Dovolená v Itálii autem

8001
21.4.11 09:53

Dovolená v Italii autem

Ahoj,

potřebovala bych poradit. Chceme letošní dovolenou strávit v Itálii. Ale je tam tolik lokalit, že nevím, co vybrat. Uvažovali jsme o středu Itálie - Palmová riviéra. Ale už jsem slyšela, že tam není moc čisté moře a nestálé počasí u hor?? Naše kritéria jsou hotel poblíž moře, polopenze, čisté moře a krásné okolí a stálé počasí (nedá se zaručit, ale aspoň teplo :-)). Máte někdo nějaký tip, na oblast, dobrou cestovku?? Chceme je t autem, možná zvažujeme i variantu autobusem - nemáte taky někdo zkušenost?? Jak je to náročné? Děkuji moc. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2204
21.4.11 10:45

byl jsem jednou v sezóne v Rimmini a již nikdy více, je to matějská pouť na pláži. Jiné zkušenosti nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
21.4.11 11:01

Ahoj, my jsme loni absolvovali líbánky autem v Itálii, 14 dní jsme jezdili, vždy tak 2-3 dny na jednom místě. A bylo to super! Akorát dost náročné na benzín - 4,5 tis km :lol: My jsme preferovali kempy. Nicméně mohu doporučit krásný hotel s pláží pod malým městem, je to už spíš jih, ale tam se mi to celkově zdá lepší. Ovšem chce to umět aspon pár vět italsky :wink: v práci tu lokalitu nenajdu, ale večer se podívám na rajče.cz, kde to mám hezky popsaný a dopíšu ti to. Taky záleží, co chcete kromě hotelu, jestli vám stačí mít kam jít na promenádu nebo na romantický obídek, což tam bylo. Restaurace jsou fakt jižněji za použitelnou cenu. Celkově je hezčí západní pobřeží, pěkné je to na jih od Říma, fakt nádherné moře, čisté, mušličky. Pod Římem jsou i cizinci a anglicky se trochu domluvíš i s Italama. Busem bych nejela, pro mě nekomfort a je to daleko, lepší vlastní auto, ale je potřeba počítat, že až do Neapole se platí mýtné na dálnici a rychlejc než 110 se jet nedá. Hlavně nejezděte až v srpnu, to jedou na dovču ke svému moři všichni Italové a je to děs-běs. Karaoke každý večer do 24h :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
21.4.11 11:23

Ahoj, do Itálie jezdíme sami autem velmi často, několikrát do roka - v zimě na sever na hory, v létě Toscana a Piemonte. Vše si zajišťujeme sami, bez cestovky. Vždy si booknem první tři noci ještě z ČR, tam jedem, pak se na místě „rozkoukáme“ a naplánujem další místo - ubytování, cestu (přes internet). Vždycky vše naprosto v pohodě.
Na Palmovce jsme byli jednou - v okolí San Benedetto d.T. Byli jsme tam někdy v červenci. Je tam spousta kempů, velmi dobře vybavených, můžeš si přímo na místě pronajmout bungalov, místo na stan, přívěs… Stejně tak hotely a penziony nejrůznějších kategorií… Pokud se umíš o sebe postarat v cizí zemi (obrazně řečeno), cestovku nepotřebuješ. My se domluvili vždy anglicky / německy a máme základy italštiny.
Vlastním autem se tam v okolí dají podnikat krásný výlety do vnitrozemí (hory, městečka apod.)
Autobusem jsem tam byla jednou, hrůza a děs, až na Palmovku to trvá straně dlouho (jede pomalu+povinné zastávky), autem si to přizpůsobíš.
Na druhou stranu, busem s cestovkou máš vše zařízené, nemusíš nic organizovat, postarají se a vyjde to i levněji. Záleží, jak jste zvyklí cestovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
21.4.11 12:20

My jezdíme Caorle přes tuto cestovku
http://www.agenziapetronia.it/eng/index.php
Bydlíme v apartmánech asi 400 metrů od pláže. Vybavená kuchyň, koupelna, ložnice, tv. Letos by jsme rádi opět, ale zavolali jsme si tam pozdě, je to obsazené. Teda ještě tam budem volat v ut. možná jeden apartmán pro náš termín volný je.

Je to tam super. Velká pisčitá pláž. Spousta atrakcí pro děti. Hodně různých hospůdek a restaurací. V Caorle je aquapark.

Když pohledáš diskuze tady na emimi. o IT je tu toho hodně.

Jo a cesta autem je super. Zastavuješ kdy ty chceš. Můj manžel to teda zvládá na jeden zátah. Děcka usnou a už se nezastavuje. Máme to asi 8 hod.
A taky cesta autem je super, že kdyby se cokoliv stalo ať už na dovči nebo doma, jedeš domů když potřebuješ, na žádný bus či letadlo nemusíš čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
21.4.11 12:38

Taky jsme byli v Caorle a cesta tam nám trvala od 20 hod do 13 hod :cert: :cert: A už nikdy více.Měli jsme bohůžel štěstí na kolony,jak v Rakousku před tunelem,tak před Caorlem.S naším 1,5 starým synem,šílený zážitek.Tím samozřejmě nechci odradit.Jinak se nám tam líbilo.Cesta zpět byla o něco lepší a rychlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8001
21.4.11 14:23

Díky holky za tipy. No tak nějak laškuju s Gargánem, anebo jak některá psala s tím západním pobřežím… jinak díky za upozornění na srpen. to jsem nevěděla. chtěli jsme tak v červenci. No umíme anglicky a něco Německy, Italsky ani ránu. :mrgreen: Děti nemáme, jsme ve fázi snažení.

Mítné a kolik asi tak dělá to mítné? Přibližně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
21.4.11 16:00
Bee1 píše:
Díky holky za tipy. No tak nějak laškuju s Gargánem, anebo jak některá psala s tím západním pobřežím… jinak díky za upozornění na srpen. to jsem nevěděla. chtěli jsme tak v červenci. No umíme anglicky a něco Německy, Italsky ani ránu. :mrgreen: Děti nemáme, jsme ve fázi snažení.Mítné a kolik asi tak dělá to mítné? Přibližně.

koukni sem http://www.italie.iipardubice.cz/dalnice.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15201
21.4.11 16:27

Ahoj,s manželem sme byli v Itálii autem loni v srpnu a nemůžu si to vynachválit,nejlepší dovolená.Z domova (Plzen) sme vyjeli ve čtyři odpoledne a v jedenáct večer sme byli pár km před Caorle(s přestávkama),tak sme to zapíchli na benzině a do rána si dali šlofíka.Kolona žádná tam,ani zpátky,chce to důkladně vybrat dobu,kdy vyjet,na noc jezdí každej…zpátky sme vyráželi v jedenáct dopoledne a opět bez kolony a v osm sme byli v čechách.Popojížděli sme a byli sme celkem na třech místech po pravé straně,první dva dny v Caorle,ne moc čisté moře,napakovali sme se a popojeli 150 km níž a opak ještě jednou,nejlepší to bylo u RIMINI,moře azuro,teploučké,vůbec se to s tim mořem u caorle nedá srovnávat.Spali sme celkem ve třech kempech auto + stan,snídaně konzervy,obědy a večeře sme si chodili,nebo sme si např.koupili v místním obchodáku gril,kuřátko atd,pojali sme to jako levnější dovolenou.Byli sme tam sedm dní a s poplatkama,ubytováním,naftou,jídlem,mýtným = 16.000Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
21.4.11 20:32
Mišuna píše:
Ahoj,na Palmovou riviéru jezdíme osm let, San B. del Tronto, Alba Adriatica, Martinsicuro, Villa Rossa.
Ubytování pár metrů od moře, počasí stálé, moře není až k vlnolamům průzračně modré, je v něm zvířený písek, dál už čisté je. Nic jiného než stálé počasí nepamatuju, jen jednou jsme měli bouřku a zataženo. Na riviéru se specializuje cestovka APC Příbram např. ale cestovka podle mě není nutná. Jezdíme autem, od nás cca 1200 km, jezdíme na jeden zátah přes noc. Busem bych nejela, mám ráda svobodu pohybu.
Až dítě povyroste pustíme se dál na jih a určitě i na západní pobřeží, tam jsem byla jen dvakrát a jednou jako tranzit na Sicílii, ale co jsem viděla bylo super. Jen je to tam dražší než východ.
V srpnu určitě nejezdit, Italové mají dovolené, ceny za ubytování jsou nejvyšší a teploty taky. Konkrétně na palmovce se mi nejvíc líbí začátkem července. V září už je tam naopak dost mrtvo.

