Dovolená u moře bez CK

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14860
3.6.25 10:34

Dovolená u moře bez CK

Chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte tip na nějaké stránky, kde by bylo možné sehnat ubytování přímo od majitelů. Pamatuju, že v Itálii nebo Řecku, kam jsme jezdili, bylo na apartmánech a vilkách přímo telefonní číslo. Bohužel jsem si nikdy nic neopsala a když hledám na internetu v různých skupinách, tak vždycky to jde přes prostředníka, co si přihodí cenu. Anebo tam člověk lehce narazí na podvodníky. Na bookingu nebo Airbnb je to taky s přirážkou. A ve finále booking evidentně za nic neručí, když se taky stávají případy, že člověk dojel na místo a neměl kde přespat… Anebo si někdo troufáte jet na blind a řešit ubytování až na místě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
854
3.6.25 10:38

Nikdy v životě jsem nejela na dovolenou přes CK. A to jsme dva dospělí a tři děti. Buď na místě (Bulharsko, Řecko) nebo booking (žádnou špatnou zkušenost nemám a to přes booking rezervuju ubytování velmi často) nebo airbnb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1153
3.6.25 10:39

Tak spousta hotelů má svůj web, přes booking si nějaký vyhlídni a zkus tam napsat přímo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14860
3.6.25 10:39
@carsa494 píše: Více

A když jste to řešili na místě, tak to bylo v sezóně? A vždy to vyšlo? Jinak koukala jsem na booking a nenašla jsem rozdíl v cenách ve srovnání s CK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
3.6.25 10:43
@Kfětoslava píše: Více

Někdy předem (když víme, kde kdy budeme) někdy třeba v poledne, když už víme, kam dojedeme. Třeba v Řecku jsme dojeli do vesničky večer, zaběhli do prvního hotýlku - tam volno neměli, ale poslali nás k sousedům a bylo to. Vždycky to klaplo :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
3.6.25 10:44

A fakt bych se nebála toho Bookingu, já přes ně rezervuju ubytování třeba 5× ročně a nikdy jsem neměla žádnou špatnou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
3.6.25 10:46

Mne se jeste nestalo aby po rezervaci pres booking nebo airbnb nebylo zadne ubytovani. Muze byt horsi nez clovek ocekaval, ale ze by to byl komplet podvod jak se obcas resi na FB skupinach pres jine prostredniky, to se mi pres tyto apky nestalo. Ano je to pres prostrednika, ale s urovni genius 3 a dalsima slevama to neni drazsi. My uz jezdime vetsinou na blind, max si rezervujeme prvni noc a zbytek resime na miste. Zase zalezi na destinaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15740
3.6.25 10:48

Booking a pak oslovit přímo majitele, nebo Google maps…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14860
3.6.25 10:48
@carsa494 píše: Více

My právě taky vždycky viděli spousta v nabídce na místě i v sezóně, my jsme teda měli často podmínku, že jsme chtěli u ubytování bazén a klimatizaci (ještě pár let zpět nebyla všude samozřejmostí) a prostě netroufli jsme si… Ale jeli bysme jen 3, tak by to mohlo být v poho a nepotřebujeme supr čupr profláklá místa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
3.6.25 10:49

Dá se ubytovaní přes booking apod. vyhlédnout, vygooglit a domluvit přímo.
Nicméně často se stane, že je ta cena stejná, nebo přes booking i výhodnější.
Potíže jsme nikdy neměli :nevim:
V Černé Hoře i jednou v Itálii se nám, pravda, stalo že ubytovatelé měli záhadné potíže s kartama, bankama, bookingem a chtěli radši hotovost.
(Imho tu rezervaci zrušili, právě kvůli těm poplatkům)
Pokud to není nějaký profláklý řetězec, vybíráme možnost zaplatit na místě, ne předem.
Bez dětí bych klidně jela blind a našla něco až na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24750
3.6.25 10:52
@Kfětoslava píše: Více

vše řeším přes booking, už tam mám i věrnostní slevy, je tam suprovní filtrace čehokoliv chceš (od vybavení ubytka až po vzdálenost od pláže + spousta ověřených hodnocení a fotek), snadná domluva, často i bez rezervačních poplatků, stačí k tomu sehnat akční letenku a jupííí :dance: zatím zcela všude lepší než jsem čekala, jak po ČR, tak mnohokrát Slovensko, Maďarsko, Chorvatsko, Británie, Itálie, přespání v Rakousku.. na podzim uvidíme co apartmán ve Španělsku, ta dovča na 8 nocí ve vilce u pláže stojí 6000 (na osobu), takže za 12litrů nádherné ubytko a k tomu letenky zpáteční letenky každý za pětku až do Malagy, nádhera..
Fakt ten booking vřele doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3690
3.6.25 11:01
@Zumpa píše: Více

To bych také tak udělala, možná, že by to mohlo být i levnější. Booking si bere kolem 20% provize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
3.6.25 11:01
@Lucy75 píše: Více

Přiletíte a potom k apartmánu (vilce hotelu) taxíkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18546
3.6.25 11:04

Me kdyz booking vypekl s ubytkem, tak zajistili nove s podobnymi parametry a vyplatili rozdil v cene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24750
3.6.25 11:05

@Sandra277 mám vždy zjištěné možnosti dopravy a hledám lokace dostupné z letiště třeba busem/MHD, v Londýně to bylo třeba busem a pak metrem, zcela bez problémů.. stačí se umět domluvit a orientovat, předražené tágo neplatím, za to bych dala to, co ušetřím za letenky :mrgreen: to si tam za to radši zajdu na dobrou místní večeři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí