Dovolená - jsem sama

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2586
20.2.24 18:54

Byla jsem vloni na super válecí dovolené v Turecku sama s dcerou (šest let) a bylo to prostě dokonalé. Ničeho se neboj a někam jeď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10856
20.2.24 19:29
@vulpes píše:
Maroko…? Co se tam děje? To mě zajímá, nějak nejsem v obraze (na zprávy moc nekoukam )

Tak spousta lidí ti řekne, že pro samotnou ženu je to risk ohledně tamní kriminality (hlavně krádeže). Kdysi tam turistkám Muslimové uřezali hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
20.2.24 20:58
@Bytsamsebou píše:
Tak spousta lidí ti řekne, že pro samotnou ženu je to risk ohledně tamní kriminality (hlavně krádeže). Kdysi tam turistkám Muslimové uřezali hlavy.

Jo….aha…. Tak to jsem v tom případě nějak nepochopila 8o
Jako myslím, ze jsi vypichla zrovna to Maroko? Proč by mělo být horší než jiné muslimské země? Zrovna Maroko mi přijde z těch muslimských jako jedna z turisticky nejvíc pohodovych zemi :nevim:
Proto jsem myslela, ze se tam něco aktuálně děje, protože jinak je to dost pohoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10856
20.2.24 21:15
@vulpes píše:
Jo….aha…. Tak to jsem v tom případě nějak nepochopila 8o
Jako myslím, ze jsi vypichla zrovna to Maroko? Proč by mělo být horší než jiné muslimské země? Zrovna Maroko mi přijde z těch muslimských jako jedna z turisticky nejvíc pohodovych zemi :nevim:
Proto jsem myslela, ze se tam něco aktuálně děje, protože jinak je to dost pohoda

Já se dost často setkávám s názorem, že ne. I od zkušených a častých cestovatelů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5628
20.2.24 22:36

Když člověk jede přes cestovku sám, hrozí, že vás k někomu šoupnou na pokoj? To bych nedala. Nevíte někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.2.24 06:42
@Veveří píše:
Když člověk jede přes cestovku sám, hrozí, že vás k někomu šoupnou na pokoj? To bych nedala. Nevíte někdo?

Tak to si samozřejmě musíš přečíst podmínky zájezdu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
21.2.24 08:59
@Bytsamsebou píše:
Já se dost často setkávám s názorem, že ne. I od zkušených a častých cestovatelů.

Zrovna Maroko je na tom, co se bezpečnosti týče, z těch turistických destinací severní Afriky velice dobře https://www.travelsafe-abroad.com/countries/ . Všichni kamarádi, co tam cestovali (tím myslím cestování napříč zemí na vlastní pěst, nikoliv pobyt u moře), tak si to velice chválili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
21.2.24 09:37
@Veveří píše:
Když člověk jede přes cestovku sám, hrozí, že vás k někomu šoupnou na pokoj? To bych nedala. Nevíte někdo?

Určitě nehrozí, že vám dají někoho cizího na pokoj, často se totiž platí i víc když jedete sama právě za to neobsazené místo.

Jinak já bych jela klidně někam do Řecka, dá se tam jet i na nějaký výlet, můžeš se celý den válet u vody a řekla bych že je tam dost bezpečno. Asi záleží i na financích ale pro mě by bylo Řecko a konkrétně třeba Korfu, Zakynthos nebo Rhodos jasná volba :kytka: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
21.2.24 10:28
@Bytsamsebou píše:

Teď za nevím co „ne“? Že Maroko tedy je bezpečností horší než jiné muslimské země? Že je tedy více nebezpečné než třeba Alžírsko, Libye, Sírie, Irán, Irák, Afghánistán, Pákistán…? 8o To snad ne… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
21.2.24 10:58
@stodvacetjedna píše:
Zrovna Maroko je na tom, co se bezpečnosti týče, z těch turistických destinací severní Afriky velice dobře https://www.travelsafe-abroad.com/countries/ . Všichni kamarádi, co tam cestovali (tím myslím cestování napříč zemí na vlastní pěst, nikoliv pobyt u moře), tak si to velice chválili.

No já právě taky v Maroku byla několikrát a mnoho týdnů a projeté mám naskrz… a žádná hrůza to určitě nebyla :lol: Chlapi mě tam otravovali určitě míň, než v Rakousku v Apres Ski :mrgreen: :mrgreen:
Naopak si tedy o většině jiných muslimských zemí (kromě Egypta, nebo asi Emirátů - ale tam jsem zrovna nebyla) myslím, že bych tam z bezpečnostních důvodů nechtěla být ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10856
21.2.24 11:51
@stodvacetjedna píše:

Mé kamarády okradli. Ale tak, to se může stát i v ČR :D. Každopádně bych sama do přírody v Maroku nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10856
21.2.24 11:53
@vulpes píše:
Teď za nevím co „ne“? Že Maroko tedy je bezpečností horší než jiné muslimské země? Že je tedy více nebezpečné než třeba Alžírsko, Libye, Sírie, Irán, Irák, Afghánistán, Pákistán…? 8o To snad ne… 8)

Tak tyto vyjmenované země jsou snad základ. Nechtěla jsem psát všechny, kromě Turecka, Tunisu a Egypta :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
21.2.24 14:03
@Bytsamsebou píše:
Tak tyto vyjmenované země jsou snad základ. Nechtěla jsem psát všechny, kromě Turecka, Tunisu a Egypta :lol:.

Proto mě zaujalo, že jsi vypíchla to Maroko. Je to na úrovni Egypta, Tunisu (vidíš, na ten jsem skoro zapomněla, že existuje :lol: )

A ještě mě překvapuje, že by ses bála právě do přírody 8o To mám tedy po těch nacestovaných letech taky přesně naopak - bojím se spíš větších měst, než přírody a venkova :nevim: V přírodě přijdeš k úhoně spíš svojí vlastní hloupostí přeceněním sil a to se může stát v jakékoli zemi, ale právě ta města odrážejí bezpečnost té které země.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
HankaLi960
22.2.24 13:32

Za mě třeba Řecko je super, Itálie :) Záleží jestli spíš chcete k moři a nebo na hory, túry

• Citovat
  • Upravit
2447
22.2.24 13:42
@vulpes píše:
Proto mě zaujalo, že jsi vypíchla to Maroko. Je to na úrovni Egypta, Tunisu (vidíš, na ten jsem skoro zapomněla, že existuje :lol: )A ještě mě překvapuje, že by ses bála právě do přírody 8o To mám tedy po těch nacestovaných letech taky přesně naopak - bojím se spíš větších měst, než přírody a venkova :nevim: V přírodě přijdeš k úhoně spíš svojí vlastní hloupostí přeceněním sil a to se může stát v jakékoli zemi, ale právě ta města odrážejí bezpečnost té které země.

No, právě že ne. Města jsou bezpečná, jak Marrakesh, tak Káhira tak Islámábád. Jsou tam na každém rohu policajti se samopaly atd. Ale jakmile se vzdálíš na venkov/do přírody už tě nikdy nikdo nenajde (jsou tam regulerně islamističtí teroristi, teda zalezi na regionu, v Maroku treba ne, ale Maroko je třeba nebezpečné tím, že je „profláklé“ a svádí i nezkušené cestovatele. A pak tam potkáš ženskou v minikraťasech ztracenou na předměstí :roll:

Příspěvek upraven 22.02.24 v 13:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario