Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, rozhodli jsme se, že vyrazíme na dovču do chorvatska. Všichni kolem nás tam jezdí na blind a vždy něco seženou. Poraďte jestli to máme taky risknout. Máme holčičku, který jsou 2. roky. jaký s tím máte zkušenosti ? Dík.
S malým děckem bych to asi neriskla, když jsme jezdili dva a nebylo by volno, mohli jsme přespat v autě.. Ale on se vždycky nějaký volný apartmán našel. Záleží, kdy se jede, na přelomu července a srpna bych na volné apartmány moc nesázela. A je lepší vyjet v pátek na noc, v sobotu dopoledne odjíždí od tama dost lidí, tak se uvolňuje nejvíc míst ![]()
My vyrazili ještě za bezdětna a to bylo v pohodě, měli jsme stan, favorita
a nastudovaný, kde jsou jaký kempy a když se nám tam na místě nelíbilo, dojeli jsme jinam a hlavně jsme takhle navštívili víc míst, takže jsme to měli jako poznávací zájezd
Dvouletý děcko už snad ve stanu taky přežije, já bych se toho nebála. Jo a my tam byli v září a to na silnici stáli majitelé domků a penzionů s cedulemi a nabízeli úbytko skoro za stejnou cenu jak ty kempy (v sezoně to měli dražší). Jestli nejste moc náročný, tak jeďte.
Sami jsme takhle cestovali a je pravda, že někdy jsme bydlení fakt pohledali … aby vyhovovaly podmínky i cena. S dítětem bych do toho už nešla:(
Dneska je ta nabídka cestovek taková, že se dá vybrat i cenově rozumná dovča ve finále jsem z toho cestování na blind neměla ani pocit, že bysme nějak výrazně ušetřili;-)
Dva roky po sobě (takže Báře byly necelé 2 a 3 roky)jsme cestovali třeba s novalja.cz a nemůžem si to vynachválit.
švagrovci takhle jezdí každý léto a každý léto něco vychytaj. Mají děti 10, 5 a letos chtějí jet i se 4 měsíčním mimčem. Lákají nás, ať jedeme s nima, ale mě se moc nechce. Teda k moři chci, ale takhle bez jistoty a servisu cestovky moc ne. Švagr má teda tu výhodu, že se domluví chorvatsky.
Příspěvek upraven 29.06.11 v 13:14
by me taky zajimalo na pristi rok:-)…ale my rozhodne pojedeme nablind, protoze jak je veliký auto tak to snad nebude problem se v nem i vyspat a dve deti neni prekázka naopak bude vetsi legrace:-)..Drzim palce at si to uzijete my kdybych nebyla pred porodem jedeme hend a to nablind uplne s prehledem…:-) pojisteni funguje vsude stejne a cestovka kolikrát ani nefunguje navic v Chorvatsku jak by mela!!..takze přeju at najdete a termin na dovcu doporucuju konec srpna!!…Jako jsem byli my a bydleni je naprosto unikátni v týhle době
![]()
lleennttiillkkaa píše: švagrovci takhle jezdí každý léto a každý léto něco vychytaj. Mají děti 10, 5 a letos chtějí jet i se 4 měsíčním mimčem. Lákají nás, ať jedeme s nima, ale mě se moc nechce. Teda k moři chci, ale takhle bez jistoty a servisu cestovky moc ne. Švagr má teda tu výhodu, že se domluví chorvatsky.Příspěvek upraven 29.06.11 v 13:14
To se domluvíš, i když chorvatsky neumíš
navíc ta cestovka - no nevím, já bych to jako žádnou jistotu neviděla. Cestovat na blind se mi nezdá ani tak levnější, jako spíš svobodnější. Nelíbí se ti pláž, úbytko - jedeš jinam, u cestovky máš pak smůlu.
Gina108 píše:lleennttiillkkaa píše: švagrovci takhle jezdí každý léto a každý léto něco vychytaj. Mají děti 10, 5 a letos chtějí jet i se 4 měsíčním mimčem. Lákají nás, ať jedeme s nima, ale mě se moc nechce. Teda k moři chci, ale takhle bez jistoty a servisu cestovky moc ne. Švagr má teda tu výhodu, že se domluví chorvatsky.Příspěvek upraven 29.06.11 v 13:14To se domluvíš, i když chorvatsky neumíšnavíc ta cestovka - no nevím, já bych to jako žádnou jistotu neviděla. Cestovat na blind se mi nezdá ani tak levnější, jako spíš svobodnější. Nelíbí se ti pláž, úbytko - jedeš jinam, u cestovky máš pak smůlu.
To souhlasím,my byli přes cestovku v Chorvatsku a pak jsme byli zklamaní.Chystáme se taky a určitě se něco sežene ![]()
Chceme tam jet tak v půlce července, tak nevim, ale známý tam byli minulej rok s 3. měsíčním capartem a 4. letým a zvládli to.
Gina108 píše:lleennttiillkkaa píše: švagrovci takhle jezdí každý léto a každý léto něco vychytaj. Mají děti 10, 5 a letos chtějí jet i se 4 měsíčním mimčem. Lákají nás, ať jedeme s nima, ale mě se moc nechce. Teda k moři chci, ale takhle bez jistoty a servisu cestovky moc ne. Švagr má teda tu výhodu, že se domluví chorvatsky.Příspěvek upraven 29.06.11 v 13:14To se domluvíš, i když chorvatsky neumíšnavíc ta cestovka - no nevím, já bych to jako žádnou jistotu neviděla. Cestovat na blind se mi nezdá ani tak levnější, jako spíš svobodnější. Nelíbí se ti pláž, úbytko - jedeš jinam, u cestovky máš pak smůlu.
No jistě že se domluvíš, ale já třeba narazila na chorvatskou obchodnici, která odmítala komunikovat jinak než německy ![]()
Tak já když někam jedu s cestovkou, tak si nejdřív zjišťuju jaká ta cestovka je a taky se pídím po tom, jaká je ta lokalita.
určitě jeďte jen tak, vždycky ubytování seženete
My jsme měli jediný problém sehnat ubytování v Pule, ale to jen proto, že jsme chtěli 4 pokoje po dvou
Jinak nebyl nikde problém. Co já vím, tak na začátku některých měst stáli i lidi s cedulema, že mají volné pokoje a nebo když nestáli, tak jsme zašli do turistické agentury a tam nám vždycky nějakej apartmán dohodili
My jsme tak s našima jezdili vždycky - u nás, i do toho Chorvatska. Kolikrát jsme spali v autě a naši venku pod širákem, když jsme zrovna nenašli žádný kemp (to bylo u nás) a žádnou újmu to na nás nezanechalo
Vemte stan a kemp na jednu noc tam seženete vždycky, když by nebyl apartmán.
Vlastně na dovolené, kde bych měla předem zajištěné ubytování, jsem byla 1× v životě ![]()
Ahoj my byli loni v půlce srpna 4 dospělí a jedno dítě(2 roky).Dojeli jsme do Bašky v 6 ráno a hned nás tam odchytl chlap s ubytováním.Nakonec jsme ale vzali něco jiného.Jen příjezd bych naplánovala až na poledne, to už bude víc lidí sedět venku a nabízet, tak aby jste si mohli vybrat.V§bec bych se toho nebála, když jsme to sledovali, tak furt nabízeli volné ubytování.