Černá Hora, nebo Chorvatsko – kam na dovolenou?

Anonymní
26.8.26 13:29

Dovolená Černá hora nebo Chorvatsko

Už si pomalu vybírame dovolenou. Rezervujeme dopředu. A já jsem pro Černou Horu a manzel Chorvatsko.
Vybrala jsem si letoviste Bar. Popravdě moc nevím, do čeho se hrbu. Ale my byli na výletě v Černé Hoře a doslova mě okouzlila.
Mám pár dotazů? Do okolitych lesů a hor se asi dá dostat?
Když si přivezeme vlastní loď, kam. vsude se dá dostat? Z Baru nebo třeba i z jiných částí?
Kde funguje hromadni doprava (bus, vlak)
Výhody a nevýhody Četná Hora verzus Chorvatsko.
Krom toho, že budou fronty na hranicích..nas jen cekani vyšlo na víc jak 5 hodin, přesto hrnu se tam znovu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
624
26.8.26 14:32
@Anonymní píše: Více

Jestli dobře chápu, že chcete zkombinovat moře a turistiku v přírodě. Tak za mě určitě Černá Hora lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
26.8.26 14:44

Nemám ráda Chorvatsko. Takže bych volila Černou horu. Černá hora je krásná. Projeli jsme ji od jihu po sever.
A čekání na hranicích může být i nula. Stačí jen nejet pá-so. A taky sledovat aplikaci BorderWatcher. Údaje sedí.
A kam se budete chtít dostat, na to použij google mapy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.8.26 14:46

Za mě taky Černá Hora, už proto, že Chorvatsko je komerční a předražené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18994
26.8.26 14:57

Letos jsme byli po 2 letech v Chorvatsku a za ty prachy uz ne. Strasne vypalili ceny. Pivo v obchode 2 eura plech, v restauraci 5.70. Testoviny s lososem 20 eur, kobliha 80centu. Ja teda nezazila to levne chovatsko, s nasima jsme nikam nejezdili, ale za ty prachy pojedu radsi jinam. Tyden nas vysel nekdo mezi 50-55 a to jsme byli ve stanu v kempu a i jsem varila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
26.8.26 15:01
@hospodki píše: Více

Úplně žasnu, kolik peněz jsou lidi schopní nechat v Chorvatsku a ještě ke všemu v kempu … 8o
Vy jste nevěděli ceny předem, že jste jeli a tohle akceptovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18994
26.8.26 15:41
@Šmoulice píše: Více

Zklidni hormon a zbytrecne nekul oci. Nejde o cenu kempu, ale o ceny potravin a sluzeb, ktery sly v Chorvatsku rapidne nahoru. Jen pisu, ze Chovatsko uz neni levna destinace u more. A v kempu jsou i postavene stany s kuchynkou a terasou, nespis vzdy ve spacaku na zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.26 15:44

My máme v Chorvatsku oblíbenou Paklenici. Národní park s dostupností z osady Starigrad. Jen Paklenici máme celkem zmaklou a už tam nemáme co objevovat a oproti velikánům v Černé Hoře jsou to malinké kopecky.
K tem frontám na celnici - šli jsme tam ce čtvrtek a o tak to bylo masakr. Ale nic, co by nešlo přežít. Ideální jít tam brzy ráno, později večer kolem 22:00 to tam začalo být nadějné.
Ta Černá Hora mě dostala.

• Citovat
  • Upravit
15867
26.8.26 15:45

Na mě naštvaná nebuď. ;) Já si takovou blbost nevymyslela. :)
Paráda … Stan s kuchyňkou … :potlesk: :lol:
Na kolik ta noc tam vyšla?
A že Chorvatsko je předražená bída se ví už dlouho. ;) To není tvůj objev roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3318
26.8.26 15:55

@Šmoulice Docela zajímavé, jak dokážeš soudit a ani nevíš všechny okolnosti a třeba tou hlavní je počet osob… Ale dej sem tedy tip, na levnou dovolenou u moře v sezonu hlavních prázdnin pro čtyřčlennou rodinu - s bazénem a animací pro děti. A především nepříliš dlouhou cestu, takže buď letecky nebo prostě sever Itálie, Chorvatska. Bulharsko autem fakt neberu… Prostě ty dovolené, pokud člověk od ní má nějaká očekávání něco stojí. A pod 50tis. komplet se za mě těžko dostaneš, pokud chceš i to vyžití pro děti. Což znamená kemp nebo hotel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
26.8.26 16:02
@Finkaa píše: Více

My s ck a na pobytovky nejezdíme. Jezdíme/létáme na poznávačky. Promiň, ale trapas alá animace, jsme nevyužili/nepotřebovali nikdy. A to taky jezdíme s 1-2 dětmi.
A ano, dají se udělat levné dovolené. A i v hotelu s bazénem. Ale prostě to není 1000km od baráku.
A když nikam moc cestovat nechceš, tak ber co je sice blízko, ale za docela raketu. Každého volba. :)

Příspěvek upraven 26.08.26 v 16:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18994
26.8.26 16:03

Ty mas tak ubohy zivot kdyz clovek vidi tve prispevky na netu. Takhle toxickyho cloveka jsem snad na zivo jeste nepotkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
26.8.26 16:06

Dík za odpověď k tématu. :)
Jasný, že to byla raketa. Jinde bys za tu cenu měla apartmán. :) Ale tak přiznat to nemůžeš to je jasný. Jinak bys mi to nemohla natřít, že? :)
A zameť si před svým prahem. Tys začala být nepříjemná. Pravda se přijímá blbě, viď? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18994
26.8.26 16:07

@Finkaa presne, kdyz clovek nechce sedet cely den na plazi a zrat housky z domova, tak si to zaplatis slusne. Pointa je, ze jidlo v restauraci je aktualne okolo 18-20 Euro coz je teda v Italii za ty prachy chutnejsi. Pizza 12-14 a ty bohatsi na suroviny i vic. Tretinka Fanty za 4.10.. no to nedam. Pomer cena-vykon uz je Chorvatsko dost pase. To Euro je vystrelilo. Taky to slozeni klientely - Nemci a Italove dost vypovida

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18994
26.8.26 16:09

Jen odmitam s tebou debatovat. Pro me jsi naprosto zbytecny clovek, ktery si mysli jak je vtipny a do vsech se navazi. Placej si co chces, jsi jen ztrata casu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí