Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jezdíme od 2 let
jen tak do 4 usínala po odpolednách v lodi, takže něco aby to měly pohodlné a aby je nespálilo sluníčko. Jinak klasika, pití, vesta, suché náhradní oblečení..
S pětiletým úplně v pohodě. Nic speciálního jsme nebrali. Jenom etapy byly kratší, víc jsme stavěli na přestávky. ( svačina, hrad, hospoda ). Chce to opatrně s jezy, nejít do rizika. Ideální jet s někým stejně starým dítětem, aby si mohli hrát ![]()
Poprvé jsme byli, když bylo prostřednímu rok a 3/4. S sebou bereme gril a nějaké zdravější jídlo, nejen kvůli dětem, ale i kvůli nám. Pro děti jsou fajn vodní pistole a jiné hračky do vody do kempu nějakou společenskou hru. A úplně nejlepší je mít s sebou i jiné děti.
S pětiletým bych neváhala.. neni se prakticky čeho obávat jestli poplujete v klidu.
Záleží, co budete sjíždět, na nějaké extra jezy apod. bych to u začátečníků moc neviděla.. ale nějaký olej proč ne… já chodila do „vesláku“ (spíš pádláku) od 9-14let a v oddíle byli i maláčci od 6 let, normálně jsme v létě sbalili lodě a na týden jeli třeba na Sázavu nebo tak i s těmi malými, jeli na háčkách a vzadu seděli zkušenější.. v 5 letech v poho, ale vemte dobré zavazadlo /nejlíp ten plastový „barel“ kde se nic nenamočí ani když se „uděláte“/ a nezapomeňte aspoŃ 50faktor olej, protože na vodě je velmi snadné se spálit (typicky u kluků za krkem auuu
) a kvalitní repelent! večer kolem vody bývá hovad jak prase
budete spát ve stanech nebo po kempech? to by mne dnes už fakt limitovalo a dala bych to z hyg. důvodů max. 2-3 noci, leč jsou i dobrodruzi, co takhle vydrží existovat půlku léta, většinou chlapi teda ![]()
užijte si to ![]()
@Lucy75 Právě je v plánu zabalit vše do těch barelů a každý den někde zakepit, cestou je prý několik kempu, takže budeme vždy tam ( takže sprchy a tak by snad neměl být problém). Nedokážu si to proto moc představit, mám pocit že se do těch barelů vejdou jen věci ke spánku 😃 (stan, spacaky, karimatka ). 😃
@Hoa Mai máte ale asi k dispozici každý den auto ze? My právě můžeme mít věci jen ty, co se vejdou do lodi, na celý týden
Dcera je zvyklá stanovat od mimča, hodně cestujeme, ale toto mi přijde extrémní l, vzhledem k tomu, že mám pocit že si nic nemůžeme vzít sebou 😃
@Anonymní píše:
@Hoa Mai máte ale asi k dispozici každý den auto ze? My právě můžeme mít věci jen ty, co se vejdou do lodi, na celý týdenDcera je zvyklá stanovat od mimča, hodně cestujeme, ale toto mi přijde extrémní l, vzhledem k tomu, že mám pocit že si nic nemůžeme vzít sebou 😃
Ano, máme k dispozici auto. Ale nás je 5. Jestli máte jen jedno dítě, sbalíte se v pohodě. Drogerku do cestovních lahviček, funkční ručníky, funkční oblečení, co rychle schne, takže ho nemusíš brát moc a nezabere místo. Boty do vody a gumáky, žádné tenisky apod…Pokud si budete půjčovat loď, doporučuji Sambu, vejdou se vám do ní min. 3 barely a zbylé dost místa i pro dítě, kdyby se třeba chtělo natáhnout. Nebo si k těm barelům kup loďák, naše děti ho v lodi používají jako polštář.
Ahoj, chtěla bych se zeptat zda je tu někdo kdo jezdí na vodu s malými dětmi. Je vhodné jet na vodu s 5 letym dítětem? Co popřípade vite, že se vám na vodě vyplatilo zabalit? Nikdy jsem takto na vodě nebyla, tak si to těžko predstavuji. Děkuji za rady.