Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, chtěla bych Vás upozornit ohledně výběrů z bankomatů v Bulharsku. Já jsem v pohodě manželovi svěřila svojí kartu, aby mi šel vybrat nějaké peníze a díkybohu při mě stály asi všichni svatý, protože jsem mu zadala dvakrát špatný pin - jednou ústně, podruhé po sms a pak, když mi volal, tak jsem si uvědomila, že jsem otočila čísla…no a po týdnu mi volají z banky, jestli jsem si v 19:40 vybírala v USA z bankomatu…udělalo se mi zle, ale díky mým špatně zadaným pinům se zkopírovali do jejich čtečky ty špatné a nepřišla jsem ani o korunu!buďte opatrné, děje se to tam i v hotelech.
Tak tohle se děje i u nás a všude jinde ve světě, bohužel. Hlavně, že to dobře dopadlo a nepřišli jste o peníze. ![]()
Hm, ty hlavně nesmíš nikomu dávat kartu a sdělovat PIN a nikdo nesmí manipulovat s cizí kartou, jinak se vystavuje riziku postihu. Máš to přímo ve smluvních podmínkách.
dekuju za informaci
kdybych tam byla ja, tak ho zadam spravne…takze mozna pro tuto prihodu se to hodilo…
jinak jak se nekomu podarilo mi pridat do nazvu diskuze „vyber z bankomatu“? ![]()
Nemyslím, nahradila by vám to banka. Po prověření, kdo vybíral z bankomatu - jsou tam kamery a banky si info předávají, aby neplatily zbytečně. Najdi si na stránkách banky, do kolika tisíc euro jsou debetní karty povinně pojištěné.
dajdulka25 píše:
dekuju za informacikdybych tam byla ja, tak ho zadam spravne…takze mozna pro tuto prihodu se to hodilo…
jak jsem uz psala, o nic jsem v tomhle pripade neprisla..a samozrejme mas pravdu, kdyby prislo tvrdy na tvrdy, tak v tomhle pripade spis prodelam ja…ja to spis chtela jako varovani pro maminky, ktere tam maji namireno ![]()