Dovolená Korsika

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5601
3.4.12 14:44

dovolená Korsika

Ahoj všem,
plánujeme dovolenou a ze všech možností mě nejvíc uchvátila Korsika-jeli bychom s dětmi 4 roky a 2,5 autem a nejvíc by se mi to hodilo začátkem září - termín 1.-15.9. Jenom nevím, jaké tam v té době bývá počasí a jak teplé bývá moře. Je mi jasné, že se to rok od roku liší, ale i tak-byl jste tam někdo v tomto termínu? Jak se vám tam líbilo, co byste doporučili? Jak je to s trajektem? (Budu muset celou cestu odřídit sama)
Určitě vedle koupání v moři počítáme i s cestováním po ostrově. Koupíme si průvodce, ale i tak bych uvítala tipy na to, co je bezpodmínečně nutné navštívit :lol: A vůbec, je to vhodná dovolená pro malé děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1577
3.4.12 15:29

já tam byla - korsika je nádherná - nevím teda, jestli čistě jen na koupání s dětmi, ale pokud to chceš vzít trochu turisticky, tak super - jsou tam např. krásné hory s potůčky, jezery, kde se přes den můžeš ochladit, doporučuji nejkrásnější pláž Palombagia nebo jak se to píše. Doporučuji si projet korsická městečka, i ty menší, které jsou obvykle někde na kopci s krásným výhledem na moře a vinice okolo. Prý je krásnější západní pobřeží:) Na trajektu je to v pohodě, ale doufám, že zvldáš dobře parkování - na lodi jsou ty auta vedle sebe naskládané, že mezi nimi je sotva místo na vylezení:) Jinak trajekt v pohodě - krásné, když je hezké počasí. Akorát bych nedoporučila noční trajekt - jede o tři hodiny déle. My jsme jeli z čech do itálie přes noc, ráno jsme dorazili ke trajektu, za (teď nevím - asi tři hodiny jsme byli na korsice). Klidně písni SZ, napsala bych ti tipy, co navštívit, nemám to teď u sebe:) Blbé je, že jsou tam všude hrozně úzké cesty a oni jezdí dost rychle, tak řízení věnovat maximum pozornosti. Myslím, že pro děti vhodná je, pokud děti zvládnou tak dlouhou cestu - nevím, děti ještě nemám. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
3.4.12 15:31

Zdravím! Teplo je tam v září krásně, moře trochu studenější, ale ne zas tak, aby nás to odradilo od koupání, ale koupali sme se sami :mrgreen: Jen jsou tam docela veliký vlny, aspoň odpoledne. Pro děti doporučuju kinedril s sebou, nění tam kus rovné silnice. Měli jsme jinak pořád sluníčko, ani jeden den zataženo. S trajektem byl jen ten problém, že jsme museli celou cestu být venku, takže pláštěnku a deku s sebou. Jinak celkově to byla nádherná dovolená (dítě jsme měli s sebou jedno ve věku 6 let), za shlédnutí určitě stojí Ajaccio a Bonifacio.A pak mě napadá ještě jedna věc - skoro jsme se tam nedomluvili a to ani německy, anglicky a už vůbec ne francouzsky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
3.4.12 16:54

Nechci strašit, ale v roce 2010 jsme tam byli v termínu od 17.9. a bylo tam 13°C!!! Strašný!!! :cert: Ale je pravda, že i místní říkali, že to nezažili… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1577
3.4.12 17:40

to je fakt, oni angličtinu i němčinu úplně bojkotují. Jediné italština a francouzština:) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí