Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Letos se chystám k moři. Ještě teda nevím kam? Máte nějaký tip? Nemůžu se rozhodnout. Ideálně někde v EU, kde se dá platit eurama. Měli jsme sice v plánu Bulharsko nebo Turecko, ale tam se neplatí eurama že
Nebo manžel ještě navrhoval Egypt, ale ten samý problém. V Řecku jsme byli. Navrhla jsem Chorvatsko, ale manžel by to chtěl i s poznávačkou, což si dost nejsem jistá, zda to jde. Ještě jsem navrhla Barcelonu, ale nevim, zda je tam dobrá pláž, byla jsem tam jenom na poznávačku (navíc by tam chtěla i dcera, ale letos jsme si řekli, bez dětí, což by jí asi mrzelo). Mě se ještě líbí Kanáry, ale prý je moře studený a hrozný vítr, což můj manžel nesnáší, jo a potřebuje, aby byli na pláži slunečníky, ideálně součástí hotelu. Na Kanárech jsem četla, že nejsou nebo respektivě za příplatek. A na Mallorce jsme byli. Chceme letět konec června.
Takže abych shrnula kritéria:
Tak pokud chcete na pláž, tak Barcelona spíše ne… Pěkné pláže jsou na Costa Brava (severní část Katalánska). Já osobně mám ráda Llançà, ale nikde tam nejsou nějaké velké hotely se slunečníky na pláži a vlastní pláží. Jsou to malé zátoky, kde chodí hodně místních a Francouzů. Jinam co se týče pláží, mně se líbí na Mallorce. My jsme loni byli v Porto Cristo, ale už po sezóně… takže minimum turistů. Na Islas Canarias jsem nebyla, takže tam bohužel nemůžu poradit. Každopádně musí tam být nádherně, mám to taky v plánu. Já bych dala přednost menším plážím (zátokám), jsou takové komornější. Ale záleží na vás, co preferujete…
Jinak ještě u té Llançà je Cap de Creus - konec Pyrenejí v moři. Moc hezké. https://www.google.com/search?… a kousek je Cadaqués… Kde měl Dalí dům a Figueres, kde je jeho muzeum…
Smím se zeptat, proč trváte na těch Eurech? ![]()
Jinak za mě Řecko. Že jste tam byli asi neznamená, že jste byli na každém z jeho ostrovů a na každé pláži, abyste mohli říct, že to tam znáte. Tam je co objevovat i po dvaceti letech, co tam každoročně jezdíš.
Chorvatsko má taky pěkné místa na výlety… my vloni byli v Pule se podívat např. byli jsem 50km od tamtud. A je tam spousta historických měst.
Za mně Bulharsko. Jedeme již třetí krát a spokojenost. More sice není úplně nejkrásnější ale pláže jsou písečné, jídlo je fajn a taky když jedeme na nějaké výlety tak je to v pohodě a lidé jsou fajn. Jinak když chcete to Euro tak možná Španělsko nebo Itálie
@unuděná píše:
Smím se zeptat, proč trváte na těch Eurech?
Jinak za mě Řecko. Že jste tam byli asi neznamená, že jste byli na každém z jeho ostrovů a na každé pláži, abyste mohli říct, že to tam znáte. Tam je co objevovat i po dvaceti letech, co tam každoročně jezdíš.
V Řecku už jsme byli mě taky pobavilo
zrovna takový malý stát, kde neni kam jezdit no.
Zakladatelko, Řecko je srdcovka. Jeďte prostě na jiné místo, než jste byli.
@deniiina Jo, mě to evokuje takové ty Čecháčky, co si píchají špendlíky do států, kde byli jako splněno, a je jim fuk, že v Egyptě viděli jen hotelový resort a letiště, hlavně, že Egypt odškrtnuto ![]()
@unuděná taky taky, zakladatelka navíc působí tak, že stejně všechno zavrhne, takže proč se snažit.
@deniiina píše:
@unuděnáV Řecku už jsme byli mě taky pobavilozrovna takový malý stát, kde neni kam jezdit no.
Zakladatelko, Řecko je srdcovka. Jeďte prostě na jiné místo, než jste byli.
však na Mallorce také už byli, asi je tam také jen 1 hotel ![]()
já bych jí nic neradila, jen ať si hezky hledá sama
@stinga píše:
však na Mallorce také už byli, asi je tam také jen 1 hotel
já bych jí nic neradila, jen ať si hezky hledá sama
Tady bude každá rada k ničemu, doma mají asi našušněný evra, přece nepůjdou měnit další peníze. A když „všude byli“, tak těch destinací stejně moc nezbyde.
Požadavky máš jasné - takže stručně:
Pokud pojedete do 5* hotelu kamkoliv je šance splnění Tvých požadavků skoro jistá.
S přibývajícími eury, zaplacenými za dovolenou se šance na úspěch výrazně zvyšuje. ![]()
@deniiina píše:
@unuděná taky taky, zakladatelka navíc působí tak, že stejně všechno zavrhne, takže proč se snažit.
No je to škoda, ale každý ať si tráví dovolenou jak chce. Nás třeba válení na pláži nebaví, v lednu jsme byly jen s manželem na Madeiře, to byla krása a teď s detmi v Chorvatsku na jachtě. To bylo také super poznávat nová místa, ikdyz jsme v té zemi byly 9×. Teď koukám na Azory, Maltu nebo Andoru.
@Majinka7 to máte super!
samozřejmě ať si tráví dovolenou každý jak chce, ale tady je velký problém jen to vybrat tu pláž evidentně