Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vzhledem k opakovaným infektům horních cest dýchacích,ale už i spastické bronchitidy u 3leté dcery,nám doktorka stále doporučuje dovolenou u moře.
Máme již zaplacený v červnu týden v Turecku,ale je to samozřejmě žalostně málo…
Poradíte,kam ještě jet,aby nás to finančně už moc nezruinovalo?
Moře a podnebí v severní Itálii nijak skvostné asi pro skoroastmatika není,co? ![]()
Nejradši bych se ted sebrala a jela na týden do Egypta,ale nemám k tomu vůbec důvěru ![]()
Ještě máme na srpen zamluvené Beskydy,nevím,jestli to nezrušit,a nezvolit raději teda to moře,anebo Tatry??
Ráda bych dceři nějak pomohla,ale oba chodíme do práce,je to taky složité s dovolenou ![]()
Proč by Itálie nebyla vhodná. VZP tam pořádá zdravotní zájezdy, mně osobně jako ekzematikovi a astmatikovi pobyt v Itálii citelně pomohl.
No tak myslim, ze nejdulezitejsi, aby byla na tom vzduchu idealne 3-4 tydny. My takhle jezdime v lete do Chorvatska na mesic. A to uz ma nejaky vyznam ze zdravotniho hlediska. Pres rok jezdime jeste na 2-3 dovolene, ale to uz je kolikrat spis, ze to naopak odmarodi. V zime velke zmeny, exoticke destinace. Ale ja bych rekla, ze to Chorvatsko ma dobry vzduch, ale i ta Italie nebo Řecko. Ale ten Egypt mi konkretne prijde nic moc. Jako ozdravny pobyt bych to nevidela. A nebo hory.
My byli loni na 12 dní v Tunisu…s dvouletákem…
taky má neustále nějaké dýchací problémy…a po 12ti dnech u moře byl skoro půl roku klid…myslím,že mu to pomohlo…
Zájezd byl na poslední chvíli–vlastně ze dne na den.....cena pro dospěláka 9 900 All-inclusive.....
Týden bych řekla,že je fakt málo…
nejlepší na astma je jadranské moře-to je v Chorvatsku a částečně v Itálii.
Mě Chorvatsko dost pomohlo,ale človek tam musí být alespon 2 týdny a jezdit pravidelně.
Turecko týden nevím to mi přijde,že moc nepomůže.
Loni jsme byli v Chorv.v kempu za slušný peníze,podívej se na ck victoria,mívají pak i slušné lasty.
Tatry te vyjdou už stejně draho jako moře.ale každopádne to chce alespon dva týdny v kuse..týden je na nic.Beskydy nevím to asi moc astmatikovi nepomůže.když už hory,tak asi bych volila ty Tatry.píši ze zkušenosti,jsem astmatik a celý rok jsem pomalu kaput.jen to moře me tak na pul roku pomůže,že funguji.
Tak Beskydy rušíme a zkusíme vybrat něco jiného.
Nejdradši bych byla,kdyby jsme našli nějaký pěkný apartmán u moře,kde by byla aspon 3týdny a dle možností se tam vystřídalo na hlídání příbuzenstvo.
Nemáte někdo nějaký typ na dlouhodobější ubytování?