Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, chtěla bych poradit. Chtěli jsme s manželem na dovolenou do Egypta - budu v cca 10tt a doktor mi to nedoporučuje, že by chtělo něco civilizovanějšího
Ale v dubnu na moc místech teplo není
Tak jen jestli máte někdo zkušenosti nebo radu. Díky moc ![]()
Já myslím, že v hotelech je to ok..klidně bych jela. Případně vynechat zeleninu - ta může být mytá v jejich vodě, ale většinou je to také ok. Podle mě není důvod k obavám a jela bych si to užít. ![]()
Nejela bych. V prvním trimestru hrozí riziko potratu a řešit to v Egyptě… To bych asi tu dovolenou letos oželela.
Nejela bych vprvnímtrimestru asi niakm a letos to oželela,přece jen skončit v Egyptě v nemocnici nic moc myšlenka(samozřejmě nepřeju nic špatného ale stát se mžůe cokoliv)
@kknoflicek píše:
Já myslím, že v hotelech je to ok..klidně bych jela. Případně vynechat zeleninu - ta může být mytá v jejich vodě, ale většinou je to také ok. Podle mě není důvod k obavám a jela bych si to užít.
přesně tak a na potrat nemysli
Ahoj, byla jsem v Egyptě na přelomu 4 a 5 měsíce (kolem 19tt) a na konci května, problém jsem neměla. Doktor nic proti neměl, ani proti letu, jen mě upozorňoval, že nesmím chytit faraonovu pomstu - silný průjem, chránit mimčo před moc velkým teplem… Takže pokud budete v hotelu, nebudeš pít nebalenou vodu a ani jíst ovoce umyté v jejich vodě, tak by to snad mělo být bezpečné. Otázka je spíš teď politická a s tím spojená bezpečnostní situace v Egyptě - to už je na Vašem posouzení a s těhotenstvím to nemá nic společného. Ale je pravda, že první trimestr je rizikovější ![]()
Nevim jak Egypt, ale já bych si teda v prvním trimestru neužila žádnou dovolenou, neb mi bylo furt blbě a nejradši jsem spala
Ale jestli je ti dobře, tak proč ne.
Já bych teda nejela. V Egyptě tu jejich sr.ačku chytí v podstatě každý, kdo tam nebyl víckrát. A to se můžete vyhýbat nebalené vodě a kdoví čemu jak chcete, protože to stejně přijde. A řešit tam nedej bože nějaké zdr.problémy s jejich doktory, to si to raději hodím. Neriskovala bych zdraví miminka a svoje, a už vůbec ne v prvním trimestru.
V první těhu jsem cestovala ve 28tt z Egypta do ČR a v druhém těhu s dvojčatama jsem byla v Egyptě v 11tt ![]()
Ja tam jela v 6. mesici a nevidim v tom vubec zadnej problem. Samozrejme je nutne vybrat kvalitni hotel a dodrzovat pravidla, abys nedostala faraona, upal,… Byla jsem furt pod slunecnikem (maximalne vystrcit nohy ven
) nebo jsem snorchlovala. Doktor proti tomu nic nenamital. Nejela bych akorat v prvnim trimestru, ale to proto ze mi bylo blbe.
Ted jsem ti koukla na profil a v jiných diskuzích píšeš, že nevolnosti máš