Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, má prosím někdo zkušenost s teplotou moře na Zakynthosu v červnu (spíše druhá polovina) máme 2 létě dítě, tak se bojím aby to nebylo pro něho moc ledove. Děkuji za odpovědi
Moře ještě nemusí být tak ohřáté. Řecké ostrovy jsou lepší spíš na konci sezóny (v září) než na začátku.
V cervnu to nebude zadna slava. Pokud chcete mimo sezonu, doporucuju spis zacatek zari.
Co se tyka zakynthosu jinak, je tam nadherne. Ale zalezi na tom kde. Mas vybrane nejake konkretni letovisko? Ja to tam dobre znam a na nektere mista bych rozhodne nejela. Jinak mohu doporucit jeden hotylek, ktery ma uzasnou plaz s velice pozvolnym sestupem do more a nejsou tam prakticky zadne vlny, protoze je to ve velke zatoce.
Letovisko vybrané ještě nemáme, nechám si ráda od Vás poradit. ![]()
@aerdna23 píše:
Letovisko vybrané ještě nemáme, nechám si ráda od Vás poradit.
v terminu od 27/6 byla teplota vody cca 24-25st.
My teda byli v červnu o chlup jinde, na Krétě, kluk měl rok a půl a do vody nevlezl. Drkotal zuby jen smočil prsty. Nemít u hotelu bazén, tak to bylo dost bídný
Ahojky byli jsme dvakrát s dětmi v Tsilivi od poloviny června a bylo horko a moře krásně teplé, takže už máme zakoupený zájezd na příští rok opět v červnu. Pro nás to bylo opravdu nej období, máme už školní děti se zdr. problémy a červen už potřebujeme pro odpočinek a v září zas už musíme být ve škole. Takže za nás červen super a hlavně to dáme finančně.
V červnu je teplota vlézt do vody, malou chvíli tam pobýt a zase vylézt. Našim holkám studená voda tolik nevadí, ale na dlouho to tam není. V půlce června na Zakynthosu je to tak kolem 22 stupňů. Když jsme byli nyní dvakrát na přelomu července srpna na Krétě nebo na Kosu, tak je to o něčem jiném. Tam člověk vydrží ve vodě hodně dlouho, to je výhoda pro naše holky - vodní živly.
Já bych se toho nebála, tím, že tam je téměř všude dlouho mělko. Taky máme objednaný Zakynthos, od 17. června, holky budou mít 4 a 6 let. Samozřejmě teplota moře na začátku září bude jinde, ale já mám ty červnové termíny prostě radši ![]()