Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mám dotázek, jen pro inspiraci se dívám na dovolenou na Lednicko-Valtickém areálu, konkrétně na penziony ve Velkých Bílovicích.
Nemáte někdo nějakou zkušenost?
Díky.
Ahoj
Ve Velkých Bílovicích jsem nebyla, ale 2× jsme byli ubytováni v Lednici a jednou v Mikulově.
V Lednici doporučuju tento penzion, je tam i vyžití pro děti. Nabízejí jak pokoje, tak apartmány ![]()
http://www.spa.cz/…l-1plavebni/
Mufi:
Ty Velké Bílovice mě docela zaujaly, je tam nějaká nová velká cyklotrasa kolem vinic
je tam jeden penzion, ale nevim, nevim ![]()
@momi33 píše:
Mufi:
Ty Velké Bílovice mě docela zaujaly, je tam nějaká nová velká cyklotrasa kolem vinicje tam jeden penzion, ale nevim, nevim
Koukám na mapu a je to kousek od té Lednice. Tenhle penzion je blízko toho zámku a tam jsou rozlehlé zahrady. Mám pocit, že ty cyklostezky jsou po celém tom lednicko-valtickém areálu ![]()
Co se tyka vyziti na kole, tak kolem Lednice je to prave idealni - Apollonuv chram , Tri gracie, Hranicni zamecek , Januv hrad,, Randez-Vous, Pohansko, Kolonada na Reistne a dalsi a dalsi zajimavosti v okoli jako stvorene na vylet na kole…
Záleží co od dovolené čekáš, jestli jedete s dětmi nebo jen sami a budete jezdit po cykloztezkách. Bílovice jsou malá vesnička, nějaká kultura tam zas až tak moc není, kromě hromady sklípků - takže pokud chcete vysedávat po sklepech, tak je to ok. Jinak v Bílovicích je teda určitě víc ubytování než jeden penzion - mrkni na net, vyskočí ti toho víc.
Jen namátkou třeba toto
http://www.vinarstvizapletal.cz/ubytovani.html
je to nově postavené, takže by to mělo být asi fajn. Vlastní zkušenosti ti neřeknu páč bydlím kousek od Bílovice, takže se v tomto regionu ubytovávat nepotřebuji ![]()
Cykloztezek je tu v okolí spousta. Pokud je tvůj hlavní cíl Lednicko-valtický areál, najděte si ubytování někde kolem Lednice, ty cykloztezky jsou tam hezčí, jsou tam větší roviny, máš to kousek do zámecké zahrady, tam teda musíš jít pěšky, ale pak zas nasedneš a jedeš až k oboře, nebo na Apolo, tam je Apolonův chrám, tři grácie, je to hezká vyjížďka a celkem rovinka. Do těch Bílovice si můžete zajet jen tak jednorázově, to máte výlet na jeden den a sednou si tam na vínko. V té Lednici je toho více. A pokud byste jezdili každý den z těch Bílovic do Lednice, tak už je to celkem kus. Nevím jací jste cyklisti, ale je to dost, (však si změř trasu na mapách)Podle mě je lepší si to pořádně projet tam a navštívit zámky, skleník, park, minaret, ukazky dravců (ty jsou super) a do okolí jen vyjíždět na výlety. No záleží na tobě. Já to tam mám na kole dost projeté a i tak se tam pořád ráda vracím několikrát za léto - teda pokud mám čas. ![]()
@IvaX píše:
Záleží co od dovolené čekáš, jestli jedete s dětmi nebo jen sami a budete jezdit po cykloztezkách. Bílovice jsou malá vesnička, nějaká kultura tam zas až tak moc není, kromě hromady sklípků - takže pokud chcete vysedávat po sklepech, tak je to ok. Jinak v Bílovicích je teda určitě víc ubytování než jeden penzion - mrkni na net, vyskočí ti toho víc.
Jen namátkou třeba toto
http://www.vinarstvizapletal.cz/ubytovani.html
je to nově postavené, takže by to mělo být asi fajn. Vlastní zkušenosti ti neřeknu páč bydlím kousek od Bílovice, takže se v tomto regionu ubytovávat nepotřebuji
Cykloztezek je tu v okolí spousta. Pokud je tvůj hlavní cíl Lednicko-valtický areál, najděte si ubytování někde kolem Lednice, ty cykloztezky jsou tam hezčí, jsou tam větší roviny, máš to kousek do zámecké zahrady, tam teda musíš jít pěšky, ale pak zas nasedneš a jedeš až k oboře, nebo na Apolo, tam je Apolonův chrám, tři grácie, je to hezká vyjížďka a celkem rovinka. Do těch Bílovice si můžete zajet jen tak jednorázově, to máte výlet na jeden den a sednou si tam na vínko. V té Lednici je toho více. A pokud byste jezdili každý den z těch Bílovic do Lednice, tak už je to celkem kus. Nevím jací jste cyklisti, ale je to dost, (však si změř trasu na mapách)Podle mě je lepší si to pořádně projet tam a navštívit zámky, skleník, park, minaret, ukazky dravců (ty jsou super) a do okolí jen vyjíždět na výlety. No záleží na tobě. Já to tam mám na kole dost projeté a i tak se tam pořád ráda vracím několikrát za léto - teda pokud mám čas.
jé, to je přesně, co jsem měla na mysli, cyklisti jsme asi tak normální, jezdíme dost, dáme i 40km docela kopcovitým terénem, a poslední roky jezdíme dost na dovolenou na kola, a jezdíme i jednorázové výlety na kole.
Na sklípky nejsme, máme prcka.
Ty Bílovice mě zaujaly hlavně okolím, celkově by jsme rádi penzion, ze kterého by jsme rádi podnikali výlety do těch 50-80 km -jak autem, tak na kole.
Jaká je to krajina-kopec-rovina?
Trochu mě zaujal tento penzion:
www.palkovi.cz
ale nevím, co si o tom myslet ![]()
neznáš to?
Ahoj, ten penzion nezmám, ale vypadá celkem dobře. Já být tebou, tak se ubytuju fakt v okolí Lednice, tam je toho víc, i kdybyste měli jít s prckem jen na procházku do toho zámeckého parku (vstup se neplatí). V těch Bílovicích toho fakt moc není. Cyklotrasu projedeš za půl dne, mrkneš se na kapličku, projedeš vinohradama a je hotovo. Pokud teda nebudete pokračovat dál, do jiných vesnic - cyklotrasy se tu propojují. Chvílemi jedeš po silnici, nebo po asfaltové cestě, kde už auta moc nejezdí, nebo po polních cestách, ale většino jsou v pohodě sjízdné na horském kole. Ale auta potkáš i tam, jelikož tam lidi jezdí do vinohradu
Ale většina tras vede po asfaltkách a jsou značené těma oražovýma plechovýma cedulkama - vinařská stezka. Jinak hned kousek od Bílovic jsou Velké Pavlovice (tam bydlím) tak od nich dál směr na Němčičky jsou už dost kopce, ale je tam koupaliště (staré, ale udržované), bobová dráha, minigolf. Směrem od Bílovic do Lednice už je to spíš rovinka, jede se tam moc dobře, velké kopce tam nejsou vůbec. Nejbližší moderní koupaliště je v Hustopečích. Jo a v okolí je spouta rozhleden, ty už jsou teda na kopcích, ale je to fajn výhled - je v Pavlovicích, Němčičkách, Boleradicích, Hustopčích a ještě další, určitě, když pohledáš na netu najdeš.
@IvaX píše:
Ahoj, ten penzion nezmám, ale vypadá celkem dobře. Já být tebou, tak se ubytuju fakt v okolí Lednice, tam je toho víc, i kdybyste měli jít s prckem jen na procházku do toho zámeckého parku (vstup se neplatí). V těch Bílovicích toho fakt moc není. Cyklotrasu projedeš za půl dne, mrkneš se na kapličku, projedeš vinohradama a je hotovo. Pokud teda nebudete pokračovat dál, do jiných vesnic - cyklotrasy se tu propojují. Chvílemi jedeš po silnici, nebo po asfaltové cestě, kde už auta moc nejezdí, nebo po polních cestách, ale většino jsou v pohodě sjízdné na horském kole. Ale auta potkáš i tam, jelikož tam lidi jezdí do vinohraduAle většina tras vede po asfaltkách a jsou značené těma oražovýma plechovýma cedulkama - vinařská stezka. Jinak hned kousek od Bílovic jsou Velké Pavlovice (tam bydlím) tak od nich dál směr na Němčičky jsou už dost kopce, ale je tam koupaliště (staré, ale udržované), bobová dráha, minigolf. Směrem od Bílovic do Lednice už je to spíš rovinka, jede se tam moc dobře, velké kopce tam nejsou vůbec. Nejbližší moderní koupaliště je v Hustopečích. Jo a v okolí je spouta rozhleden, ty už jsou teda na kopcích, ale je to fajn výhled - je v Pavlovicích, Němčičkách, Boleradicích, Hustopčích a ještě další, určitě, když pohledáš na netu najdeš.
já se mrknu, a uvidím.
Ten penzion mě zaujal i tím, že tam vaří, dnes docela rarita, všichni nabízejí pobyt jen bez stravování ![]()
@momi33 píše:
já se mrknu, a uvidím.
Ten penzion mě zaujal i tím, že tam vaří, dnes docela rarita, všichni nabízejí pobyt jen bez stravování
Tak to slyším prvně, my měli všude aspon snídani a bylo to v ceně ubytování
V té Lednice je i dost restaurací, takže člověku stačí snídaně v penzionu.
My jsme v té Lednici prošli zámek, zahrady a jeli jsme dokonce lodí k Minaretu
Ve Valticích jsme se byli podívat na zámku a v Mikulově jsme taky prolezli všechny turistické zajímavosti. Tam jsme dokonce měli i degustaci ve vinné sklípku v ceně ubytování, to byl luxus ![]()
Ahoj, mi byli loni na prodlouženém víkendu v Lednici a byli jsme ubytovaní http://www.farma-lednice.cz/…ednice/.Byli jsme moc spokojeni, tak mrkni pro inspiraci. Moc příjemní majitelé a fajn prostředí ![]()
@MUFICE píše:
Tak to slyším prvně, my měli všude aspon snídani a bylo to v ceně ubytováníV té Lednice je i dost restaurací, takže člověku stačí snídaně v penzionu.My jsme v té Lednici prošli zámek, zahrady a jeli jsme dokonce lodí k Minaretu
Ve Valticích jsme se byli podívat na zámku a v Mikulově jsme taky prolezli všechny turistické zajímavosti. Tam jsme dokonce měli i degustaci ve vinné sklípku v ceně ubytování, to byl luxus
jj, tak snídaně je kolikrát to jediný, co nabízejí
![]()
já prostě nemám náladu se o dovolené starat ještě o jídlo.
Děláme to tak, že jedeme vždycky do nějakého penzionu, tam máme polopenzi, a dopo jedeme na výlet autem, dáme si oběd, na malýho spaní jedeme do penzionu, a pak odpoledene jedeme na kola, a pak na večeři do penzionu.
@momi33 píše:
jj, tak snídaně je kolikrát to jediný, co nabízejí
já prostě nemám náladu se o dovolené starat ještě o jídlo.
Děláme to tak, že jedeme vždycky do nějakého penzionu, tam máme polopenzi, a dopo jedeme na výlet autem, dáme si oběd, na malýho spaní jedeme do penzionu, a pak odpoledene jedeme na kola, a pak na večeři do penzionu.
My jsme většinou celý den někde lítali, takže byl oběd někde po cestě v restauraci. A k večeři jsme si koupili pečivo, sýr, šunku, zeleninu, tak jako doma.
No tak pokud chceš tu polopenzi, tak je to asi fajn. Jen jste teda pak omezení tím časem výdeje jídla a musíte se vracet. My teda, když už tak spíš snídaně a pak už objedváme někde pocestě, kam zrovna jedem na výlet. Ale záleží na vás, jak vám to vyhovuje, tak ať se vám u nás líbí ![]()
@IvaX píše:
No tak pokud chceš tu polopenzi, tak je to asi fajn. Jen jste teda pak omezení tím časem výdeje jídla a musíte se vracet. My teda, když už tak spíš snídaně a pak už objedváme někde pocestě, kam zrovna jedem na výlet. Ale záleží na vás, jak vám to vyhovuje, tak ať se vám u nás líbí
jj, ono jde taky o to, že malej po obědě pořád spí, takže jde hlavně o to, že se musíme vrátit na to jeho spaní…