Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kknoflicek píše:
Já myslím, že v hotelech je to ok..klidně bych jela. Případně vynechat zeleninu - ta může být mytá v jejich vodě, ale většinou je to také ok. Podle mě není důvod k obavám a jela bych si to užít.
No moje ségra měla ALL a vrátila se s nějakou příšernou pomstou (nebo jak se tomu říká
). Dokonce měli podezření na nějakou horečku (nepamatuju se, jak se jí říká), a to by byl pěkný průs.. nejen v těhotenství.
Já bych teda do Egypta nejela ani zadarmo ani jako netěhotná, natož těhotná. Ségra si to pak (už doma) pěkně užila. Ale jasně, bude sem psát spousta takových, kdo byli a bylo vše OK. Takže pokud se rozhodneš jet, přeju, ať tě nic takového nepotká
.
On je rozdíl mezi doktorem např. v rakousku nebo německu a doktorem v egyptě. A když jsem viděla jak to tam funguje a jak tam pracují lékaři, tak ani omylem. V Egyptě jsem byla 3×, takže vím o čem mluvím. A těhotná bych si to fakt netroufla. Kamarádka se tam přiotrávila z jejich jídla a to jsme se vyhýbali všemu rizikovému a byli v 5hvězdičkovém hotelu. Pak se ještě několik týdnů doléčovala atb u nás.
@eshta píše:
slyším poprvé, možné to je, ale kdyby tomu tak bylo, tak by na to snad alepsoń u nás v ČR upozorňovali před letem těhotné lékaři
v prvním těhu jsem absolovovala 4 lety (2 zpáteční 4hodinové) a v druhém těhu 2 lety (1 zpáteční 4hodinový) a děti jsou všechny ok, ani jedno těhotenství to nijak neovlivnilo a jedno bylo dvojčetné. Ale píšu jen svoji zkušenostPříspěvek upraven 29.03.12 v 20:42
Jeden zámořský let je zhruba ekvivalentní jednomu rentgenu plic. Toto je poměrně všeobecně známá informace.
@Laaja píše:
On je rozdíl mezi doktorem např. v rakousku nebo německu a doktorem v egyptě. A když jsem viděla jak to tam funguje a jak tam pracují lékaři, tak ani omylem. V Egyptě jsem byla 3×, takže vím o čem mluvím. A těhotná bych si to fakt netroufla. Kamarádka se tam přiotrávila z jejich jídla a to jsme se vyhýbali všemu rizikovému a byli v 5hvězdičkovém hotelu. Pak se ještě několik týdnů doléčovala atb u nás.
Hele ono záleží taky kde jsi a v jaké nemocnici skončíš. Jedno z dvojčat mi museli v Egyptě akutně odoperovat (uskřinutá tříselná kýla) a vše proběhlo naprosto profesionálně, jizvu má krásně slaboučkou, no bála jsem se jak nikdy, ale vše proběhlo dobře
Teda, tady se orzjela mega debata, moc Vám za to díky ![]()
Nevolnosti mám, to je pravda ![]()
A mám zaměstnání, kde mě možná brzo pošle marodit a pokud pošle, tak pojedeme do…a ne na dvolenou. A fakt bychom rádi jeste někam jeli, než se šištička narodí.
A doktor vidí spíš problém v tom, že je tam moc teplo a není to zrovna civilizované. O letadle jsme mluvili a říkal, že to by až tak neřešil, že to bude v pohodě, takže asi i to RTG záření ![]()
Já se v tom teda pěkně plácám. Koukáme i na Kanáry, ale tam je asi docela chladno, ale to by až tak nevadilo, jako že spíš nejsem schopna nic najít ![]()
A jinak v Eg jsem byla už asi 7× a Faraona js měla jednou, jinak spíš zácpu - kterou mám teď už několik týdnů…
To je fakt šílenost. No, tak jdu hledat ještě jiné destinace. ![]()
@eshta píše:
Hele ono záleží taky kde jsi a v jaké nemocnici skončíš. Jedno z dvojčat mi museli v Egyptě akutně odoperovat (uskřinutá tříselná kýla) a vše proběhlo naprosto profesionálně, jizvu má krásně slaboučkou, no bála jsem se jak nikdy, ale vše proběhlo dobře
Souhlasím,já jsem byla v nemocnici v Hurghádě a žiju. ![]()
no popravdě,ta představa si užívat v Egyptě...... nádhera
, ale já osobně bych tam na začátku těhotenství nejela.