a ty tu děláš co? :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
21.4.11 20:43

Tak to nase pekny misto se jmenuje Pisciotta, klasika - mestecko na kopci, dole pobrezni marina s pidipromenadou a dobre schovany hotylek, apartmany a kempik. Fakt romantika a relativne malo lidi. Ceny ujdouci. Co se tyce mytneho, asi by stalo zato, prozkoumat jejich mytny system blize, je mozne sehnat nejakou predplacenou kartu, ze ktere to automaticky odecita a vsadim se, ze to bude levnejsi nez hotove. Mmch. italstina je fakt jednoducha, musela jsem umet aspon neco, protoze poprve jsme jeli k pribuznym u Cosenzy, co jinak nez italsky moc nemluvili :) a pak jsme byli schopny jezdit i stopem. Bohuzel, dovolene v Italii u me vedly k zavislosti na jejich zmrline :jazyk: :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
21.4.11 20:46

Bee: ps-drzim palecky, at se zadari, ja uz se letos k mori nepodivam, autem to nerisknu a na letecky dosly finance. Jo a 2 tydny autem okolo skoro cele Italie nas vysly asi na 20tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
21.4.11 23:34

já bych už nikdy do itálie nejela, tak špinavé moře jsem v životě neviděla, možná na jihu to bude jiné,ale my jsme byli na severu u benátek a děs a hrůza. Nikdy víc. Pokud chcete hotel u moře, čisté moře s rybičkama tak doporučim Chorvatsko a nebo ještě lépe Černou horu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
22.4.11 09:10
My jsme se museli zařídit podle dítěte,protože většinou spí přes noc,tak by mohl v autě vydržet a taky jsem jeli s rodičema ,museli jsme skloubit více věcí najednou a jeli jsme na začátku září.Holt jsme narazili na blbý čas.
jjj11 píše:
Ahoj,s manželem sme byli v Itálii autem loni v srpnu a nemůžu si to vynachválit,nejlepší dovolená.Z domova (Plzen) sme vyjeli ve čtyři odpoledne a v jedenáct večer sme byli pár km před Caorle(s přestávkama),tak sme to zapíchli na benzině a do rána si dali šlofíka.Kolona žádná tam,ani zpátky,chce to důkladně vybrat dobu,kdy vyjet,na noc jezdí každej…zpátky sme vyráželi v jedenáct dopoledne a opět bez kolony a v osm sme byli v čechách.Popojížděli sme a byli sme celkem na třech místech po pravé straně,první dva dny v Caorle,ne moc čisté moře,napakovali sme se a popojeli 150 km níž a opak ještě jednou,nejlepší to bylo u RIMINI,moře azuro,teploučké,vůbec se to s tim mořem u caorle nedá srovnávat.Spali sme celkem ve třech kempech auto + stan,snídaně konzervy,obědy a večeře sme si chodili,nebo sme si např.koupili v místním obchodáku gril,kuřátko atd,pojali sme to jako levnější dovolenou.Byli sme tam sedm dní a s poplatkama,ubytováním,naftou,jídlem,mýtným = 16.000Kč
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8001
22.4.11 09:16

No určitě autem, už jsem včera nastínila lokality, musíme se na to podívat podrobněji. Já bych i celkem byla pro nespoléhat se na cestovku, ale jak člověk není v cizím jazyce doma, tak je to obtížné…A muž nechce mít žádné rizika, chce mít vše zařízené. :-) Musíme najít nějaký zlatý střed, ani né drahé, ani ne špatnou kvalitu. :-D Což bude trochu oříšek. Ale zase si říkám, stejně, člověk není celý den v hotelu, spíš jde o to, co je okolo a jaké je moře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí