Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ano, byli jsme u more pod stanem na 3 tydny s detmi 7, 5, 3,5 roku a 6 mesicu. Jeli jsme takto autem do Chorvatska, vlastni vareni (do restaurace se s nimi jit nedalo) a naprosta parada. Deti si more moc uzily, i ta nejmladsi. Urcite by se ji libilo i nekde v ceskem kempu. Ale proste ten jemny pisek, vyhrata voda, vune more, to bylo skvele.
S sebou kocarek, pleny, plenkove plavky, klouboucek a opalovak 50. Vic pro miminko netreba.
Byli jsme tam s detmi i o 3 roky drive, kdyz jim bylo 4 a 2 roky a 8 mesicu. Ale to bylo s karavanem. Cesta mnohem narocnejsi a v karavanu vic hlidani, aby nejmensi nelezla po schodech apod.
Ja se priznam, ze jsem nebyla, nestalo mi to za to trmaceni se nekam. Tou dobou pro me byla nejlepší dovolená nejaka akce v dosahu do 2 hodin autem, kde budou dalsi dospělí
Ale je fakt, ze mam deti po 2 letech, mit vetsi rozdil, tsk mozna kvuli starsimu jedu.
Ahoj.
Mamka cestuje s mým bráškou od jeho 4m a jen moře. Zatím neměla vůbec žádný problém. Vždy si připravila do batůžku do letadla náhradní plínky, oblečení, Sunar. Později pak mňamky, pití a hračky.
Na dovču brala potřebné léky, co může dítě od 4m užívat. Určitě klobouček, opalovací krém, pár plen, krém po opalování, příkrmy pokud už dáváte, oblečení do vody, mňamky, potřebné dokumenty s vycestovanim dítětem (je to lepší, pokud jedete bez otce).
Byli jsme s oběma syny
já ještě prakticky jen kojila, navíc jsme byli v resortu, kde měli detske skleničky i věci na přípravu kase apod k dispozici.
Po své zkusenosti - vem jen kočár, oblečeni do tepla a léky. Všechno ostatní včetně plavacich plen apod koupíš na místě
Určitě to není problém, ale musíte se cítit v pohodě a nebýt z toho ve stresu
Pokud jsou i tak nějaké nejasnosti, přečetl bych si " Jak na cestování letadlem s malými dětmi " je tam pár rad. Jo a pozor, děti do 2 let nemají nárok na vlastní sedadlo ![]()
My byly poprvé u moře se 7. měsíčním u moře v Chorvatsku a úplná pohoda, kojila jsem, byly jsme často ve stínu.. cestu zvládl, prospal ji.
Známí byly též v Chorvatsku s ročním miminkem a ti to nedávali, celou dovolenou miminko probrečelo. Hold každý je jiný.
Ahoj
Chci se zeptat jestli jste někdo jezdil k moři s půlročním dítětem. Jaké máte zkušenosti? Nějaké tipy co třeba by se hodilo vzít s sebou?