Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Bavi píše:
@Tomio v Jablonci je přehrada? Super, to bychom se mohli smočit. Jo holky mám dvě, takže to je nějaké muzeum? Jinak deti 3 roky, 5 a píše: Více
Doufám, že jedete aspoň na 14 dní
Ještě např. zámek a hrad Frýdlant a ve Frýdlantě též rozhledna
V Zitave je bezva koupaci jezero s bezva hristem pro deti, Olbersdorfen see. Cesto to vzit treba kus tou parni masinkou, co jezdi na Oiben.
Ve spindlu pujcit elektricky kolobrndy a kamkoliv -holky vloni 3 a 4 roky byly naprosto nadseny. Bylo vedro na normalni tury a takhle jsme toho videli taky dost - jeli jsme jednou do udoli labe (zkusili jsme bily i modry, kam az to slo), na plane to vyjelo, a kolem prehrady to taky bylo fajn.
Jinak z plani mechova pesinka do spindlu, pak je tam jeste jedna se zviratky, z medvedina medvedi stezka a krakonosova myslim.
@dedrichov píše:
Doufám, že jedete aspoň na 14 dníJeště např. zámek a hrad Frýdlant a ve Frýdlantě též rozhledna
na zámek Frýdlant bacha!
Jsem opravdu vášnivá návštěvnice hradů a zámků…ale když někdo není soudný a na takhle rozhlehlém objektu udělá jediný návštěvnický okruh, který (v našem případě s průvodcem ducha mdlého) trval 3 HODINY!!!, tak to skolí opravdu každého a hlavně děti ![]()
@Bavi píše:
@dedrichov no myslím že ani za měsíc bysme to vše nestihli
Taky si myslím, je tam spousta krásných míst, a to nejen ty profláknuté atrakce. Napadla mě ozubnicová úzkokolejka na trati Harrachov - Tanvald, v Kořenově je muzeum, občas tam dělají historické jízdy a různé akce, je tam nádherně zrenovovaná výtopna, to by zase bylo něco pro mužský.
@vulpes píše:
na zámek Frýdlant bacha!Jsem opravdu vášnivá návštěvnice hradů a zámků…ale když někdo není soudný a na takhle rozhlehlém objektu udělá jediný návštěvnický okruh, který (v našem případě s průvodcem ducha mdlého) trval 3 HODINY!!!, tak to skolí opravdu každého a hlavně děti
Když je tam toho tolik k vidění, však procházíš 60 místností z nejrannějších stavebních slohů po předválečně obývané místnosti. Frýdlant je svým rozsahem opravdu jedinečný ![]()
V Jablonci je úžasná přehrada
Ten Jablonex to je velký obchod - Palace plus: http://www.palaceplus.cz/, kousek od té přehrady. Jinak ve městě ja také Muzeum skla a bižuterie.
A v Albrechticích se dá jít na exkurzi do Detoa (výroba dřevěných hraček). Ale tam jsem ještě vzhledem k věku dětí nebyli.
@dedrichov píše:
Když je tam toho tolik k vidění, však procházíš 60 místností z nejrannějších stavebních slohů po předválečně obývané místnosti. Frýdlant je svým rozsahem opravdu jedinečný
o tom žádná, kdybych si to mohla projít sama, tak tam vydržím klidně i déle, ale když tě tím hradem vede někdo, kdo to má podle mě jako brigádu v rámci chráněné dílny, tak je to katastrofa. ![]()
ne, vážně nic proti Frýdlantu, jen se mi ten zážitek tak zapsal pod kůži, že to mám jako „vidět Frýdlant a zemřít“
(a to skoro doslova - po 2 a 3/4h té prohlídky, kdy se konec stále ještě neblížil, mě přepadly střevní obtíže - průvodce mě se synem sice vyvedl ven na nádvoří a zanechal tam, z nádvoří byl ale východ ven zamčený a toalety byly až venku! Ještě že můj drahý muž na prohlídku nešel, ale čekal venku, tak jsem mu volala a ten vzburcoval pokladní, ať mě jde vysvobodit a pustit na toaletu. Pak se nediv mé intenzivní vzpomínce. Řekla bych, že to byla prohlídka až k pos…! ![]()
@vulpes píše: