Dovolená dvě rodiny - červen

Anonymní
17.4.16 19:58

Dovolená dvě rodiny - červen

Ahoooj, prosím anonymně, nemusí každý vědět :)

Potřebuji nějaké rady a tipy, kdo toto dělává či už někdy absolvoval :)
Prozatím jsme vždy létali do hotelů s all, a letos jedeme dvěma auty s dětmi na dovču do Chorvatska, jen na začátek, 7h jízdy od nás.
Oni jsou čtyři, my tři. Každý máme svůj apartmán, zahradu s grilem společnou.

Ráda bych se s Vámi poradila, jak to děláte s jídlem? Chodíte často jíst tam někam? Budeme od centra cca 1km, takže fajn, ale chci nám stoprocentně brát klasicky těstoviny nějaké, sýry a salámy, věci na grilování (povezeme lednici do auta), nechci tam vše nakupovat.
Přemýšlela jsem, že i nějaká jídla např. zavařím a tam jen vyklopím a ohřeju.. např. do sklenic buřtguláš, apod.
Když to takhle čtu zpětně, přijde mi to jak Konopníkojc :mrgreen: :mrgreen: ale máme hodně rozežranou pětiletou :mrgreen: :mrgreen:

Díky za každý rady a tipy :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
60142
17.4.16 20:50
@Anonymní píše:
Ahoooj, prosím anonymně, nemusí každý vědět :)

Potřebuji nějaké rady a tipy, kdo toto dělává či už někdy absolvoval :)
Prozatím jsme vždy létali do hotelů s all, a letos jedeme dvěma auty s dětmi na dovču do Chorvatska, jen na začátek, 7h jízdy od nás.
Oni jsou čtyři, my tři. Každý máme svůj apartmán, zahradu s grilem společnou.

Ráda bych se s Vámi poradila, jak to děláte s jídlem? Chodíte často jíst tam někam? Budeme od centra cca 1km, takže fajn, ale chci nám stoprocentně brát klasicky těstoviny nějaké, sýry a salámy, věci na grilování (povezeme lednici do auta), nechci tam vše nakupovat.
Přemýšlela jsem, že i nějaká jídla např. zavařím a tam jen vyklopím a ohřeju.. např. do sklenic buřtguláš, apod.
Když to takhle čtu zpětně, přijde mi to jak Konopníkojc :mrgreen: :mrgreen: ale máme hodně rozežranou pětiletou :mrgreen: :mrgreen:

Díky za každý rady a tipy :-)

no to ti nepripada, to je Konopnikojc.
Neni to skoda? Vzdyt tam bude takovych jinych dobrot :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
17.4.16 20:56

Do apartmanu jezdime bezne. Na jidlo si zajdeme obcas 2-4×, podle toho, zda je v dosahu nejaka dobra restaurace, jinak varime, ale nakupujeme az na miste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4224
17.4.16 21:03

V Chorvatsku se da dobre nakoupit i dobre najist, prijde mi zbytecne vsechno tahat z domu a salamy maji luxusni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
17.4.16 21:08

My si vozili vždycky jídlo s sebou, co jsem kde nakoupila v akci. Nevidím na tom nic špatného :-) nakupovali jsme i tam a i na jídlo zašli, ale zas chodit tam furt nakupovat by mě nebavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.16 21:24
@Macice13 píše:
My si vozili vždycky jídlo s sebou, co jsem kde nakoupila v akci. Nevidím na tom nic špatného :-) nakupovali jsme i tam a i na jídlo zašli, ale zas chodit tam furt nakupovat by mě nebavilo.

Ty jsi muj clovek :)
Nakupovat tam opravdu nebudeme. Dvakrat tydne chceme vecere grilovat. :)

• Citovat
  • Upravit
1052
17.4.16 21:47

Loni jsem si vezla naloženo hodně masa, vepřový a kuřecí. Něco padlo při grilování, jednou jsem ho restovala s bramborem na oběd, jednou použila do rizota. Pak hotový omáčky na těstoviny, k tomu jen udělat těstoviny. Fazole v omáčce s pečivem apod.
Chodili jsme spíš na večeři a obědy dělaly tyhle rychlovky.
Dost jsem vezla sebou, tam dokupovala pečivo, ovoce, občas zeleninu (ta byla oproti naší dost drahá)
Pomohlo mi sepsat si jídelníček, abych vezla suroviny přímo na něj a v tom množství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
17.4.16 21:48

Tak jak pises.. Protoze pokud tipuji spravne je to Chorvatsko a tam mi potraviny prisli hodne drahe. O cene restaurace ani nerikam. Zbytecne drahe a nic moc uprava.

Tam dokoupit nezbytnosti, zeleninu, obcas si zajit ven, ale pokud se da, tak vyuzit i domaci zdroje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
17.4.16 21:53

My taky jezdivame do Chorvatska do apartmanu. Nejake jidlo s sebou vozime, jako testoviny, ryzi, polivky v prasku nebo tradicni pastiku :D Nechtelo by se mi tam absolutne vsechno kupovat, ale zase setrit za kazdou cenu, to taky ne. Kdyz je dostupna nejaka prijemna hospudka, tak zajdeme klidne kazdy den na obed nebo veceri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
17.4.16 21:57

My chodili každý den na zmrzku, jinak na večeři jsme byli asi 3×. Většinu jsme vezli z domova, jogurty, ovoce, zeleninu a pečivo dokupovali. Hlavně jsme vezli pitnou vodu, protože já i děti po té chorvatské máme průjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.16 22:42

Ahooj, znovu oživuji diskuzi, odjíždíme za deset dní, tak už plaším :mrgreen:
Mám připravené zavařené omajdu na špagety, budu dělat buřtguláš do sklenice zavařovat a víc nevím :mrgreen:
Jinak určitě jeden, dva večery někam půjdeme, dva večery budeme grilovat, jinak snídaně povezeme, sýry a salámy nakoupím, to samé i jogurty. Tam chci kupovat minimum, i když Vám to asi přijde divné. :P
Beru klasicky špagety, nějaké polívky, nevím co k obědu :nevim: :mrgreen:
Díky za tipy, kdo s sebou jídlo vozí a vaří :-)

• Citovat
  • Upravit
47
24.5.16 07:17

22 201Kč Tak nám nenápadně přidali :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.16 22:25

My jsme minule byli ve čtyřech autech celkem 22 lidí. Jeden kámoš je kuchař živící se IT. Takže se na dovolené vyžíval ve vaření. Tuším dělal 6× večeří a 3× jsme grilovali. Jinak jsme jedli kde bylo na co chuť.
Dovedl bych si to představit bez toho vaření :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí