Do Egypta v 10.tt?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9879
30.3.12 11:02
@slunicko100 píše:
Pandoro a proč tak zhurta? Snad jsem nenapsala nic tak špatného,aby jsi hned musela používat výraz „hod zpátečku“,ne? :D

:mrgreen: to ne ale to snad není nijak vulgární . Jo a v Thajsku jsem byla 2 měsíce pracovně - luxus hlavně to jídlo mnam. Celkově jsem jezdila dost pracovně a z arabskejch státu je slušnej Dubaj a Emiráty jako takový. Egypt je bohužel špína to samí Tunis ale je to jedno .Nechci zas tady někoho popíchnout k hádkám takže at si každej dělá co chce a jede kam chce :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
30.3.12 11:04
@eshta píše:
tak to beru ;)
Mě zase dost irituje, když na letišti někdy poslouchám rasistický kecy a jak byla všude špína a hnus a pak se ty lidi na dovolenou do Egypta vracej :)
každej si vybere místo podle svého, na výběr je destinací dost ;)
i když Egypt má celkem výhodu kombinace cenové dostupnosti a dobrého teplého počasí po celý rok a lidi tam budou jezdit pořád a někteří i rádi :lol:

tak to jo to souhlasim. Mě se tam nelíbylo a taky už jsem tam nikdy nejela. Když někdo má na něco názor měl by si za ním stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1430
30.3.12 11:17
@lucineeccka píše:
Jsi si asi popletla přezdívky,ne? 8o :lol: Naopak já jsem hodná holka.A když reaguju štiplavě,tak je to většinou o vztazích s cizinci/nebo zoufalé anonymky.Takže mě prosím tě nepoučuj. :kytka:

Bohužel nespletla.. A Tvůj poslední příspěvek to jen podtrhává :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
30.3.12 11:28

@janicce tak ty příspěvky přehlížej,stejně jako přehlížíš ty hezké :lol: ;)

• Citovat
  • Upravit
teresa20
30.3.12 12:00

Nehádejte se kvůli Egyptu :kytka: :lol:

Jinak k zakladatelce..Sice je pravda, že těhotná není nemocná a nemusí sedět celých devět měsíců na zadku, aby se jí „něco“ nepřihodilo, na druhou stranu je to prostě jiný stav a je na něj třeba brát ohledy ;)

Nemám nic proti Egyptu, kdyby mi ho někdo zaplatil, jela bych. Sama od sebe asi ne, ale není to tím, že by byl nějak „špatný“, prostě mě zajímají jiné destinace..

Ale v CK jsme Egypt prodávali hodně, jezdí nebo tenkrát jezdívalo tam hodně lidí, ale na žádnou těhotnou si nepamatuju nebo se mi nesvěřovali.. já osobně souhlasím s tvým doktorem a neriskovala bych.. dovolenou bych si buď odpustila nebo jela později někam blíž, třeba to již zmiňované řecko… sice tam v tu dobu asi nebudou třicítky vedra, ale to si myslím, že pro tebe jako těhotnou bude snesitelnější.. nebo pokud si prostě potřebujete jen odpočinout, zvolte nějaký pěkný wellness hotel někde na horách,sice se neohřejete pravda, ale odpočinete si ;)

Zpět k tomu egyptu… fakt bych se bála faraonovy pomsty, sice můžete zvolit ten nejluxusnější hotel a pít jen balenou vodu, ale vařit vám budou furt oni a určitě nemyjou zeleninu balenou vodou a nevaří s ní :nevim: a furt je to jenom egyptská balená voda :mrgreen: takže pokud jsi tam nikdy nebyla, tak je velká pravděpodobnost, že bys to mohla chytnout :nevim:
Další věc - kdyby se fakt něco přihodilo a tys musela do nemocnice, domluvíš se arabsky?? asi zřejmě ne, to moc lidí neumí… sice je tam delegátka, to nejspíš ano, ale nemusí být vždy na 100% s vámi, nebude tam mít jenom vás ;)
A jak píše Pandora, zjistila bych si aktuální situaci, taky jsem letmo zahlédla, že jsou tam nějaké problémy, ale podrobnosti nevím

• Citovat
  • Upravit
25007
30.3.12 13:03
@madi píše:
Další věc - kdyby se fakt něco přihodilo a tys musela do nemocnice, domluvíš se arabsky?? asi zřejmě ne, to moc lidí neumí… sice je tam delegátka, to nejspíš ano, ale nemusí být vždy na 100% s vámi, nebude tam mít jenom vás ;)

většina dr v nemocnicích v turistických oblastech mluví anglicky. Alespoń co jsem se setkala já a nebylo to málo doktorů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
30.3.12 13:43

to jo, tomu věřím, ale zas na druhou stranu je třeba mít dobrou angličtinu, abych se domluvila v tom lékařským prostředí s někým,kdo má angličtinu taky jako druhý jazyk :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
25007
30.3.12 13:46
@madi píše:
to jo, tomu věřím, ale zas na druhou stranu je třeba mít dobrou angličtinu, abych se domluvila v tom lékařským prostředí s někým,kdo má angličtinu taky jako druhý jazyk :mrgreen:

Pokuď jen trochu mluvíš, tak se s nima domluvit dá. Ono kupodivu většina lékařů i v Egyptě je vzdělaných dost a hodně jich studovalo či stážovalo v zahraničí.
Kluk ležel v nemocnici 4 dny a domluvila jsem se mimo sester se všema dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
30.3.12 13:58

