Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem,
plánujeme dovolenou a ze všech možností mě nejvíc uchvátila Korsika-jeli bychom s dětmi 4 roky a 2,5 autem a nejvíc by se mi to hodilo začátkem září - termín 1.-15.9. Jenom nevím, jaké tam v té době bývá počasí a jak teplé bývá moře. Je mi jasné, že se to rok od roku liší, ale i tak-byl jste tam někdo v tomto termínu? Jak se vám tam líbilo, co byste doporučili? Jak je to s trajektem? (Budu muset celou cestu odřídit sama)
Určitě vedle koupání v moři počítáme i s cestováním po ostrově. Koupíme si průvodce, ale i tak bych uvítala tipy na to, co je bezpodmínečně nutné navštívit
A vůbec, je to vhodná dovolená pro malé děti?
já tam byla - korsika je nádherná - nevím teda, jestli čistě jen na koupání s dětmi, ale pokud to chceš vzít trochu turisticky, tak super - jsou tam např. krásné hory s potůčky, jezery, kde se přes den můžeš ochladit, doporučuji nejkrásnější pláž Palombagia nebo jak se to píše. Doporučuji si projet korsická městečka, i ty menší, které jsou obvykle někde na kopci s krásným výhledem na moře a vinice okolo. Prý je krásnější západní pobřeží:) Na trajektu je to v pohodě, ale doufám, že zvldáš dobře parkování - na lodi jsou ty auta vedle sebe naskládané, že mezi nimi je sotva místo na vylezení:) Jinak trajekt v pohodě - krásné, když je hezké počasí. Akorát bych nedoporučila noční trajekt - jede o tři hodiny déle. My jsme jeli z čech do itálie přes noc, ráno jsme dorazili ke trajektu, za (teď nevím - asi tři hodiny jsme byli na korsice). Klidně písni SZ, napsala bych ti tipy, co navštívit, nemám to teď u sebe:) Blbé je, že jsou tam všude hrozně úzké cesty a oni jezdí dost rychle, tak řízení věnovat maximum pozornosti. Myslím, že pro děti vhodná je, pokud děti zvládnou tak dlouhou cestu - nevím, děti ještě nemám. ![]()
Zdravím! Teplo je tam v září krásně, moře trochu studenější, ale ne zas tak, aby nás to odradilo od koupání, ale koupali sme se sami
Jen jsou tam docela veliký vlny, aspoň odpoledne. Pro děti doporučuju kinedril s sebou, nění tam kus rovné silnice. Měli jsme jinak pořád sluníčko, ani jeden den zataženo. S trajektem byl jen ten problém, že jsme museli celou cestu být venku, takže pláštěnku a deku s sebou. Jinak celkově to byla nádherná dovolená (dítě jsme měli s sebou jedno ve věku 6 let), za shlédnutí určitě stojí Ajaccio a Bonifacio.A pak mě napadá ještě jedna věc - skoro jsme se tam nedomluvili a to ani německy, anglicky a už vůbec ne francouzsky.
Nechci strašit, ale v roce 2010 jsme tam byli v termínu od 17.9. a bylo tam 13°C!!! Strašný!!!
Ale je pravda, že i místní říkali, že to nezažili… ![]()
to je fakt, oni angličtinu i němčinu úplně bojkotují. Jediné italština a francouzština:) ![]()