Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, ohledně dovolených je tady hodně diskuzí. I my plánujeme dovolenou a zajímáme se o dovolenou na Korsice. Chtěla bych se zeptat na vaše názory, postřehy, informace na dovolenou na Korsice s malým dítětem. Pojedeme se skoro dvouletým chlapečkem, spíše taková dovolená - válení u moře, válení u bazénu u hotelu, nějaké menší výlety. Pokud máte i tip na nějaký pěkný hotel, budu moc rada. Děkuji za jakoukoliv informaci.
My byli na Korsice, ale spis „putovni“, zadne valeni a po pravda, jak je Korsika nadherna, tak na valeni na plazi mi zrovna neprisla.
Na to mi prijde lepsi Sardinie, tam se valelo bezvadne ![]()
Já si teda neumím představit válet se u moře na Korsice
Po skoro třech týdnech ve vnitrozemí, v horách a u řek, mi přišlo moře hnusně teplý a špinavý. Takže s plážemi opravdu neporadím, s hotely taky ne, my spali pod širákem nebo ve stanu
Ale je to nádherný ostrov.
Ahoj, my byli na korsice, kdyz jsem byla poprve tehotna. Dovolena super, ale spise adrenalinova (cestování po horách) a bez deti (kameny ve vode). Ale zalezi na miste. My byli v oblasti Cargese. S detmi se nám osvedcila Kreta (mestecko Rethimno).
Ahoj,
my byli na Korsice jeste jako „bezdetni“ - potom o dva roky pozdeji jsme jeste byli na Sardinii a rekla bych, ze Sardinie je na relaxaci u more mnohem lepsi - je to takovy maly Karibik, najdete tam opravdu nadherne plaze. My jsme se rozhodli projet to letos znova s nasim prckem. Pojedem v zari, to mu bude 21 mesicu - sazime na jistotu. Ze zkusenosti bych rekla, ze Sardinie je opravdu na cestu s malym deckem - a na Tvoje zamery - lepsi.
Na Sardinii jsme byli take, koupani urcite lepsi nez na Korsice, jak pise Maja, maly karibik, my byli v oblasti Isola Rossa.