Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, venku je hnusně, takže je nejvyšší čas začít plánovat letní dovolenou. Máme slíbený měsíc v Itálii a přemýšlím, jak to co nejlépe vymyslet. Chtěla bych nějak nakombinovat kolo, hory, moře a památky. A teď bych potřebovala nějaké konkrétní zkušenosti zkušených cestovatelů:
a) kolo- představovala jsem si, že někam dojedeme autem a tam uděláme nějaké kolečko, tak na týden. Jak je to v Itálii s cyklostezkami? Máte nějaký tip, kde se dá bezpečně jezdit s dětmi, mimo silnice, kde jezdí auta? Budeme mít 3 malé cyklisty, kteří pojedou sami, jedno dítě na tyči a jedno ve vozíku.
b) moře- líbila by se mi Sardinie, že bychom to vzali trajektem. Nemáte tam tip na nějakou krásnou písečnou pláž, nebo rezort jak dělaný pro děti, nejlépe oboje najednou?
Dík za každý postřeh, jsem teprve na začátku plánování a jezdím zatím prstem po mapě, tak mi pomůže cokoliv, od čeho se odpíchnout:-)
Já doporučuji výlet na Liparské ostrovy nebo k jezeru Garda.
@rozmaryna1234
Na to jezero Garda jsem právě úplně původně myslela, ale pak jsem googlovala, jestli by se dalo objet a četla jsem něco o tom, že se projíždí tunely, apod.tak to asi nebude cyklostezka pro začínající cyklisty…
Ahoj, já doporučuji výlet na Vesuv, je u Neapole. Jinak samozřejmě Řím, ten je krásný ![]()
Ahoj, já doporučuji výlet na Vesuv, je u Neapole. Jinak samozřejmě Řím, ten je krásný ![]()
@me2dova tak na kolo to asi nebude, ale je tam krásná příroda a ještě se mi strašně líbila šikmá věž v Pise, Řím, Florencie, jsme hodně na památky ![]()