Dovolená na vodě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.5.21 19:25

Dovolená na vodě

Ahoj, chtěla bych se zeptat zda je tu někdo kdo jezdí na vodu s malými dětmi. Je vhodné jet na vodu s 5 letym dítětem? Co popřípade vite, že se vám na vodě vyplatilo zabalit? Nikdy jsem takto na vodě nebyla, tak si to těžko predstavuji. Děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
498
27.5.21 19:40

Jezdíme od 2 let :palec: jen tak do 4 usínala po odpolednách v lodi, takže něco aby to měly pohodlné a aby je nespálilo sluníčko. Jinak klasika, pití, vesta, suché náhradní oblečení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
27.5.21 19:41

S pětiletým úplně v pohodě. Nic speciálního jsme nebrali. Jenom etapy byly kratší, víc jsme stavěli na přestávky. ( svačina, hrad, hospoda ). Chce to opatrně s jezy, nejít do rizika. Ideální jet s někým stejně starým dítětem, aby si mohli hrát :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
27.5.21 20:34

Poprvé jsme byli, když bylo prostřednímu rok a 3/4. S sebou bereme gril a nějaké zdravější jídlo, nejen kvůli dětem, ale i kvůli nám. Pro děti jsou fajn vodní pistole a jiné hračky do vody do kempu nějakou společenskou hru. A úplně nejlepší je mít s sebou i jiné děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
28.5.21 14:10

S pětiletým bych neváhala.. neni se prakticky čeho obávat jestli poplujete v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24744
28.5.21 14:22

Záleží, co budete sjíždět, na nějaké extra jezy apod. bych to u začátečníků moc neviděla.. ale nějaký olej proč ne… já chodila do „vesláku“ (spíš pádláku) od 9-14let a v oddíle byli i maláčci od 6 let, normálně jsme v létě sbalili lodě a na týden jeli třeba na Sázavu nebo tak i s těmi malými, jeli na háčkách a vzadu seděli zkušenější.. v 5 letech v poho, ale vemte dobré zavazadlo /nejlíp ten plastový „barel“ kde se nic nenamočí ani když se „uděláte“/ a nezapomeňte aspoŃ 50faktor olej, protože na vodě je velmi snadné se spálit (typicky u kluků za krkem auuu :mrgreen: ) a kvalitní repelent! večer kolem vody bývá hovad jak prase ;) budete spát ve stanech nebo po kempech? to by mne dnes už fakt limitovalo a dala bych to z hyg. důvodů max. 2-3 noci, leč jsou i dobrodruzi, co takhle vydrží existovat půlku léta, většinou chlapi teda :lol:
užijte si to :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.21 14:35

@Lucy75 Právě je v plánu zabalit vše do těch barelů a každý den někde zakepit, cestou je prý několik kempu, takže budeme vždy tam ( takže sprchy a tak by snad neměl být problém). Nedokážu si to proto moc představit, mám pocit že se do těch barelů vejdou jen věci ke spánku 😃 (stan, spacaky, karimatka ). 😃

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.21 14:37

@Hoa Mai máte ale asi k dispozici každý den auto ze? My právě můžeme mít věci jen ty, co se vejdou do lodi, na celý týden :? Dcera je zvyklá stanovat od mimča, hodně cestujeme, ale toto mi přijde extrémní l, vzhledem k tomu, že mám pocit že si nic nemůžeme vzít sebou 😃

• Citovat
  • Upravit
10461
29.5.21 14:56
@Anonymní píše:
@Hoa Mai máte ale asi k dispozici každý den auto ze? My právě můžeme mít věci jen ty, co se vejdou do lodi, na celý týden :? Dcera je zvyklá stanovat od mimča, hodně cestujeme, ale toto mi přijde extrémní l, vzhledem k tomu, že mám pocit že si nic nemůžeme vzít sebou 😃

Ano, máme k dispozici auto. Ale nás je 5. Jestli máte jen jedno dítě, sbalíte se v pohodě. Drogerku do cestovních lahviček, funkční ručníky, funkční oblečení, co rychle schne, takže ho nemusíš brát moc a nezabere místo. Boty do vody a gumáky, žádné tenisky apod…Pokud si budete půjčovat loď, doporučuji Sambu, vejdou se vám do ní min. 3 barely a zbylé dost místa i pro dítě, kdyby se třeba chtělo natáhnout. Nebo si k těm barelům kup loďák, naše děti ho v lodi používají jako polštář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí