Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, je mi 19 let a mám jet v létě poprvé v životě na tábor pro děti jako vedoucí oddílu. Sama jsem na táboře nikdy nepracovala. Vím, že za to moc peněz není, chci si to spíš vyzkoušet. Co od toho mám očekávat? Nebo případně vaše zkušenosti nebo celkově jak to tak chodí?
Záleží co je to za tábor, jaký spolek? jezdila jsem na tábory od dětství pak i jako vedoucí. Bylo to supr. Pak jsem jednou byla jako „vychovatelka“ s jednou pražskou školou na škole přírodě a byla to katastrofa. Děti byly super, ale učitelky nám záviděly že nás maji děti radši a dělaly nám naschvály. Zakazovaly nám téměř veškeré hry které jsme kdysi hráli na táboře, že nás rodiče zažalují když se jim něco stane. Takže jsme s osmákama hráli absolutně primitivní hry (třeba navlékání korálků) protože co kdyby v lese zakoply a zlomili si ruku.
pak jsem jezdila na tábory se skautem a tam všechno v pohodě, lidi super. Jako vedoucí budeš mít ale opravdu velké starosti, nepíšeš přesně jaký typ táboru to je. My jezdívali do přírody kde ani signál nebyl, stavěli jsme si polni kuchyň i záchod, prostě vše, je práce to postavit, jezdit každý den na nákupy pro jídlo, starat se o chod programu, mít vše pod dohledem a tak. Celkem nechápu jak můžeš jet jako vedoucí a nikdy jsi tam nebyla. Tohle ale nemyslím zle, jen je to fakt zodpovědnost a pokud jsi nikdy na žádném táboře nebyla, tak to bude náročné, když ani nevíš pořádně co se po tobě bude chtít.
@Anonymní píše: Více
Na tábory jsem jako mladší jezdila, ale na tomhle jsem nikdy nebyla. Je to pěkný areál s chatkama a mam k sobě dostat ještě někoho jako výpomoc kdo už tam byl ![]()
tak to by nemuselo být tak zlé, pokud neřešíš i moc věcí co se týká papírování, tak hlavně budeš mít na starosti chod tábora, a zodpovědnost.
jako ty jsi založila diskusi pod nickem a teď píšeš jako anonym?
a to proč?
@stinga píše: Více
Nechápu, vždyť ten anonym musela extra odkliknout.
@vokishka píše: Více
no právě, poslední dobou je to tady jak v panoptiku nebo v blázinci
Já na tábory takhle jezdila, jako praktikantka, později jako vedoucí, i na pár ŠVP. Ne kvůli penězům, protože ty jsou bídné, spíš pro zábavu v době, kdy jsem měla ve škole prázdniny nebo hotové zkoušky a nic jsem nemusela
Je to fajn, poznáš nové lidi, bývá to sranda a ještě dostaneš kapesné ![]()
Ako veduci na tabor ktory nepoznam by som nesiel.
Na tabor som prestal jazdit potom co sme tam pre jednu ‚ucastnicku‘ museli zhanat pilulku po, nuveritelne veci sa deju na taboroch dnesnych dni (teda to bolo dost rokov spat, ani nechcem vediet ake prasarny sa tam robia teraz). Este som potom bol par krat stavat tabor, uz su decka strasne rozmazlene, ked som chodieval na tabory ja tak bolo normalne ze sme si ich stavali sami, teraz musia mat vsetko nachystane… Nocne bojovky su absolutne nepripustne, hygiena to tam kontroluje ako keby to mal byt 5hviezdickovy hotel…
@IcePlanet7 píše: Více
No vzhledem k tomu, ze se vsude pise jak dnesni mladez nema vubec zajem o nejake intimnosti a radeji cuci na cicoviny na youtibe a tiktoku, tak by to mel byt dnes pro taborove vedouci uplnej tabacek:))
Oba moji kluci jedou jako vedoucí na skautský tábor a už dobré 2 měsíce řeší celotáborovou hru, rozpočet, dopravu, zásoby, logistiku a pod. Neumím si představit vedoucího, který před odjezdem na tábor neví, co vůbec tam bude dělat. Chudáci děti.