Konečně rozhodnutí je stejně na tobě
Estha- mluvilo se o tom v souvislosti s tou Fukusimou. Ja verim, ze deti jsou v poradku, ale ja bych se proste bala a ani ty nervy by me za to nestaly. A to myslim nervy celkova z te cele cesty. Asi pred dvema mesici jsem cetla, o manzelce nejakeho americkeho hokejisty, ktery hraje u nas v CR. Cekala dvojcata a nelibily se ji nase porodnice a v 24. nebo 26. tydnu odletela do Amerika a tam okamzite deti potratila. Proste pro me zbytecny risk.
@andyn82 píše:
Jeden zámořský let je zhruba ekvivalentní jednomu rentgenu plic. Toto je poměrně všeobecně známá informace.
chudáci piloti a letušky teda
kdyby jeden dva lety tak moc v těhotenství škodily dítěti, tak by na to bylo určitě dost upozorňováno
@eshta píše:
chudáci piloti a letušky tedakdyby jeden dva lety tak moc v těhotenství škodily dítěti, tak by na to bylo určitě dost upozorňováno
No já mám pocit,že těhotné by měly sedět doma na zadku aby je náhodou něco neozářilo nebo něco nechytly.
Vidím to teď na své kamarádce.Nemůžeš si dát SUSHI,jít do letadla, čistit kočce záchod,jíst hermelín,…
Já jsem byla na začátku těhotenství v Tunisku.Jedla jsem všechno, pila vodu z kohoutku,letěla letadlem,..a světe div se.Moje dítě se narodilo zdravé.
@eshta píše:
chudáci piloti a letušky tedakdyby jeden dva lety tak moc v těhotenství škodily dítěti, tak by na to bylo určitě dost upozorňováno
Během delších letů nám hrozí ozáření kosmickým zářením, konkrétně nás ovlivňují energetické částice - protony. Riziko ozáření se zvětšuje v blízkosti Severního pólu a větším počtem hodin strávených na palubě letadel. Z toho logicky vyplývá, že k nejvíce ohrožené skupině patří palubní personál, ačkoli se u něho zjistil vyší výskyt rakoviny, lékaři si nejsou jisti, zda hlavní příčinou je zmiňované kosmické záření.http://www.letenky.com/aktuality/co-nas-ohrozuje-v-letadle/
@kačka25 píše:
Estha- mluvilo se o tom v souvislosti s tou Fukusimou. Ja verim, ze deti jsou v poradku, ale ja bych se proste bala a ani ty nervy by me za to nestaly. A to myslim nervy celkova z te cele cesty. Asi pred dvema mesici jsem cetla, o manzelce nejakeho americkeho hokejisty, ktery hraje u nas v CR. Cekala dvojcata a nelibily se ji nase porodnice a v 24. nebo 26. tydnu odletela do Amerika a tam okamzite deti potratila. Proste pro me zbytecny risk.
Ono je také dvojčetné těhotenství trošku o něčem jiným. Tam bych ve vyšším stupni taky asi neriskovala. Při mém prvním těhotenství vše probíhalo naprosto v pořádku a letěla jsem ve 28tt a musím říct, že to byl asi strop, bříško mi v letadle začalo tvrdnout a bylo to myslím si úplně poprvé co jsem tvrdnutí cítila. Ale rodila jsem až 4dny před termínem, takže let na těhotenství vyloženě vliv neměl.
Ale každý to také snáší jinak, ono v těhotenství většinou nic moc předvídat nejde. Ale pokuď nejsou vyloženě komplikace a těhotenství je jednočetné, tak proč neletět. Tedy alespoń za mě ![]()
Zazili jsme v Egypte osetni rozseknute hlavy, je pravda, ze to bylo uz pred nejakym rokem, ale z meho pohledu celkem zajimave. Davali na to obklady z kafe. No parada, ale treba uz je to lepsi.
Jinak na Kanarech jsme byli hodnekrat a tam jsem letela i s tritydenim miminem. Urcite je to evropska civilizace.
Takhle nezodpovědná jsi jo?
A ještě do takový země jako Egypt.
(
)