Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj - hledám radu kam k moři (je jedno zda v dosahu autem nebo letecky) s 3-leťákem. Ovšem - pokud možno ne „velkovýkrmny“, tj. obrhotely. Bydlíme na sídlišti a dovolenou bych nerada trávila na dalším sídlišti (byť u moře…). Zase na druhou stranu je mi jasné, že na samotu s dítětěm taky nelze. Jde mi o vaše zkušenosti. Něco, kde se dítko najde něco zajímavého, ale zase kde nebude hromada lidí. Už docela dlouho hledám na netu, ale tvrdím, že není nad osobní zkušenost. Moc děkuji za všechny příspěvky !
Monix píše:
Ahoj - hledám radu kam k moři (je jedno zda v dosahu autem nebo letecky) s 3-leťákem. Ovšem - pokud možno ne „velkovýkrmny“, tj. obrhotely. Bydlíme na sídlišti a dovolenou bych nerada trávila na dalším sídlišti (byť u moře…). Zase na druhou stranu je mi jasné, že na samotu s dítětěm taky nelze. Jde mi o vaše zkušenosti. Něco, kde se dítko najde něco zajímavého, ale zase kde nebude hromada lidí. Už docela dlouho hledám na netu, ale tvrdím, že není nad osobní zkušenost. Moc děkuji za všechny příspěvky !
já mám vyzkoušený tunis letovisko hammamet…je to tam klidné, pěkné a pro děti ideální. jedeme tam s tříletým a já těhule ![]()
ahoj Hamamet yasmin je dobry jen v hotelu excel strašná strava fakt nám nechutnalo nicméně jinak dovolená krásná pro dětičky určitě super pak dobry je i Bulharsko turecko si chválí s 3 letým už není problém kdekoliv přece ne ? ![]()
Prosím, pokud máte i konkrétní tipy na ubytko, budu ráda. Příznám na rovinu, že Afrika je v tuto dobu poněkud „horká půda“, tam bych asi letos dovolenou nevolila. Ale děkuji za zkušenosti - snad se situace za nějakou dobu uklidní a bude to opět ráj pro turisty a já už budu vědět kam se dá jet. ![]()
Jasně, že s 3 letým dítětem se dá kdekoliv, jen mi jde o nějaké dobré tipy a zkušenosti (aktuální) na nějaké klidnější pobytové místa.
Příspěvek upraven 17.06.11 v 09:14
Myslím,že míst je na výběr hodně, to záleží na vás co vás láká. Já bych se spíš zamýšlela nad termínem, protože červenec-srpen bude nacpáno asi všude…
My jezdíme v červnu a jěště radši v září, voda je jěště teplá, počasí příjemnější než v těch vedrech a lidí opravdu málo.
mě třeba zas Hammamet vůbec nenadchl, byla jsem tam před 4 lety s mamkou a jídlo hrůza, navíc se v moři objevily hned třetí den medůzy… Tchýně se ted vrátila z Turecka z Alanye s dvouletým vnukem byla naprosto nadšená, takže myslím, že ti tady každý může poradit jiné místo. Přeju hodně štěstí při výběru ![]()
A co „obyčejné“ Chorvatsko? Vím, že pro spoustu lidí je to synonymum dovolené pro chudé, ale moře je tam nádherné, vyhneš se „sídlištím“ a obrhotelům…lidi jsou příjemní, volila bych nějaký rodinný apartmán…
Taky nesnáším dovolené v megahotelech - to můžeš rovnou zůstat doma, že jo
Záleží na tom, co vás láká, jestli chcete podnikat výpravy po okolí, památkách atd… nebo se jen chcete vyplácnout k hotelovému bazénu
…
Ahoj Monix,
taky nesnášíme obr hotely a komplexy, takže pokud letecky, tak z Evropy vybíráme vždy Řecko. Ideálně písčitá pláž s pozvolným vstupem, hotel do 50-100 m od moře s bazénem. Byli jsme spokojeni na Zakynthosu (konkrétně Kalamaki, hotel James and Joyce, který nebyl vůbec drahý) nebo loni na Korfu (Acharavi Beach). Ale kupujeme to na first minute, protože to jsou ještě děti zdarma. Jinak levnější varianta autem asi Itálie, ale tam jsem nikdy nebyla.
Ahojky,
máma se ted vrátila z Djerby a prej paráda. Nikde žádný lidi,…Jak se lidi bojí tak je tam klid.
My snad pojedeme v září do Mahdie nebo -_Nabeulu.Ono to zase s tou horkou Africkou půdou není tak horký.
Naopak se lidi vrací nadšený, a navíc je to ted hodně levný. Tunisko není Lýbie ![]()
A když už jsme u Tunisu - někdo říká,že je tam v srpnu vedro k zalknutí, jiní zase,že je tam jak v řecku. ![]()
My jsme třeba s dětma byli nejnadšenější ze Zakynthosu!
Loni jsme byli na KOsu a ten taky nebyl špatný,ale že bych se tam chtěla vrátit to ne.
s triletakem kamkoliv
klid je pekny ale zase aby se prcek nenudil ![]()
my loni byli Tunis (2 roky) a letos jedeme Turecko (3 roky).. taky bych se nebala Djerbu nebo ja bych chtela Madeiru…
Krasna je Mallorca - prekrasne bile plaze…
zalezi taky na financich a jestli jedes sama s malym tak taky kde te ubytujou, bud chteji 2 dosple a dite nebo budes muset pomerne dost doplacet ![]()
V tomhle to je docela neprakticky… ![]()
KacenkaK píše:
A když už jsme u Tunisu - někdo říká,že je tam v srpnu vedro k zalknutí, jiní zase,že je tam jak v řecku.My jsme třeba s dětma byli nejnadšenější ze Zakynthosu!
Loni jsme byli na KOsu a ten taky nebyl špatný,ale že bych se tam chtěla vrátit to ne.
záleží co je pro Tebe vedro. Pro mě je vedro 36C a výš jinak je to ok ![]()
KacenkaK píše:
A když už jsme u Tunisu - někdo říká,že je tam v srpnu vedro k zalknutí, jiní zase,že je tam jak v řecku.My jsme třeba s dětma byli nejnadšenější ze Zakynthosu!
my byli loni v Tunisu prelom cervenec/srpen a dobry.. u more, bazenu mi teda vubec neprislo, ze by bylo takovy horko, i trhy jsme s malym zvladli v pohode…
Gina píše:Řecko je obecně opravdu doporučované a Zakynthos obzvláště. Kouknu na ten hotel James and Joyce. Co Řecko a stravování ? Jak jste to řešili ?
Ahoj Monix,taky nesnášíme obr hotely a komplexy, takže pokud letecky, tak z Evropy vybíráme vždy Řecko. Ideálně písčitá pláž s pozvolným vstupem, hotel do 50-100 m od moře s bazénem. Byli jsme spokojeni na Zakynthosu (konkrétně Kalamaki, hotel James and Joyce, který nebyl vůbec drahý) nebo loni na Korfu (Acharavi Beach). Ale kupujeme to na first minute, protože to jsou ještě děti zdarma. Jinak levnější varianta autem asi Itálie, ale tam jsem nikdy nebyla.
Monix píše:Gina píše:Řecko je obecně opravdu doporučované a Zakynthos obzvláště. Kouknu na ten hotel James and Joyce. Co Řecko a stravování ? Jak jste to řešili ?
Ahoj Monix,taky nesnášíme obr hotely a komplexy, takže pokud letecky, tak z Evropy vybíráme vždy Řecko. Ideálně písčitá pláž s pozvolným vstupem, hotel do 50-100 m od moře s bazénem. Byli jsme spokojeni na Zakynthosu (konkrétně Kalamaki, hotel James and Joyce, který nebyl vůbec drahý) nebo loni na Korfu (Acharavi Beach). Ale kupujeme to na first minute, protože to jsou ještě děti zdarma. Jinak levnější varianta autem asi Itálie, ale tam jsem nikdy nebyla.
ve trech letech uz ji normalne s vama - nas uz loni jedl, - pecivo, polivky, testoviny, rajkou omacku s mletym, rizoto, ovoce.. pizzu
no vsechno…toho bych se nebala, jen treba jsme ochutnala aby to nebylo ostre…
beruska2× píše:Monix píše:ve trech letech uz ji normalne s vama - nas uz loni jedl, - pecivo, polivky, testoviny, rajkou omacku s mletym, rizoto, ovoce.. pizzuGina píše:Řecko je obecně opravdu doporučované a Zakynthos obzvláště. Kouknu na ten hotel James and Joyce. Co Řecko a stravování ? Jak jste to řešili ?
Ahoj Monix,taky nesnášíme obr hotely a komplexy, takže pokud letecky, tak z Evropy vybíráme vždy Řecko. Ideálně písčitá pláž s pozvolným vstupem, hotel do 50-100 m od moře s bazénem. Byli jsme spokojeni na Zakynthosu (konkrétně Kalamaki, hotel James and Joyce, který nebyl vůbec drahý) nebo loni na Korfu (Acharavi Beach). Ale kupujeme to na first minute, protože to jsou ještě děti zdarma. Jinak levnější varianta autem asi Itálie, ale tam jsem nikdy nebyla.no vsechno…toho bych se nebala, jen treba jsme ochutnala aby to nebylo ostre…
Pokud naše madam bude předvádět to co loni - měli jsme polopenzi (bufety) a nejedla téměř nic… My s manželem za dovču přibrali 2 kg - naprosto skvěle tam vařili… Spíš mě jde o info, zda v Řecku brát polpoenzi či ALL a nebo jen snídaně a pak večer někam do taverny.