne zvládneme. Loni jsem tam byla, tak vím, že je tam zoo hřiště a pod Beneckem rozhledna Žalý, ale tím asi tak končím
Jeli jsme tam v těch největších vedrech, takže jsme většinu času byli na chatě a cachtali se v bazénu, ale letos to tak nevidím. Nebo mi poraďte jak si na tejden půjčit auto a finančně nevykrvácet, což je skoro nereálný
Díky za info… přeji hezký zbytek léta
my jsme loni chodili s detmi (viz podpis) a cyklovozíkem treba na Janovu Horu (nejaka konska farma, projizdky, restaurace), na Serin, pak je tam takovy okruh okolo zaly - velbloudi stezka, neni znacena ale je na mape.
Příspěvek upraven 23.07.16 v 08:29
@Billi píše:
@mejdylko kolem Benecka má být lufťákova stezka, my se na ni chystáme.
to je tak na dopoledne
@lucenka píše:
@mejdylko koukni na cyklobusy… Z Benecka jede na Horní Mísečky, takže se dá udělat procházka k prameni Labe (není to daleko, v pohodě to zvládl tříleťák). Nebo jít pěšky do Vítkovic na farmu Hucul a zpět busem (zastávka Vítkovice - hotel Praha) nebo opačně (busem do Vítkovic, ale to pak musítě vyjít slušný kopec k tý farmě, pak už je to prakticky jenom rovinka). Na týhle trase je i občertvení Rovinka, kde mívali úžasné borůvkové knedlíky (ale už je to delší dobu, co jsem tam byla, tak snad to pořád platí).http://www.krkonose.eu/cs/cyklobusy
to je dobry napad, odvezt se na misecky a jit zpet pesky-ja tam zuase letos jedu, tez sbiram inspiraci
Jinak se pry rika na Benecko (cituji: „chodi se do pr..le, ale jezdi se na Benecko“), Zaly ani Rovinka se nesklonuje - na Rovinka, kolem Zaly… mistnaci to ocenej ![]()
@Pudloslava píše:
to je tak na dopoledne
Jelikož s sebou máme batole, tak to bude tak akorát ![]()