Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, v září nás čeká první dovolená k moři. Letecky, s CK. Nějaké informace už jsem si našla, ale něco mi vrtá hlavou. Snad mi někdo odpoví. Jde o to, že přiletíme do destinace brzo ráno a hotel máme 30km od letiště. Check in je ale až od 14.00. Co do té doby budeme dělat? Kam si dáme věci? A také při odletu, odhlášení je do 12. Ale letadlo odlétá ať v 21.30
… Tak mi někdo zkušenější, prosím, poraďte. Díky ![]()
S jakou jedete CK? My třeba měli domluvené, že i po odhlášení jsme poslední den měli všechno jako do té doby jen jsme nemohli na pokoj.
Dostali jsme v rezortu přidělenou místnost kam se dávali zavazadla. Delegátka potom nechala místnost otevři když se šlo k autobusu. Akorad si nepamatuju jestli nám přišla SMS jako upozornění nebo jsme to měli někde napsané. Ale nejspíš to druhé. Přiletěli jsme večer, hotel nás normálně ubytoval v našem pokoji. Nejspíš to mají nějak ošetřené.
My jedeme s Blue Style. Možná jsem se mohla zeptat přímo jich ![]()
@ewik pepik píše:
Ahoj, v září nás čeká první dovolená k moři. Letecky, s CK. Nějaké informace už jsem si našla, ale něco mi vrtá hlavou. Snad mi někdo odpoví. Jde o to, že přiletíme do destinace brzo ráno a hotel máme 30km od letiště. Check in je ale až od 14.00. Co do té doby budeme dělat? Kam si dáme věci? A také při odletu, odhlášení je do 12. Ale letadlo odlétá ať v 21.30… Tak mi někdo zkušenější, prosím, poraďte. Díky
tak většinou má hotel „kufrovou místnost“, ale po pořadě, do hotelu vás od letiště odveze transfer - někdy je to autobus, někdy auto - podle toho, kolik lidí vás jede od letadla vaším směrem, 30 km se může jet i hodinu, vysazují se klienti postupně u hotelů,
po vstupu do hotelu se vydáte k recepci, dáte občanky nebo pasy, nevím jestli máte all inclusive? kufry si dáte do té kufrové místnosti a buď čekáte v hale, nebo klidně můžete na procházku, k moři,
při odletu to samé - odevzdáte klíče od pokoje ve 12 na recepci, sbalené kufry si dáte do té kufrové místnosti, detaily se trochu mohou lišit hotel od hotelu, a někdy vám služby hotelu končí snídaní, někdy obědem, výjimečně můžete mít all inclusive až do odjezdu - ale to byste měli mít napsané v pokynech, jak to je,
příletový a odletový den jsou takové plonkové dny, které jsou tak trochu na houby, ale tak už to při dovolených chodí
@Serpentini píše:
S jakou jedete CK? My třeba měli domluvené, že i po odhlášení jsme poslední den měli všechno jako do té doby jen jsme nemohli na pokoj.
tohle je podle toho, jak CK nasmlouvala zájezdy u toho kterého hotelu, může se lišit, nicméně to musí mít zakladatelka napsané v pokynech k odjezdu
@ewik pepik píše:
Ahoj, v září nás čeká první dovolená k moři. Letecky, s CK. Nějaké informace už jsem si našla, ale něco mi vrtá hlavou. Snad mi někdo odpoví. Jde o to, že přiletíme do destinace brzo ráno a hotel máme 30km od letiště. Check in je ale až od 14.00. Co do té doby budeme dělat? Kam si dáme věci? A také při odletu, odhlášení je do 12. Ale letadlo odlétá ať v 21.30… Tak mi někdo zkušenější, prosím, poraďte. Díky
Necháte si všechny věci pravděpodobně někde v hotelu v místnosti k tomu určené a půjdete se cachtat do moře nebo bazénu přece
A možná vás na pokoj pustí už dřív, než až v ty dvě. A v den odletu to samý…zapakujete se, vystěhujete z pokoje a ještě si užijete den na pláži ![]()
@ewik pepik píše:
Na určeném místě si uložíte zavazadla. Někdo si vezme plavky a jde se koupat. A až budou mít pokoje uklizené, tak Vám je dají. Nemusí to být v těch 14.00, ale třeba ve 12.00h. Když budete odlétat, tak je to to samé. Odevzdáte do 12 klíče. A kufry budete mít někde třeba v místnosti u recepce.
@ewik pepik píše:
My jedeme s Blue Style. Možná jsem se mohla zeptat přímo jich
pokyny k odjezdu dostanete týden před odjezdem a bude tam napsané, jakou službou (jídlem) začínáte i jakou službou končíte
@Atisia píše:
Hotel nám při příjezdu(v noci) dával sendviče.
jo jo, na Mallorce bývají o půlnoci švédské stoly připravené
Zalezi kam jedete. Ono taky nez se vyhrabete z letiste, nez se vsichni sejdou a bus je rozveze po vsech hotelech, nejaka doba ubehne. Prihlasime se na recepci, reknou nam kdy cca bude pokoj, kufry si dame do vyhrazene mistnosti, na ruku dostaneme pasku a hotovo. Pri odjezdu podobne.
My jsme teda přiletěli pozdě večer, takže jsme šlo rovnou na pokoj. Ale to bezdomovecke zevleni u hotelu ten poslední den bylo fakt otravne, když nemáš žádné vlastní zazemi a musis používat spolecne toalety u recepce. Kor s dětmi
a odjezd jsme měli až v 18. Jídlo jsme sice měli all inclusive i ten poslední den, ale i tak. Nepříjemný opruz proste.