Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím chtěla bych se zeptat jestli náhodou někdo není ve stejné situaci jako my. 9.7. máme letět do Bulharska a nevíme jestli jet a nebo ne. V cestovce nám říkala že v Bulharsku už se situace uklidnila rozvolňují dokonce už i roušky na veřejnosti zrušili a že bychom měli jet. Tak by mě zajímalo jestli náhodou tady někdo není ve stejné situaci a jak jste se rozhodli nebo jestli tady není někdo kdo pracuje v CK a umí v tom chodit, co si o tom myslí jestli by to byl moc velký risk nebo jet.
@Doma1011 Tohle za vas ale nikdo nerozhodne. Spise by me zajimalo, zda cestovka zaruci, ze v miste pobytu budete mit zajistene sluzby dle uzavrene smlouvy.
To říkali že ano. Ještě by mě zajímalo jestli to je opravdu tak jestli nám neříkají jen to co chceme slyšet abychom jeli, jestli opravdu ta situace v Bulharsku je tak dobrá.
Zkus se kouknout na web ministerstva zahraničních věcí. Mají tam sekce jednotlivých států a poměrně tam aktualizují informace. A určitě tam bude kontakt na naši ambasádu v Bulharsku, tak jim můžeš i poslat mail s dotazem.
A taky Vám nikdo nezaručí, že v letadle, nebo třeba na večeři v hotelu nebude nikdo covid pozitivní. Je to asi o míře rizika, které jste schopni a ochotni podstoupit… My třeba zvažujeme dovolenou, ale vlastním autem a v penzionu, který budeme mít pro sebe, vařit si budem sami. To je minimalizace rizika a za těchto podmínek jsme ochotni jet, ale takto to máme my a vy to můžete mít jinak…
Chtěla bych znát odpovědi na otázky, co s vámi bude, pokud vám náhodou vyskočí teplota? Jak to bude s rozestupy v jídelně, na pláži atd. Co nastane, pokud ve vašem hotelu zachytí někoho s covidem?
Já jsem hlavně zvědavá, jestli ta zdravotní pojištění budou obsahovat i ošetření při Covidu. Nebo si to dají do výjimek.
Ve stejné situaci nejsem, letos jsme dovolenou v zahraničí naplánovali kvůli malym dětem. Ale být v ve vaší situaci, tak bych jela. Je to ještě měsíc a situace v evropě se značně zklidňuje už teď. Riziko je, ale pro mě už není tak výrazné, abych dovolenou rušila.
My rušili Chorvatsko na srpen, velký hotel, bála bych se, kdyby se tam něco objevilo, že tam zůstaneme 14 dní trčet v karanténě… Měli jsme mít jídlo jako bufet, to by teď buď nandaval číšník za plexisklem nebo bylo jídlo servírované. Budou prý hlídat množství lidí u bazénu, častěji dezinfikovat a lehátka ve dvoumetrových rozestupech. Raději letos pojedeme jen po Čechách. Máme ubytování v soukromí. Kdybychom měli apartmán sami pro sebe, tak bych o tom ještě uvažovala, ale takhle raději ne. Nebo se pak trmacet domu v horečkách, nikdy nevíš.
Mám to podobně, jela bych asi do jakékoli povolené destinace, ale jedině vlastním autem do vlastního apartmánu. My takhle letos jedeme na Slovensko. Na hotelu bych se bála spousty lidí, a asi bych se bála i letiště a letadla.
Nebala bych se toho, ze onemocnime. Ale toho, ze existuje riziko, ze nas nekde zavrou do karanteny
V cizine, resit doplatek za pobyt v hotelu, po karantene nahradni dooravu domu. To fakt ne.
Zrušili jsme Bulharsko v hotelu i Francii-road movie a jedem do kempu v Chorvatsku. Vlastním autem, maličký kemp, vlastní stan, loď a náš servis. Myslím, že se nechci nechat spoutat strachem a panikou- ale ani se chovat rizikově. Je to vždy otázka kompromisu a zdravého rozumu…Už se těším, UŽIJEME si to ![]()
Zahraničí jsme zrušili i když se teď dost věcí povolilo, prdíme na to a jedeme na Vysočinu
Tak Bulharsko taky rušíme ale potom co jsem viděla ty ceny ubytování u nás tak jedem raději Chorvatsko vlastní rekreační dům u pláže
Nebyl někdo náhodou v Sevidu?