Jídlo v Řecku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3767
21.7.16 15:48

Jídlo v Řecku

Ahoj, tak za pár dní vyrážíme poprvé Řecka (Kefalonie). Jedeme bez jídla, abychom nebyli závislí na hotelu a taky abychom ochutnali místní speciality. :D Ráda bych se zeptala, jakou máte zkušenost s jídlem v tavernách. Co vám chutnalo, co naopak ne, jaké byly ceny. Taky mě zajímá, zda jste náhodou neměli po jídle či pití v Řecku nějaké trávicí potíže, trochu se bojím hygieny v tavernách :oops: Také bychom si někdy rádi uvařili, plánujeme nakoupit tamní suroviny, tak kdybyste měli třeba tip na nějaké rychlé jídlo z řeckých surovin, budu ráda i za recept. Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
233
21.7.16 15:56

Byla jsem v Řecku mockrát a jídlo vždy super. Hlavně saláty, taky maso kromě skopoveho teda - tam ho mají rádi. Predjídla jsou výborné a zákusky také. Zadne zažívací potíže jsme nikdy nikdo neměli ani malé děti.

Doporucuju ochutnat musaku, soulaki a rozhodne saláty s fetou a olivama, baklavu… Mňam az se mi zbihaji sliny :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
21.7.16 15:57

Řecko

Jídla v Řecku bych se nebál. Je lepší a levnější než například v Chorvatsku. I chování mají k Čechům daleko lepší. Mají dobré saláty i maso. Jinak doporučuji chodit do taveren, kde je spíše plno. Většinou tam lépe vaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
21.7.16 15:58

@Diablicka606 Díky, ty souvlaky jsou něco jako špízy s různými kousky masa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
21.7.16 15:59

Jo a doporučuji koupit čerstvé ryby na trhu a sami si je připravit. Připadne vám urcite rádi pomůžou domácí s výběrem i přípravou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
21.7.16 15:59
@Heinich píše:
Jídla v Řecku bych se nebál. Je lepší a levnější než například v Chorvatsku. I chování mají k Čechům daleko lepší. Mají dobré saláty i maso. Jinak doporučuji chodit do taveren, kde je spíše plno. Většinou tam lépe vaří.

To je fakt, tak to dělám i v Čechách a funguje to dokonale. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
21.7.16 16:01
@Diablicka606 píše:
Jo a doporučuji koupit čerstvé ryby na trhu a sami si je připravit. Připadne vám urcite rádi pomůžou domácí s výběrem i přípravou.

No, my právě jedeme do takové klidné vesničky, žádný trh tam není, jen asi dva minimarkety. A autem odněkud čerstvou rybu nedovezeme. Ryby budeme muset ochutnat jedině v taverně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
21.7.16 16:03

@Adrasteia jo něco jako spizy je tam i zelenina a různé omáčky k tomu. Urcite ochutnat pravé řecké tzaziki a i jogurt s mandlemi v medu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
21.7.16 16:04
@Adrasteia píše:
No, my právě jedeme do takové klidné vesničky, žádný trh tam není, jen asi dva minimarkety. A autem odněkud čerstvou rybu nedovezeme. Ryby budeme muset ochutnat jedině v taverně.

Jdi rano do přístavu moc rádi ti tam rybáři ryby prodají rovnou z more

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
21.7.16 16:11

@Diablicka606 Díky. Když jsi byla už tolikrát v Řecku, tak bych se ještě zeptala - našla jsem na netu nějaké jídelní lístky z oblasti, kam jedeme. Hodně často tam mají nějaké maso v rajské omáčce s různými přílohami. Docela jsem se divila, nikdy jsem neslyšela, že by se v Řecku vařila rajská. A tady to měli u každého druhého jídla. :think: Nenarazila jsi tam na podobné jídlo? Jinak nejvíc se těšíme asi na tu musaku, doufám, že ji v Řecku dělají opravdu všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.16 16:24

Také jsme byli v Řecku několikrát, manžel tam chce jezdit i kvůli výbornému jídlu.:) Ale nám Řecko vyhovuje po všech stránkách. Nám chutnají saláty s fetou, olivy, musaka, souvlaki, gyros, řecký jogurt…Co nám tak říkali, tak moře u těch ostrovů už je dost vylovené, takže i ty ceny rybích specialit tomu odpovídají. Zákusky jsou na můj vkus moc sladké.:) Želatinu moc nemusím. Nikdy jsme my ani děti žádné problémy neměli. Ale je potřeba počítat s tím, že v těch tavernách je to na naše poměry nadlouho.:) My tedy s dětmi jezdíme do hotelů s jídlem, ale vybíráme podle recenzí takové, kde se vaří hlavně místní speciality. Když jsme jezdili samy bez dětí, tak jsme ale minimálně tu snídani taky měli v hotelu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.7.16 16:29

Ano, ty koule (většinou ze skopového) s rajčatovou omáčkou jsou tam dost časté. Stejně jako takový druh našeho guláše.

• Citovat
  • Upravit
9658
21.7.16 16:30
@Diablicka606 píše:
@Adrasteia jo něco jako spizy je tam i zelenina a různé omáčky k tomu. Urcite ochutnat pravé řecké tzaziki a i jogurt s mandlemi v medu.

klasické jsou bez zeleniny, kuřecí jsou zabaleny většinou do slaniny, aby nebyly suché, vepřové jen kousky napíchané na špejli.

jinak doporoučuju také tavery, ale koukej, kdo tam sedí, jestli mistní nebo turisti. ty turistické bývají o několik úrovní níže. určitě doporučuji ochutnat i klasický gyros, lilkovou pomazánku (melinzano), choriatiki (zeleninový salát s fetou), chalumi na grilu, Keftedes - kuličky z mletého masa, tyropitu - taštičky z filotěsta plněné fetou, pak existuje varianta se špenátem. výborné jsou loukoumades (něco jako koblihové těsto, ale jsou to malé kuličky, které jsou přelité medem a posypané oříšky)… je toho mnoho a určitě to stojí za to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
21.7.16 16:31
@Adrasteia píše:
@Diablicka606 Díky. Když jsi byla už tolikrát v Řecku, tak bych se ještě zeptala - našla jsem na netu nějaké jídelní lístky z oblasti, kam jedeme. Hodně často tam mají nějaké maso v rajské omáčce s různými přílohami. Docela jsem se divila, nikdy jsem neslyšela, že by se v Řecku vařila rajská. A tady to měli u každého druhého jídla. :think: Nenarazila jsi tam na podobné jídlo? Jinak nejvíc se těšíme asi na tu musaku, doufám, že ji v Řecku dělají opravdu všude.

na musaku narazíš fakt všude, to se neboj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.7.16 16:36

Na Kefalonii jsme byli před dvěma roky a jídlo stejně jako všude jinde v řecku bez problémů:-) jak píšou ostatní tak samozřejmě klasická řecká jídla super(musaka, souvlaki, řecký salát, různá dušená masa..), doporučuji tzv rybí talíř - tj výběr ryb a mořských plodů (kolem 20 eur). Na Kefalonii mají i místní specialitu - slaný koláč, taky moc dobré. Dopředu nikdy restaurace neřeším max kouknu na diskuze k danému místu na řecko. name..My byli v Lixouri- letovisko nic moc. Kefalonie moc hezká, pěkné pláže, ale pozor na zemětřesení :mrgreen: Za 10 dní, co jsme tam byli, jsme ho zažili 2×(menší cca 4 st, ale přece..), rok předtím tam bylo velké zemětřesení a dost silnic a budov zničených.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí