Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lucineeccka píše:
Takže Thajsko je vyspělá země?
Podle jakého žebříčku? HDP?
no nic dobrou noc děvčata, všem přeji krásné cestování ať už s bříškem nebo bez a pro mě za mě, Thajsko je třeba jiná planeta tak čaučik
@lomikarka píše:
Podle jakého žebříčku? HDP?
lomi,evidentně se chceš hádat,ale promiň já se mám zítra zkoušku a musím se na ní připravit. ![]()
Nemyslím podle žebříčku HDP,ale podle tvého názoru.Já jsem taky měla tu čest ležet v EG nemocnici, a fakt jsem si nestěžovala.Stejně tak jsem ležela v soukromé i státní nemocnici v TN.
Thajsko je krásná země,těším se až můj syn povyroste a vydáme se tam spolu.Jelikož jsem budhista takhle země je mi opravdu blízká.Ale troufám si říct, že je to jiný svět.V EG můžeš chytnout faraona,v Thajsku něco jiného.V Egyptě není situace teď zrovna nejlepší,ale není to tak dávno kdy ani v Bangoku nebylo příliš bezpečno.viz skoro dva roky starý článek.http://www.lidovky.cz/bangok-se-meni-ve-valecnou-zonu-ambasady-zrazuji-turisty-od-cest-pxs-/ln_zahranici.asp?c=A100514_112550_ln_zahranici_gaa
Je to prostě jiný svět ![]()
Nemusíš mě poučovat v té smutné době, kdy bylo Thajsko na pokraji občanské války jsem tam zrovna byla. Hádat se rozhodně nechci, jen nechápu lidi z evropy, kteří si myslí, že jsou pupek světa. Zajímalo by mě, ty budhistko, podle kterého žebříčku škatulkuješ a řadíš země a jejich lidi. Thajsko má svoje mouchy o tom žádná, ale kdo nemá. Jestli to chceš porovnávat podle úrovně např. politické „rozvinutosti“ tak potěškoště.
@lomikarka píše:
Nemusíš mě poučovat v té smutné době, kdy bylo Thajsko na pokraji občanské války jsem tam zrovna byla. Hádat se rozhodně nechci, jen nechápu lidi z evropy, kteří si myslí, že jsou pupek světa. Zajímalo by mě, ty budhistko, podle kterého žebříčku škatulkuješ a řadíš země a jejich lidi. Thajsko má svoje mouchy o tom žádná, ale kdo nemá. Jestli to chceš porovnávat podle úrovně např. politické „rozvinutosti“ tak potěškoště.
Nemyslím si,že jsme pupek světa ani nikoho nezaškatulkávám.
Tak se zklidni,možná kdyby jsi pořádně četla to co jsem psala já a sluníčko,tak by jsi po mě nemusela vyjíždět.
To,že je to tam „jiné“ je snad bez diskuze. ![]()
Nikdo tady nepsal o Thajsku nic špatného.
Takže nechápu ty tvé výbušné příspěvky.A taky nechápu tu zvýrazněnou větu.Používat víru člověka,jako nadávku,to je trochu ubohé,ne? ![]()
Nikdy bych si nedovolila člověka soudit podle národnosti/barvy pleti,víry…
Takže nevím co řešíš.
![]()
Chápu,že je pro Tebe Thajsko asi srdeční záležitost,ale ani to není důvod aby jsi psala,takhle vyjíždivé příspěvky. ![]()
@lucineeccka píše:
Nemyslím si,že jsme pupek světa ani nikoho nezaškatulkávám.Tak se zklidni,možná kdyby jsi pořádně četla to co jsem psala já a sluníčko,tak by jsi po mě nemusela vyjíždět.
To,že je to tam „jiné“ je snad bez diskuze.
Nikdo tady nepsal o Thajsku nic špatného.Takže nechápu ty tvé výbušné příspěvky.A taky nechápu tu zvýrazněnou větu.Používat víru člověka,jako nadávku,to je trochu ubohé,ne?
Nikdy bych si nedovolila člověka soudit podle národnosti/barvy pleti,víry…Takže nevím co řešíš.
![]()
Chápu,že je pro Tebe Thajsko asi srdeční záležitost,ale ani to není důvod aby jsi psala,takhle vyjíždivé příspěvky.
prosím tě uklidni se, žádnou větu jsem nezvýraznila až ty, nikoho neurážím víra každého je jeho osobní záležitost, Thajsko pro mě není žádnou srdeční záležitostí, jsem ráda že jsem Češka, jenom jsem se podivila, když někdo nazve Thajsko zemí 3 světa, rozvojou budiž … a jestli se tady někdo do někoho naváží, tak to ty do kačky viz. to tvoje ať sedí doma na zadku, takže už bych ráda tuto diskuzi ukončila,pokud jsem tě urazila, tak se ti omlouvám, nebylo to mým úmyslem
lucineeccko, mužeš mí říct, proč jsi taková útočná?? Na e.miminu jsem četla spoustu diskuzí a většina Tvých příspěvků je „štiplavých“ někdy až ironickcýh… že Tě to baví.. ![]()
Otázku, kterou zakladatelka dala je jasná a myslím, že není třeba ji nějak rozšiřovat ![]()
Teda holky, ráno sednu k monitoru a co nevidím.
To přeci nemá cenu se tu dohadovat na malichernostma,ne?
Co člověk,to názor. Kdo miluje cestování bude cestovat,kdo je spíš domácí typ,pojede třeba na chalupu. Každého věc.
Zakladatelko,dej vědět,jak jsi se nakonec rohodla. Ale jak píšeš,že ti to dr. nedoporučil,tak já jsem hrozná,já bych na něj asi dala. Já mu to tenkrát neřekla,že jedu.
A taky když zvracíš,myslím,že si to moc neužiješ. Jedte déle,bude ti dobře a v 2.tt je to ideální.
@slunicko100 píše:
Holky a není to tak ze nic se nema přehánět?Některé reakce jsou trochu moc,ne?
A řeči typu "do egypta nikdy " to můžou říkat jen lidí,co tam nebyli.
V Egyptě jsem byla před dvěma lety v 5* hotelu a byl to děs
mám svůj názor a nikomu ho nevnucuju jen diskutuju jestli teda můžu . Tak hod zpátečku
@janicce píše:
lucineeccko, mužeš mí říct, proč jsi taková útočná?? Na e.miminu jsem četla spoustu diskuzí a většina Tvých příspěvků je „štiplavých“ někdy až ironickcýh… že Tě to baví..
Otázku, kterou zakladatelka dala je jasná a myslím, že není třeba ji nějak rozšiřovat
Jsi si asi popletla přezdívky,ne?
Naopak já jsem hodná holka.A když reaguju štiplavě,tak je to většinou o vztazích s cizinci/nebo zoufalé anonymky.Takže mě prosím tě nepoučuj. ![]()
Pandoro a proč tak zhurta? Snad jsem nenapsala nic tak špatného,aby jsi hned musela používat výraz „hod zpátečku“,ne? ![]()
Já taky byla a taky říkám nikdy více!! Pokud srovnám kvalitu dovolený v jiných zemích (hotel,jídlo,personál(!!!to hlavně), moře,čistotu pláže a okolí atd., tak Egypt byl jako výlet do slovenské cikánské vesnice (to nemyslím vůbec rasisticky). Jinak náš hotel byl 5 hvězd.
Ale každý má samozřejmě rád jiný typ dovolený. Možná jsem měla smůlu na místo, hotel, ale prostě už bych tam nejela.Celkově mě ta mentalita a otravování dost irituje…
@andyn82 píše:
Já taky byla a taky říkám nikdy více!! Pokud srovnám kvalitu dovolený v jiných zemích (hotel,jídlo,personál(!!!to hlavně), moře,čistotu pláže a okolí atd., tak Egypt byl jako výlet do slovenské cikánské vesnice (to nemyslím vůbec rasisticky). Jinak náš hotel byl 5 hvězd.
Ale každý má samozřejmě rád jiný typ dovolený. Možná jsem měla smůlu na místo, hotel, ale prostě už bych tam nejela.Celkově mě ta mentalita a otravování dost irituje…
tak to beru ![]()
Mě zase dost irituje, když na letišti někdy poslouchám rasistický kecy a jak byla všude špína a hnus a pak se ty lidi na dovolenou do Egypta vracej ![]()
každej si vybere místo podle svého, na výběr je destinací dost ![]()
i když Egypt má celkem výhodu kombinace cenové dostupnosti a dobrého teplého počasí po celý rok a lidi tam budou jezdit pořád a někteří i rádi ![]()