Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chceme jet na konci září k moři, ale výjde nám to jen v tu dobu kdy mám dostat menstruaci ![]()
Existují prý nějaké prášky nebo snad injekce, která menstruaci oddálí nebo uspíší (nevím).
Ale snažíme se s přítelem o dítě, nejsou ty prášky nějak moc nezdravé?
Děkuji předem za rady ![]()
@Princess-ka teď o tom čtu a prý je to hnus. Nikdo to nedoporučuje. Máte s tím zkušenosti?
Zajdi si na gyn. doktorka ti předepíše léky na oddálení menstruace.. ![]()
Neboj, tvé tělo nemůžou nijak ohrozit..
@LucieM34 taky znám jen norethisteron, já jsem ho měla těsně (asi tak 7 týdnů před) než jsem otěhotněla se synkem, takže bych to nepovažovala za nějakou hrůzu, rozhodně lepší tohle brát třeba 10 dní, než do sebe cpát non-stop HA. Jinak po synkovi jsem měsíčky neřešila a k moři jela s tím, že to tam dostanu, dostala a dalo se to přežít, stejně jsme měli hnusné počasí ![]()
@Včelička992 mám 3 dny úplně silnou menstruaci, takže fakt se mi nechce každou hodinu chodit měnit tampon a to vůbec nemluvím o tom jaké mám bolesti
Já osobně bych to nebrala, pokud se snažíte o dítě, tak rozházet hormony myslím zrovna nepotřebuješ. zaítm to nech plavat, třeba do září už budeš bez MS ![]()
@LucieM34 Norethisteron, ale pozor je to hnus, rozhážeš si cyklus a nesmíš se u toho snažit o dítě, pokud by si brala jako těhotná, může poškodit plod..
A tak neznáte nějaké babské rady (osvědčené) jak si už teď posouvat cyklus? Přece jenom do té doby než chceme jet k moři tak budu mít ještě 2 cykly. A kdyby se mi každý cyklus menstruace uspíšila o 2 dny..
@LucieM34 brala jsem tento měsíc Norethisteron 5 dní ze stejných důvodů. Jsou to ženské hormony, stejně jako HA. Jsem proti hormonům, ale měnit si tampony na dovolené pod stanem se 3 dětma by byla síla i na mě, takže jsem do toho šla. Nelituji, hned 2 dny po vysazení se ms dostavila, přesně podle info v příbaláku a byla naprosto stejná, jako vždy. Žádné komplikace, možná že budu mít příští ms trochu rozhozenou, ale to mi nevadí, 4. dítě už neplánejeme
.
Třeba se ti zadari mimčo a tohle nebudeš muset řešit.
Jinak bych se vykašlala na hormony a pořídila si menstruační kalíšek.
@LucieM34 já bych si nerozházela cyklus kvůli takové banalitě a nerada do sebe cpu cokoli co není nezbytné. Po porodu mám o hodně silnější menzes, ani největší tampon nevydržel víc jak hodinu. Koupila jsem si menstruační kalíšek a jsem nadšená
teď ani nevím, že nějaký menzes je, někdy se fakt zapomenu
takže bych volila raději tohle.
Ja bych se to asi snazila nejak prezit, nechtela bych do sebe cpat hormony…ale pokud opravdu nechces mit ms, tak jdk do te injekce. Preji, at to nemusis resit a nemela jsi ms ![]()
Nebo zkus kalisek. Ten je skvely. Nemusis menit tak casto, ja pri silnem dnu ms menim asi co 4 hodinky ![]()
Já jsem před rokem norethisteron kvůli dovolené brala a teda dost jsem toho litovala. Pokud nejedeš fakt někam do kempu, kde je tak maximálně kadibudka, tak bych to neřešila a používala tampony.