Dovolená - půl dne
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dovolená - půl dne
Holky, je možné si vzít na půl dne dovolenou? Ještě mi zbývá letos 29,5 dne dovolené a chtěla bych zítra dceru vyzvednout ve školce po obědě, má narozeniny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Když se domluvíš se šéfem tak by to mělo jít.. Náš šéf o tom nechce ani slyšet takže u nás v práci to nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karleon Je to trochu komplikovanější, ale pokud se domluvíš se svým zaměstnavatelem, tak to problém nebude,
Navíc si tím srovnáš nárok na celé dny.
- Citovat
- Upravit
Technicky by to v práci problém být neměl, zajímalo mě, jestli na to mám nárok a lze to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karleon píše:
Technicky by to v práci problém být neměl, zajímalo mě, jestli na to mám nárok a lze to.
Tak zrovna u dovolené je slovo nárok malinko mimo, protože čerpání dovolené určuje zaměstnavatel, nicméně zákon mu nezakazuje ti dál půlden dovolené, ale zároveň pokud nebude chtít, tak ti ho prostě nedá a nenaděláš nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@artepkaa píše:
A proc by to neslo?
Někteří zaměstnavatelé neumožňují čerpat půl dne dovolené.
- Citovat
- Upravit
@Meha o tom jsem fakt nikdy neslysela, ze by mel byt problem vzit si pul dne dovolenou, fakt jsem prekvapena!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je to tak, ze když jdem třeba k zubaři, tak si pak bereme pul dne volno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kubikova píše:
U nás je to tak, ze když jdem třeba k zubaři, tak si pak bereme pul dne volno
To si ale berete propustku nebo ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to několik let nešlo, což bylo v souladu se zákoníkem. Ale nakonec zaměstnavatel vyhověl zaměstnancům a umožnil si vybírat i půldny. Je to o domluvě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit