Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, mám takový dotaz.. před půl rokem cca jsme se stěhovali z domu kde jsme měli trvalé bydliště. V pátek máme odjíždět do Itálie (autobusová doprava) a teď nám došlo že na obcance máme jinou adresu než v systému. samozřejmě je to naše blbost.. Byli jsme dnes kvůli vyřízení ale řekli že to do pátku nestihnou. Jsou pořád nějaké kontroly na hranicích? Popripadne co si o tom myslíte? Dekuji
Příspěvek upraven 07.08.23 v 13:11
A co jste dělali doteď?? Už jste půl roku přestěhovaný a neřešili jste trvalé bydliště?
Kontroly na hranicích běžně nejsou, nebo jenom namátkové. A pak se obvykle předkládá doklad na recepci v hotelu. V hotelu to nikdo řešit nebude, ti to ověřovat nikde nebudou. Policajti těžko říct. Pravděpodobně vám to projde, ale náhoda je blbec. Jedině si připlatit za novou rychlo občanku/pas.
Jak, kdo vám zruší trvalé bydliště? Kdo by vám měl posílat jaký dopis?
@NaTalka34 píše:
Dobrý den, mám takový dotaz.. před půl rokem cca jsme se stěhovali z domu kde jsme měli trvalé bydliště.
Píšeš nesmysl. Neexistuje žádné „trvalé bydliště“.
Nic takového se do občanského průkazu nezapisuje. Existuje pouze „bydliště“ a „adresa trvalého pobytu“.
Příspěvek upraven 07.08.23 v 13:18
Když jsme jeli na dovolenou zájezdovým busem, zeptali se jen, jestli jsme všichni Češi, kontrolovali jen doklady Ukrajincům, co jeli s námi. A pokud by snad přece jen něco kontrolovali, tak snad jenom, jestli máte občanku platnou. Dost pochybuju, že by to s něčím porovnávali. Já bych to neřešila.
@Tosidelassrandu píše:
Jak, kdo vám zruší trvalé bydliště? Kdo by vám měl posílat jaký dopis?
No asi dosla trpelivost majiteli nemovitosti a nechal je prepsat na obec. Ve smlouve obcas byva lhuta na zmenu trvaleho pobytu napr. 30 dni a pote zacina bezet pokuta za prodleni za kazdy den. Snad to mel majitel osefovane ![]()
@NaTalka34 píše:
@Tala20 na občanském průkazu je trvale bydliště 😀
Trvaly pobyt.
@NaTalka34 píše:
Ja mam trvaly pobyt
@Tala20 píše:
Píšeš nesmysl. Neexistuje žádné „trvalé bydliště“.Nic takového se do občanského průkazu nezapisuje.
Ne? A proč mám teda na zadní straně OP uvedenou adresu trvalého bydliště ( a dokonce je to tam doslovně uvedené „trvalé bydliště“)?
@Buba mara píše:
Ne? A proč mám teda na zadní straně OP uvedenou adresu trvalého bydliště ( a dokonce je to tam doslovně uvedené „trvalé bydliště“)?
@NaTalka34 píše:
Holky, prosím nepište zde tyhle nesmysly. Vůbec netušíte o čem píšete a pletete si pojmy.
Příspěvek upraven 07.08.23 v 13:27
@Tala20 píše:
Píšeš nesmysl. Neexistuje žádné „trvalé bydliště“.Nic takového se do občanského průkazu nezapisuje. Existuje pouze „bydliště“ a „adresa trvalého pobytu“.
Příspěvek upraven 07.08.23 v 13:18
ty tam máš co? prázdnou kolonku?
@Tala20 prosím? Jaké nesmysly? Pokud máte potrebu do někoho rýpat tak můžete jít jinam. Já se slušně zeptala a nepotřebuji od vás slyšet nějaké chytré řeči že píšu nesmysly. Na občanském průkazu je trvale bydliště, a jediný kdo teda píše nesmysly jste Vy ![]()
@NaTalka34 píše:
Dobrý den, mám takový dotaz.. před půl rokem cca jsme se stěhovali z domu kde jsme měli trvalé bydliště. V pátek máme odjíždět do Itálie (autobusová doprava) a teď nám došlo že na obcance máme jinou adresu než v systému. samozřejmě je to naše blbost.. Byli jsme dnes kvůli vyřízení ale řekli že to do pátku nestihnou. Jsou pořád nějaké kontroly na hranicích? Popripadne co si o tom myslíte? DekujiPříspěvek upraven 07.08.23 v 13:11
nikdo nic nekontroluje