Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já byla sama v Bulharsku a super. Jako sama bych neletěla do muslimských zemí takže žádný Egypt, nebo Tunis. Ale jinak si myslím, že je to celkem v pohodě ve všech běžných destinacích. Takže si vyber ničeho se neboj a leť. ![]()
Jakákoliv klasická evropská destinace…mě osobne se moc líbilo na Maltě 😊
V resortu je bezpečno i v muslimských zemích. A na fb je spousta skupin o dovolených, pár jich sleduji a parťáka tam velmi částo někdo hledá.
@Run píše:
V resortu je bezpečno i v muslimských zemích. A na fb je spousta skupin o dovolených, pár jich sleduji a parťáka tam velmi částo někdo hledá.
To je to máš pravdu. Ale mě vadí ta mentalita. Sama ženská to je v jejich hlavě hned vstupenka do Evropy.
Poznavaci zajezdy. Tam jezdi i samotni lide a nekdy je možnost doplatit si a mit jednolůžák. Nekdy je pulka zajezdu poznavaci a zbytek u more a nebo dva dny poznáváni a dva dnyvu moře. Rozložení je různé.
A to mluvíš o moři, výstupu na Everest nebo dovolené v kempu v ČR?
Jeď tam, kam se ti chce a dělej, co se ti chce přece. Kamarádka, co je takhle sama, si klidně bere týden dovču a doma si maluje, čte a čučí na bednu
Já bych asi sehnala někoho na spolucestování, nebo si koupila poznávací zájezd.
V rezortoch je bezpecno, ale ako chlap ktory sam cestoval by som jej to ako premieru (minimalne po nejakej dobe) rozhodne nedoporucil.
Co takto sa poohliadnut po nejakej kludnejsej destinacii? Zalezi co by si predstavovala - architekturu, prirodu, mejdan?
Za mna take destinacie ktore sa mi pacili a ktore by som doporucoval na pohodovu dovolenku:
Ak by si chcela cestovat niekam dalej tak velka pohoda bola Indonezia, tam viem ze samotna baba bola uplne v pohode aj s batohom a pod sirakom.
Zvaz si ci ist sama alebo sa s niekim spolcit, ano ked ides s niekim je to vacsia sranda, ale ak si nesadnete tak mas pokazenu dovolenku, zalezi aj aky si typ osobnosti.
Cestovky nabízí poznávací zájezdy, po republice i do zahraničí, u některých nemusíš připlácet za jednolůžák, s někým tě ubytují. Nebo si můžeš za jednolůžkový pokoj připlatit. Také můžeš najít nějakou skupinu na Fb o cestování a zkusit se s někým domluvit na společné dovolené.
Koukni na fb, skupina Ženy cestují samy po světě (nebo tak nějak) najdeš tam spoustu inspirace
a třeba i parťačku ![]()
Děkuji za nazvy skupinek, zkusím mrknout třeba i na nějake tipy 😊 Dovču když už, tak válecí někde u moře. Česko se mi nelíbí a to pro mě není dovolená, jen výletky - ale chápu, že jsou i nadšenci s berou to i tady jako dovolenou, to nikomj neberu 😊
Zkus třeba wellness někde v Čechách. Zrelaxuješ se, můžeš na nějaký výšlap nebo nákupy… zaplaveš v bazénu, přečteš knihu. A to stejné v zahraničí. Záleží jaký jsi typ člověka. Já bych sama klidně vydržela a byl by to pro mě ráj… Pokud jsi společenská a nedokážeš být sama, tak zkusit najít nějakou parťačku ![]()
@Bytsamsebou píše:
Asi bych vynechala Rusko, Izrael, Maroko a Mexiko…
Maroko…? Co se tam děje? To mě zajímá, nějak nejsem v obraze (na zprávy moc nekoukam )
Ahojte všichni.
Mám na Vás dotaz😊 V práci už mi řekli, ať si vyberu termín dovolené, abychom se všichni prostřídali. Já už 3 roky po sobě mívala dovolené je třeba pondělí úterý apod. Ale ne v kuse týden nebo dva, jako většina lidí. Jsem sama a nemám tak s nikým kde jet. Proč to píšu. Letos bych už si asi měla dopřát tu dovču, proto se ptám, kde je asi tak bezpečné jet sama? S mamkou ani kamarádkama to taky nepůjde, mám 2 nejlepší a ty obě mají přítele a budou dovolenkovat spolu. 😊
Budu ráda za jakýkoli nápad.