Práce v 8 měsíci těhotenství

4
20.6.23 13:32

Práce v 8 měsíci těhotenství

Ahoj holky,

Chtěla bych se poradit - mám právě cca 4 - 6 týdnů do porodu a snažím se pořád jet na maximální pracovní výkon, jsem na volné noze - ale ten je den po dni horší a horší a docela těžko si to připouštím. Jenže si úplně nemůžu dovolit vypnout. Chci se jen zeptat - vím, že jsme každá jiná - ale jak jste to měly třeba vy, co jste na IČO, podnikáte..? Zvládaly jste to a prakticky jste si „odskočili od počítače na porodní sál“, nebo jste si daly nějaký čas před porodem oddych? Jak jste to řešily? Bývám teď i hrozně unavená, mám k práci přímo nechuť, i když ji miluju a myšlenkama jsem neustále u porodu a miminka.

Moc díky za reakce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
120
20.6.23 13:43

Já budu končit dva týdny před porodem, ale pracuju z domu, od počítače, a mám v podstatě flexibilní pracovní dobu posledních par týdnů. (Projekty pro IT sektor)
Asi bych šla dřív, ale tím ze pracuju oficiálně v zahraničí, tak mám strašně krátkou mateřskou a chci mít co nejdýl s malou, raději než volno před porodem.

Takže za mě - dá se to zvládnout, ale pokud bych měla osobně možnost, šla bych aspoň 4 týdny před porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102857
20.6.23 13:59

@Kamila746 Tak me bylo posledni cca 2 mesice konečně dobře, takže jsem si to uzivala a pracovala vlastně az do porodu, asi 2 dny pred terminem jsem ještě skolila, ale taky mam praci u pc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
20.6.23 14:05

No ja chtela jet do cca 3 tydnu pred porodem (v zahranici, takze povinnost zadna) a dite melo jiny nazor, ve ctvrtek jsem byla v praci, v patek nadranem jela do nemocnice a v sobotu jsem rodila (4 tydny driv). Byla jsem v praci docela v poho :nevim: Ale taky jsem sedela za kompem, i kdyz jsem dojizdela do kanclu (autem).
Spis mi pak chybelo vsechno to, co jsem si chtela za ty posledni tydny jeste dochystat a dostudovat a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
20.6.23 14:06

Byla jsem naposledy v práci ve středu a další týden v pondělí jsem rodila. Popravdě bylo to úplně v pohodě, klidně bych to zvládla do pátku :lol: Ale dělala jsem „jenom“ 5h a skoro celou pracovní dobu sedím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
20.6.23 14:36

Moc děkuju za odpovědi, já právě taky pracuju u počítače, mám totálně flexibilní pracovní dobu a můj původní plán byl si taky odskočit od práce hned na porodní sál, ale přestávám to nějak zvládat, jsem pořád v šíleným stresu a emoční stabilita u mě aktuálně neexistuje. :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102857
20.6.23 14:43

@Kamila746 Tak se na to vykašli, nema cenu to rvat na silu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44365
20.6.23 16:13
@Kamila746 píše:
Ahoj holky,

Chtěla bych se poradit - mám právě cca 4 - 6 týdnů do porodu a snažím se pořád jet na maximální pracovní výkon, jsem na volné noze - ale ten je den po dni horší a horší a docela těžko si to připouštím. Jenže si úplně nemůžu dovolit vypnout. Chci se jen zeptat - vím, že jsme každá jiná - ale jak jste to měly třeba vy, co jste na IČO, podnikáte..? Zvládaly jste to a prakticky jste si „odskočili od počítače na porodní sál“, nebo jste si daly nějaký čas před porodem oddych? Jak jste to řešily? Bývám teď i hrozně unavená, mám k práci přímo nechuť, i když ji miluju a myšlenkama jsem neustále u porodu a miminka.

Moc díky za reakce :)

S takovými pocity by bylo dobré práci omezit nebo se na ni na čas vykašlat, pokud to jde.
Já jsem pracovala do ukončeného 37.tt a práce od PC to nebyla. Úvazek ale plný nebyl. Téměř do porodu jsem dokončovala jeden projekt a něco pracovního zařizovala.
Důvodů bylo víc. Cítila jsem se fakt dobře. Nešlo o první dítě, předchozí těhotenství bez komplikací. Domluvený zástup mohl přijít až od určitého data a kdybych nastoupila v řádném termínu na MD, bylo by tam dlouhé „okno“. Na krátký záskok nikdo nechtěl. To, že jsem byla neustále mezi lidmi, mě udržovalo v kondici.
A celkově to pro mě bylo finančně výhodnější, i když jsem o část PPM přišla.

Sedět mnoho hodin se ve vyšších stupních těhotenství nedoporučuje. Zvyšuje se riziko trombózy. Práce u PC ideální není, jak se zdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
20.6.23 18:05

Ja si na radu sve porodni asistentky volno 14 dni pred planovanym terminem porodu, abych nabrala sily na porod. Nakonec jsem rodila driv, takze jsem mela asi tyden volna, ale bylo to super a fakt jsem si odpocinula a nabrala sily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí