Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chtěla bych se zeptat, kam byste mi doporučili jet na dovoelnous téměř dvouletým prckem v říjnu (první polovina října), chtěli bychom k moři. Byl jste někdo v tomto termínu? Díky moc za jakýkoliv postřeh.
v tomhle terminu bych v klidu jela na Kanary nebo na Kypr ci do Egypta.
Taky premyslim nad dovolenou zacatkem rijna. Nemate nekdo zkusenosti s Reckymi ostrovy - Rhodos, Kos, Zakyntos… Bude tam jeste teplo? V Turecku a v Egypte nejspis ano, ze?
Dekuji
Hana
Taky bych moc prosila o zkušenosti a tipy, kde se dá jet k moři (aby bylo teplo na koupání) koncem září/říjen…chceme s prcky na mořský vzduch,ale bojím se jet v srpnu v sezonu
děkuji
Egypt,Tunis asi tam.Tam bude určitě teplo,ale né to co tam je ted,že je tam na chcípnutí.Evropa už asi nee,to by bylo spíš na příjemné procházky,ale koupání už asi né.Večery a rána už budou asi studený.
záleží na vás, co od dovči očekáváte, my jezdili spoustu let (ještě bez dětí) vždycky koncem září nebo na začátku října takový ten kombinovaný zájezd (5 dní u moře, 5 dní výlety) a počasí bylo vždycky super, pokaždé se dalo nez problémů koupat, sice to nebylo na celodenní vyvalování u moře, ale to bychom my stejně nevydrželi … takže pokud plánujete něco takovéhohle, střídačka koupání a výlety, tak klíďo jih Evropy (my byli na Peloponesu, Sicílii, ve Španělsku u Valencie - koupat se dalo pokaždé, letoviska žila jako v sezónu, jenom lidí podstatně méně)
jestli se chcete víceméně plácat na pláži a užívat sluníčka, tak někam víc na jih - Egypt, Tunis, Kréta, Baleáry …
s malým dítětem bych hlavně jela někam, kde je i kus přírody, tj. určitě ne do egypta apod.
nejspíš bych jela někam k jezeru, třeba do švýcarska, ale pokud musí být moře, zvolila bych asi řecko.
Tunis, Egypt, Turecko, Rhodos, tam bude ještě kolem 30 st., my pojedeme koncem září do Turecka nebo na Rhodos. Moře bude ještě vyhřáté po sezoně ![]()
Jinak s dvouletým bych asi ten Egypt nedala, hrozí tam střevní potíže, tzv. Faraonova pomsta. Ještě jsem si vzpomněla na Kypr, tam bude taky ještě teploučko. Moře i jídlo je tam fakt luxusní. Byla jsem tam 2×.
Berenike píše:
Taky bych moc prosila o zkušenosti a tipy, kde se dá jet k moři (aby bylo teplo na koupání) koncem září/říjen…chceme s prcky na mořský vzduch,ale bojím se jet v srpnu v sezonuděkuji
V tom srpnu už bych k moři fakt nejela…vedro na padnutí!!! Byli jsme 1× koncem srpna na Kypru a přes den skoro 40 a v noci přes 30 a vzduch jak v prádelně, lilo z nás. Jinak jsem byla v polovině září v Egyptě a bylo to stejné. To člověk vydržel dopoledne u moře, bazénu a odpoledne jsme se chladili v klimatizované pokoji a vylezli zase až kolem 16-17h, když to bylo snesitelnější. Pro malé děti naprosto nevhodné.
já taky plánuji jet příští září/říjen když všechno půjde a mám vybraný Kos. ![]()
Prosim o radu
Chteli bychom letet k mori v rijnu s petiletym a osmimesicnim v rijnu k mori. Nekde, kde bude jeste teplo, idealne s nejakym zazemim pro deti, pisene plaze, cenove tak do 35000 za vsechny, aby tam bylo bezpecno.
Zvazujeme recko, djerbu…
Poradite?
@valina1 Recko je super i pro prtata. Letime za 10 dni, deti 4,5 a1,5 roku. Akorat teda nevim, jestli se do 35000 vlezete. Mozna nejaka last minutka. A taky samozrejme zalezi, na kolik dni pojedete a jak to budete mit s jidlem. Pred 3 rokama jsme byli na Kosu, hledali jsme hotel, kde bude zazemi pro deti, pisecna plaz apod. Cenove jsme byli na zacatku cervna kolem tech 35000 s jednim ditetem, ktere platilo asi 2000. Bylo to na 11 dni all inc. V rijnu uz jsou ceny o dost nizsi, ale dala bych si pozor na pocasi a bude brzo tma. Letos se 2 detmi je to cenove uplne jinde
![]()
@valina1 píše:
Prosim o radu
Chteli bychom letet k mori v rijnu s petiletym a osmimesicnim v rijnu k mori. Nekde, kde bude jeste teplo, idealne s nejakym zazemim pro deti, pisene plaze, cenove tak do 35000 za vsechny, aby tam bylo bezpecno.
Zvazujeme recko, djerbu…
Poradite?
Byli jsme na Rhodosu na přelomu září a října a už bych tak nejela. Moře chladlo, počasí se horšilo, občas i zapršelo. Letěli jsme někdy kolem 23.9. a asi týden jsme ráno seděli u snídaně ve vedru, pak už nám ráno takové teplo nebylo. Bylo znát, jak se ochlazuje a to ze dne na den.