Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Sster95 píše:
Ahoj holky.Příští měsíc máme jet na týden na fuerteventuru. V týdnu kdy pojedeme budu v 6tt. Cestovaly jste v tuto dobu také k moři a na co jste si dávaly pozor? Četla jsem pár „chytrých článků“ na internetu, že v prvním trimestru rozhodně nikam nejezdit, a už vůbec ne na sluníčko. Tak jsem trošku ve stresu, dovolenou už máme zaplacenou a propadnout ji nechci nechat 🙈
Normálně jeď a užívej si
na nic si dávat pozor nemusíš, prostě s rozumem ![]()
Takže máš čerstvě pozitivní test. Hele, je to na tobě. Stát se nemusí nic a nebo taky může. Ale to i v Česku. Zvážila bych, jak bych nesla vnitřně případný potrat a pak bych si ověřila kvalitu lékařské péče na místě. Zbytek je prostě na tobě.
Já bych jela…ale zbytečně bych se neškvařila na slunci a často vyhledavala stín
@Sster95 v prvním trimestru bych asi jela. Jediné na co bych si dala pozor, tak je „přehřátí“ na sluníčku, ale na Kanárech moc velká vedra nejsou. Jenom si zařiďte dobré pojištění, které zahrnuje i těhotné. Spousta pojišťoven nechce těhotné pojistit. Pak byste musela řešit, kam do nemocnice, protože vaše pojištění v ČR vám pokryje pouze veřejná zdravotní střediska nikoliv soukromá.
Byla jsem dokonce na pousti, bylo 40+ pres den. Hlidala jsem si prehrati, takze jsme vzdy brzy rano nekam vyrazili a tak po 11h jsem se nalozila do bazenu
Bylo to teda na par dni jen. Vubec cele prvni tehotenstvi jsem byla hodne aktivni, kolem poloviny jsem treba sla 3denni pochod (s odlehcenym zavazadlem), jeste nekdy v 6mesici jsme byli kempovat…
S druhym jsme zjistila, ze jsem tehotna asi 3 dny pred dovcou, cely den na trajektu, asi 14 dni jsme jezdili autem, kempovali…musis samozrejme rozumne odhadovat situaci a znat pripadna rizika, ale nevidim duvod se obalit do bublinkove folie a sedet doma (pokud nemas zname komplikace)
V 6tt týdnu hodně holek ani neví, že je těhotných. K doktorovi se chodí až tak v 8tt. Jela bych, jen buď opatrná.
Jen jed a uzij si to. Delej vse jako obvykle(samozrejme bych nechlastala, ale jedno vinko klidně), dej spis na vnitrni svuj pocit.
V tomhle tydnu je to bud anebo, hak na dovce, tak tady. Urcite tam maji i lékaře, kdyby se cokoli dělo.
Jela bych, proč by ne. Teď je to stejně buď anebo, nezávislé na cestování ![]()
Já jsem teď 8tt, před dvěma týdny jsem se vrátila z Kypru a vůbec jsem se neomezovala (jen jsem nepila
). Je pravda, že já to teprve těsně před dovolenou zjistila.
Jeď a užij si to ![]()
Nedivila bych se, kdyby na kanárech bylo chladněji než v Čechách.
Ahoj, prave jsem se vrátila z furteventury a byla jsem tam v 6tt. 😂 vše dobre dopadlo.
@Sster95 občas jsem si dala něco na břicho, mazala se 50tkou no😁 ale jako opalovala jsem se i normálně
Já jsem teď v Chorvatsku se synem, že jsem těhu jsem zjistila asi 3h před odletem v sobotu rano. ![]()
Jsem tu, cítím se úplně v pohodě a vůbec jsem nepochybovala ![]()
Jako snažím se šetřit, ale tak jak to jde s prckem 1¾ roku ![]()
Založila jsem dnes tady na webu skupinu pro mimča unor/březen 24, tak se přidejte, pokud budete mít chuť. ![]()
https://www.emimino.cz/…brezen-2024/
Ahoj, my letos byli v kvetnu v Egypte a jelikoz jsme to meli zaplacene uz od prosince tak jsem to taky nechtela rusit a prijit o penize.
V terminu dovolene jsem byla tak cca 6tt+neco a musim rict, ze za me peklo. Ale kazda jsme fakt jina. Ja pri odletu super dva dny tam ok a pak uz se mi rozjeli ranni nevolnosti, vsechno mi tam smrdelo vadilo mi teplo ![]()
Ale normalne bych jela je to bud a nebo. Treba ti zrovna muze byt dobre kazda to mame uplne jinak.
Pro me to byla nejhorsi dovolena tyden all inclusive na chlebu s maslem
nic vic jsem do sebe tam nedostala
Ahoj holky.
Příští měsíc máme jet na týden na fuerteventuru. V týdnu kdy pojedeme budu v 6tt. Cestovaly jste v tuto dobu také k moři a na co jste si dávaly pozor? Četla jsem pár „chytrých článků“ na internetu, že v prvním trimestru rozhodně nikam nejezdit, a už vůbec ne na sluníčko. Tak jsem trošku ve stresu, dovolenou už máme zaplacenou a propadnout ji nechci nechat 🙈