A co se týče faraonovy pomsty, tak je to trochu sázka do loterie. Bakteriální žaludeční mikroflora je u Evropanů nebo lidí žijících mimo tuto oblast jiná a někdo je citlivější.
Někdo průjmy dostane a někdo ne.
S dvojčatama jsem letěla poprvé do Egypta v jejich 7mi měs a omývala dudlíky pod tekoucí vodou, lezli po zemi, ocucávali vše a ok.
Jo a ještě mě celkem pobavil výrok že „balená voda je také přeci egyptská balená voda“ :lol: já nevím, ale firmy co v Egyptě vyráběj balenou vodu a jsou to velké firmy jako Nestle, ji určitě nenalévaj do flašek na ulici :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
30.3.12 14:02
@madi píše:
Zpět k tomu egyptu… fakt bych se bála faraonovy pomsty, sice můžete zvolit ten nejluxusnější hotel a pít jen balenou vodu, ale vařit vám budou furt oni a určitě nemyjou zeleninu balenou vodou a nevaří s ní :nevim: a furt je to jenom egyptská balená voda :mrgreen: takže pokud jsi tam nikdy nebyla, tak je velká pravděpodobnost, že bys to mohla chytnout :nevim:

V turistických oblastech se myslím používá jako užitková voda odslaněná mořská voda. Vařit se z ní dá. Nevím jak v hotelích, tipla bych si že se bude jednat o čištěnou vodu z Nilu. Jakmile projde varem, tak se není čeho bát. Z kohoutků bude většinou téct právě ta odslaněná. Čištění zubů je ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
30.3.12 14:07
@pandora píše:
V Egyptě jsem byla před dvěma lety v 5* hotelu a byl to děs :nevim: :nevim: mám svůj názor a nikomu ho nevnucuju jen diskutuju jestli teda můžu . Tak hod zpátečku

když se do dovolené opravdu zainvestuje a letíš do hotelů jako je Movenpick a např.ClubMed , tak se na hotel snad ani stěžovat nedá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
30.3.12 14:10
@eshta píše:
A co se týče faraonovy pomsty, tak je to trochu sázka do loterie. Bakteriální žaludeční mikroflora je u Evropanů nebo lidí žijících mimo tuto oblast jiná a někdo je citlivější.
Někdo průjmy dostane a někdo ne.
S dvojčatama jsem letěla poprvé do Egypta v jejich 7mi měs a omývala dudlíky pod tekoucí vodou, lezli po zemi, ocucávali vše a ok.
Jo a ještě mě celkem pobavil výrok že „balená voda je také přeci egyptská balená voda“ :lol: já nevím, ale firmy co v Egyptě vyráběj balenou vodu a jsou to velké firmy jako Nestle, ji určitě nenalévaj do flašek na ulici :lol:

no ale dyť je.. nevím jaká se tam prodává značka, ale jestli je tuzemská, tak oni jistě mají jiné předpisy než máme my .. ale to bylo jen takové odlehčení :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
25007
30.3.12 14:12
@KlárkaŠ píše:
Ahojky, chtěla bych poradit. Chtěli jsme s manželem na dovolenou do Egypta - budu v cca 10tt a doktor mi to nedoporučuje, že by chtělo něco civilizovanějšího :roll: Ale v dubnu na moc místech teplo není :-( Tak jen jestli máte někdo zkušenosti nebo radu. Díky moc :kytka:

Pokuď nemáš nevolnosti a nemáš vyloženě nějaké komplikace (hematom atd..), tak bych sama jela. Faraon.pomsta je trochu risk. Nikdy nevíš jak na to prostředí zareaguješ.
Sestřenice lehla s žaludeč.problémy na Kanárech a v Egyptě nic. Záleží no, to se dopředu opravdu nedá říct a ovoce si stokrát můžeš mýt a čistit zuby v balené vodě a stejně to chytnout můžeš a nebo olizovat každej patník a nechytit nic.
Nebo rezignujte na dubnové teplíčko a jeďte někam v Evropě do hor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
30.3.12 14:15
@madi píše:
no ale dyť je.. nevím jaká se tam prodává značka, ale jestli je tuzemská, tak oni jistě mají jiné předpisy než máme my .. ale to bylo jen takové odlehčení :mrgreen:

Třeba vody Nestle se tam prodávají na každém rohu. Poku´d se jedná třeba o dětské výživy, tak se tam dají běžně sehnat produkty od firmy Hero (u nás např.dělá kaše Sunarky a Sunar). Hygienické předpisy u výroby u těchto firem budou kontrolovaný hodně, o to bych se teda nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
5.4.12 16:24

Ahoj … necetla jsem celou diskuzi … ale my jsme byly asi v cca. 9 tt v Egypte … doktor mi to tez rozmlouval …
ale zvladli jsme to dobre … i kdyz strevni problemy se mi nevyhnuli … proste jsem to jen vydrzela bez leku na to … pritel sice tam v lekarne vysvetloval,ze jsem tehu a jestli maji nejake leky i pro me,ale lekarnik mi poslal ATB a jeste nejaky prasky na kterych nebyl pomalu ani zadny nazev,tak jsem je vyhodila …
jediny co me stvalo bylo to,ze jsem si ten pobyt poradne neuzila,protoze mi bylo straaasne zle - a zhorsovalo to to vedro … :oops:
jinak si ale myslim,ze je to vpoho … :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario