Dovolená v neschopnosti? :/

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
446
31.5.17 18:49

Dovolená v neschopnosti??? :/

Ahooj jdu si pro radu… cekam mimco a jsem na neschopence v praci byl smrad z barev a tezka prace takze velke nevolnosti :(.. a ted nevim co a jak.. mame letet na dovcu ale vychazky to ovsem nedovoluji.. jak jste tohle resili?? Dik za kazdou radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20767
31.5.17 18:50

Nejsi schopná pracovat, ale letět na dovolenou ano? Leť, doufám, že ti na to přijdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
31.5.17 18:52

Nijak, sedela jsem na zadku doma. Asi proto, ze jsem mela neschopenku opravnene a ne vycucanou z prstu.

• Citovat
  • Upravit
53190
31.5.17 18:53

Mno, neschopenka je od toho, že nejsi schopná vykonávat práci, čili ani lítat někam na dovču. Pokud už na nevolnosti netrpíš, nech se uschopnit a můžeš jet třeba do Tramtárie. Pokud ti stále dělají špatně pachy, pak bych ani tu dolovenou nedoporučovala, nikdo nechce mít pozvracená záda v letadle ;)
Ale trochu lidštěji: můžeš to risknout - pokud na tebe přijdou, nejprve dostaneš upozornění a až na druhý pokus by ti mohli dávky sebrat. Otázka je, zda se vyplatí to riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
31.5.17 18:53

Pokud jsi v neschopnosti, tak s dovolenou to bude blbý. Je to prostě neschopenka a je jedno, že je to jen kvůli těžké práci a smradu, takže v těhotenství tam těžko můžeš makat. Ale je to prostě jako bys marodila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
31.5.17 18:57

Pokud se da v praci domluvit, tak se nech uschopnit, vycerpej dovolenou a nastup znovu na neschopenku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
31.5.17 18:57

@telezska : můžeš zkusit požádat posudkového lékaře sociálky o povolení změny pobytu na PN. Leč musíš to řádně zdůvodnit. A pokud máš PN na těhotenskou nevolnost, tak to tedy nevidím nijak růžově

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.5.17 19:00

@Patricia89 Zaměstnavatel jí musí přeřadit na jinou pozici jen v případě, že stávající ohrožuje její zdraví nebo zdraví jejího dítěte. To, že se jí dělá zle z pachů není důvod (pokud tedy barvy nejsou karcinogenní nebo co já vím). Mě se v těhu dělalo blbě ze smradu obědů, co si kolegyně nechávaly vozit z pizzerky - měl by mě taky zaměstnavatel přeřadit jinam? ;)

Příspěvek upraven 31.05.17 v 19:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
31.5.17 19:01

Bohuzel me na jinou pozici dat nemuze.. je to malicka firma o 10ti lidech a smrad tam je vsude.. :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.5.17 19:02

A máš nějakou dovolenou? Že by ses nechala uschopnit, vyčerpat tu dovču a pak zase „zneschopnit“ jak už tu někdo psal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
31.5.17 19:06

On me hlavne nechal doktor doma z duvodu ze v prvnim tehu tez kvuli smradum a tezke praci jsem skoncila na kapackach.. tak rikal ze nechce uz nic riskovat.. vse co jsem pak snedla a vypila slo ven mela jsem totalni dehydrataci a behem tydne 8 kilo dole.. a k tomuhle on nahlizel.. kdyz jsem doma je me dobre to on vi.. dnes jsem se stavovala v praci pro veci a opet jsem tam zavstivila toaletu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.5.17 19:07
@Patricia89 píše:
No jo. Ale pise tezka prace a smrad z barev. A to tehotenstvi neni moc prospesny.
Jenze pachy z obedu a 8 hodin cuchat smrady z barev je neco jinyho ;)

Já vím, ale já mluvím o právní stránce věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
31.5.17 19:08
@telezska píše:
Bohuzel me na jinou pozici dat nemuze.. je to malicka firma o 10ti lidech a smrad tam je vsude.. :/

Tak te musi nechat doma za plny plat. Jinak prerus neschopenku, vem si dovcu a pak jdi zas na neschopenku, kdyz to teda jinak nejde. Na neschopence nikam litat nemuzes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446

Dovolenou mam pouze 7 dni… v neschopnosti uz zadna nenabiha ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195

Hlavne pozor na cestovni pojisteni, jestli si vzpominam, nektere pojistovny nechteji pojistit tehotne, nektere pojisti do urciteho tt a nekterym vadi zase neschopenka v tehotenstvi. Poradne precist podminky a pripadne zavolat na infolinky pojistovny, nespolehat jen na poradce - ten sepise cokoliv a pak pri lamani chleba casto nepomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí