Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chceme jet s manželem v září k moři. Přesněji od 13. do 20. září (jediný termín, kdy můžeme letět).
Nevíme kam jinam kromě Řecka. Byla jste některá v tuhle dobu například na Mallorce, v Bulharsku, v Itálii? Mám strach aby v těchto destinacích nebyla už zima a aby nebylo studené moře.
Nechceme letět nikam daleko, jen tady do Evropy. Letos jsme už byly v SAE a letět 6 hodin to bych už nedala.. ![]()
Za me turecko kleopatrina plaz.. rozhodne se v neni ceho bat
teplo bude urcite a navic ta plaz je fakt krasna ![]()
Zvolila bych treba Kanárské ostrovy neni to tak daleko, a na Mallorce mi zima nebyla
Na Mallorce a na Rhodu jsme byli konec září, bylo to ok, na Mallorce týden před námi lilo lidem jako z konve celou dobu. Rhodos nebo Kypr budou v tuhle dobu podle mě ok. Ale je to dost o štěstí no.
My jezdíme vždycky jen září, Řecko, Kypr, Turecko, vloni Tunisko. Ono to počasí je fakt o štěstí. v půlce září jsme před pár lety naKypru chytli čtyřicítky, týden čtyřicítky, a dalších 5 dní, co jsme tam byli, tak 35 st, v Turecku jsme byli přelom září/říjen, celou dobu krásně, v den odjezdu se počasí pokazilo, a už tam prý bylo pak hnusně několik dní, v Řecku, na Zakynthosu, jednou 9.-19.9, jednou přelom září/říjen, pokaždý tam bylo hezky, teplo, asi 2 krát přeháňka, vloni v Tunisku to bylo přelom září/říjen na houby, skoro každý dne pršelo, max 25st, i povodně tam byly, to bylo asi těch 10 dní, co jsme tam byli v září, začátek října už byl hezkej, asi 30st., sluníčko, jenže pak už jsme odjížděli. v tý půjce září při troše štěstí může být hezky všude, ale pokud budete mít smůlu, taky může kdekoliv být hnusně ![]()
@LLump Chtěli jsme zkusit jinou destinaci, ale vidím to tak, že stejně pojedeme do Řecka.
Loni jsme 15.9. odlétali z Mallorcy a bylo tam krásně, teplo, snad 35 °C.
Chystáte se v půlce září, to ještě bude hezky prakticky všude.
@Kristyna.tyna píše:
Za me turecko kleopatrina plaz.. rozhodne se v neni ceho batteplo bude urcite a navic ta plaz je fakt krasna
Jo takhle jsem tam byla 2×, jednou první týden v září a podruhé poslední
Jezdili jsme prvních 14 dní v říjnu do Španělska - Andalusie či na Mallorcu. Po tomto datu se počasí lámalo. Je pravda, že jednou jsme tam 2 dny prožili silný vítr s pískem, který šel z Afriky.
Nicméně pokaždé (i třeba v zimě, když jsme byli ve Španělsku), tak jsme v místních zprávách viděli nějakou tu pohromu v jiné části Španělska.
Na Kanáry se letí pět hodin, to předpokládám zakladatelka nechce. V Bulharsku bylo v září už zima, na Mallorce nám v září pršelo (ale je to spíš o štěstí). Doporučovala bych jih Itálie nebo pevninu Španělska. Případně to Turecko, pokud ho ještě považujete za Evropu.
@Petruna21 píše:
Já bych letěla do Španělska na Kanárské ostrovy
To bych nedělal…je to dost daleko a je tam chladnější Atlantik celoročně, tam lepší v zimě…v září se dá jet kamkoliv na jih v Evropě, je méně lidí a je to levnější proti prázdninám…já bych jindy nejel… třeba Montenegro je za hubičku, pokud se teda neletí z Prahy…
Loni v podobném termínu byla příbuzná v Řecku a pochvalovala si příjemné počasí.
V tuhle dobu bude teplo vsude, o jak vzpominam, kdyz jeste nebyly deti skolni a jezdili jsme k mori jenom v zari… ![]()