Dovolená, kterou se zavděčíte puberťačce

Anonymní
28.1.25 23:05

Dovolená, kterou se zavděčíte puberťačce

Existuje něco takového? Aby to nebyla nuda pro 13letou dámu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1972
28.1.25 23:14

Já ve 13 chtěla být doma a nechtěla jsem se nikam vláčet. Abych dovolenou přežila, muselo tam být dobré připojení k netu. Nebo by s námi musela jet nějaká moje kámoška.

Jinak to pro mé bylo vždy za trest :mrgreen:

A když se zeotáš dcery, co by chtěla ona, jakou má představu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5136
28.1.25 23:18

Nemá nějakou oblíbenou zemi, kterou by chtěla navštívit? Nebo spojit dovolenou s něčím, co jí zajímá (zvířata, sport, nákupy…)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.25 23:58

Nechat ji samotnou doma s mobilem a dostatkem dat :mrgreen:
U nás to vždycky začíná kyselými ksichty, ale celkem zaručeně funguje něco hodně nového. Dcera kolikrát ocení třeba obyčejnou návštěvu supermarketu v jiné zemi, kouká, jaké mají úplně odlišné potraviny. Ráda ochutnává nové věci. Ať se předem tváří jakkoliv, když poprvé uviděla antický chrám v plné velikosti, prohlásila, že je to fakt hustý. A velký dojem udělal třeba „obyč“ Londýn, tam jsem ji nechala vymýšlet si, co by ráda viděla, protože tam se dá najít úplně všecko. Nechala ji okukovat obchody, co lákaly ji. V knihkupectví ji nechala vybrat libovolnou knihu dle jejího výběru. A ač už je samozřejmě doma na Harryho Pottera velká a hrozně nad věcí, HP studia si užila totálně na maximum. Ale stejně nejdřív je to všecko nudáááá, ale pak se stejně nechá strhnout a užívá si to. A taky je potřeba dost toho volného prostoru, prostě nezahltit ji poznáváním od rána do večera. Obecně rezorty a spol. nevyhledáváme ani my, takže tam má dítě smůlu.

• Citovat
  • Upravit
840
29.1.25 00:47

Nejlepší by bylo se zeptat ji, co by se jí líbilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11274
29.1.25 05:47

Mám stejný problém, ale je jí jen 11, o prázdninách skoro 12. Prý klidne bude celé prázdniny doma. Chce jet akorát na tábor. Na dovolenou vždy jezdíme spolu jen my dvě a už ji to asi nebaví… Kdyby jela kamarádka, tak by jela ráda, ale já zase nejsem ochotná třeba celý týden se starat o cizí dítě, pro mě by to bylo za trest, ještě třeba v zahraničí. Navíc může se něco stát a pak s tím žij. Jednodenní výlet ok, tam s tím problém nemám…

Takže nevím, ale myslím, že cestování dětem dá hodně, i když brblají. Ono se jí tam nakonec líbí a snažím se program přizpůsobit. Žádné památky, max. kouknout z venku, muzea nebaví ani mě, takže tam nechodíme :lol:

@Yasmina21 píše: Více

Dcera touží navštívit Koreu, ale zároveň nechce letět letadlem :lol:. Takže o kdybych náhodou na to měla (jakože nemám), tak nevím, jak bychom tam cestovaly :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85789
29.1.25 06:16
@Anonymní píše: Více

Zalezi na diteti, ja jsem v tom veku s rodici jeste na dovolene jezdila bezne a rada. Co se ji proste zeptat a domluvit se spolecne? Nezname ani vase financni moznosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2555
29.1.25 06:27

Tak záleží na zájmech dcery a podle toho uzpůsobit dovolenou tak, aby zaujala všechny. My jezdili každoročně do Sárváru, protože je dítě vodník a my rádi teplou vodu. Polský Zátor si užije asi skoro každý puberťák a jsou tam i atrakce vhodné pro neadrenalinové rodiče :lol: U pubertálních dcer by mohlo pomoci navnadění na možnost nákupů, jen tedy rodiče by museli preferovat dovolenou ve městech místo na pláži. My jsme právě spíš ti městští památkáři a tam se pro naše dítě vždy něco lákavého daří najít. Třeba prohlídky s VR se nám líbí všem. Na hory už musíme sami :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
29.1.25 06:56

Nevím, jestli poradím, ale cestujeme s dětmi od miminek, letecky s první v necelých 2letech a s druhou v necelém roce, zatím každý rok, na dovču vždycky našetříme nebo vyděláme navíc…protože taky nevím, jak dlouho je to bude bavit…a nemůžeš se domluvit ještě s nějakou kamarádkou s dítětem nebo se sourozenci s dětmi…jinak bych se zeptala jí, kam by se v reálných možnostech chtěla podívat, jestli sportuje, tak vzít kola/brusle s sebou, půjčit paddleboard nebo ji tam slíbit nějakou pecku, co jí zaujme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
29.1.25 06:59

Bývají resorty s aquaparkem a animačním programem, může si jít zacvičit, zatancovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.1.25 07:02

Tak jestli je to typická puboška „nech mě na telefonu a nemluv na mě“, tak se asi nezavděčíš ničím. Naši puboši s námi jezdí rádi na všechny dovolené, i ten skoro 13letý dá přednost lyžovačce v Alpách, road tripu po Evropě nebo čundru před pařením na xboxu :nevim: Já jako dítě začala sabotovat rodinné dovolené až když jsem měla v 17 přítele a chtěla trávit čas primárně s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3128
29.1.25 07:43
@Fazulina píše: Více

Korea nemusí být vůbec drahá, když si člověk pohlídá skyscanner. Ale letadlu se nevyhnete, no :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
29.1.25 08:32

Já se svým pubertakem objizdim evropská mesta.
Loni jsme byli v Amsterdamu, předloni v Londýně, letos se chystáme do Belgie.
Program si domlouváme- kombinace sightseeingu se zábavou (prohlídky fotbalových stadionu :zed:, vylety).
Pokaždé sjedeme i k mori a koupame se, i když v těchto destinacích je to spíš challange.
Degustujeme místní jídlo..
Vždycky se dá najít něco zajímavého, kam se podívat.
Ale musí to být oboustranná dohoda a dát spoustu času i pro relax na pokoji (WiFi je zaklad), u toho ja chodím behat.
Vychází nam to a už se těšíme na další výlet..

• Citovat
  • Upravit
81124
29.1.25 15:49

To je úplně jednoduché. Vy si jeďte kam chcete a ji nechte doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33025
29.1.25 16:01

Mám doma puberťáky dva, skoro 13 a 15. A k tomu šestiletého. Dovolenou neděláme proto, abychom se někomu zavděčili. Chce jet, chce, nechce, nechce. Nejstarší s námi např. nejel kempovat, ale musel si zařídit kde bude. Dospělá dcera s námi byla naposledy v 15. Ale ta vždycky jezdila jen na víkendy, teď se vídáme několikrát ročně a někdy taky na různých výletech nebo aktivitách. Dovolenou máme takovou na jakou máme a program tvoříme tak, aby si každý přišel na své. Ale musí se i přizpůsobit a nemyslet jen na sebe a nedělat ksichty, nedržkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí