Dovolená Špindl, Liberec, Jablonec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7355
26.6.17 10:45
@Bavi píše:
@Tomio v Jablonci je přehrada? Super, to bychom se mohli smočit. Jo holky mám dvě, takže to je nějaké muzeum? Jinak deti 3 roky, 5 a píše: Více

Doufám, že jedete aspoň na 14 dní :mrgreen: Ještě např. zámek a hrad Frýdlant a ve Frýdlantě též rozhledna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
26.6.17 11:26

@dedrichov no myslím že ani za měsíc bysme to vše nestihli :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56264
26.6.17 11:27

V Zitave je bezva koupaci jezero s bezva hristem pro deti, Olbersdorfen see. Cesto to vzit treba kus tou parni masinkou, co jezdi na Oiben.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4685
26.6.17 11:38

Ve spindlu pujcit elektricky kolobrndy a kamkoliv -holky vloni 3 a 4 roky byly naprosto nadseny. Bylo vedro na normalni tury a takhle jsme toho videli taky dost - jeli jsme jednou do udoli labe (zkusili jsme bily i modry, kam az to slo), na plane to vyjelo, a kolem prehrady to taky bylo fajn.
Jinak z plani mechova pesinka do spindlu, pak je tam jeste jedna se zviratky, z medvedina medvedi stezka a krakonosova myslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7866
26.6.17 11:45
@dedrichov píše:
Doufám, že jedete aspoň na 14 dní :mrgreen: Ještě např. zámek a hrad Frýdlant a ve Frýdlantě též rozhledna

na zámek Frýdlant bacha! :lol: Jsem opravdu vášnivá návštěvnice hradů a zámků…ale když někdo není soudný a na takhle rozhlehlém objektu udělá jediný návštěvnický okruh, který (v našem případě s průvodcem ducha mdlého) trval 3 HODINY!!!, tak to skolí opravdu každého a hlavně děti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
26.6.17 11:56
@Bavi píše:
@dedrichov no myslím že ani za měsíc bysme to vše nestihli :D

Taky si myslím, je tam spousta krásných míst, a to nejen ty profláknuté atrakce. Napadla mě ozubnicová úzkokolejka na trati Harrachov - Tanvald, v Kořenově je muzeum, občas tam dělají historické jízdy a různé akce, je tam nádherně zrenovovaná výtopna, to by zase bylo něco pro mužský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
26.6.17 11:58
@vulpes píše:
na zámek Frýdlant bacha! :lol: Jsem opravdu vášnivá návštěvnice hradů a zámků…ale když někdo není soudný a na takhle rozhlehlém objektu udělá jediný návštěvnický okruh, který (v našem případě s průvodcem ducha mdlého) trval 3 HODINY!!!, tak to skolí opravdu každého a hlavně děti ;)

Když je tam toho tolik k vidění, však procházíš 60 místností z nejrannějších stavebních slohů po předválečně obývané místnosti. Frýdlant je svým rozsahem opravdu jedinečný :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
26.6.17 13:09

V Jablonci je úžasná přehrada :)) Ten Jablonex to je velký obchod - Palace plus: http://www.palaceplus.cz/, kousek od té přehrady. Jinak ve městě ja také Muzeum skla a bižuterie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.6.17 13:13

A v Albrechticích se dá jít na exkurzi do Detoa (výroba dřevěných hraček). Ale tam jsem ještě vzhledem k věku dětí nebyli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7866
26.6.17 14:05
@dedrichov píše:
Když je tam toho tolik k vidění, však procházíš 60 místností z nejrannějších stavebních slohů po předválečně obývané místnosti. Frýdlant je svým rozsahem opravdu jedinečný :palec:

o tom žádná, kdybych si to mohla projít sama, tak tam vydržím klidně i déle, ale když tě tím hradem vede někdo, kdo to má podle mě jako brigádu v rámci chráněné dílny, tak je to katastrofa. :lol:
ne, vážně nic proti Frýdlantu, jen se mi ten zážitek tak zapsal pod kůži, že to mám jako „vidět Frýdlant a zemřít“ ;) (a to skoro doslova - po 2 a 3/4h té prohlídky, kdy se konec stále ještě neblížil, mě přepadly střevní obtíže - průvodce mě se synem sice vyvedl ven na nádvoří a zanechal tam, z nádvoří byl ale východ ven zamčený a toalety byly až venku! Ještě že můj drahý muž na prohlídku nešel, ale čekal venku, tak jsem mu volala a ten vzburcoval pokladní, ať mě jde vysvobodit a pustit na toaletu. Pak se nediv mé intenzivní vzpomínce. Řekla bych, že to byla prohlídka až k pos…! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
26.6.17 21:01
@vulpes píše:
:mrgreen:
joo, vloni jsme tam byli s rodinkou a naše tehdy 2 a půl letá dcerka taktéž byla na tomto nádvoříčku :lol: a značkovala
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí