Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Gabb_ell hlavně klid. Náš mladý byl taky úplně na spodních hranicích a je z něj zdravý kluk. Jen prostě není moc vysoký a není burtik
ono záleží, jak se to bude dál vyvíjet ![]()
@martina.se U prvního syna jsem za celý těhotenství přibrala 20kg. Teď jsem ve 24.tt a celkem jsem nabrala 3kg. A to fakt jim, všechno, nijak se neomezuji. Trošku mě to rozhodilo no.. ![]()
Pořád je to odhad
. Taky se nám narodilo dítě pod 3 kila. V termínu. Zdravé. Ve 36tt jsem byla předána nemocnici kde se hlídal jen tlak. Občas natočili monitor
. Klid!
@Gabb_ell píše:
Ahoj holky
Dnes mi na kontrole bylo řečeno, že plod váží míň, než by měl. Paní doktorka mi doporučila jíst hodně bílkovin, zeleninu a ovoce.
Jsem ve 24.tt, nemůže to mít pro mimčo nějaké následky? Trošku mě to znervóznilo.
Řekla ti o kolik je menší? Je to jen odhad. Bude mimčo více hlídat? Častější kontroly či odeslání do poradny v nemocnici?
Obě děti se mi narodily menší, zdravé. U prvního jsem měla poslední odhad ve 31.tydnu a dál už nikdo váhu neřešil. Teď u druhého to kontrolovali víckrát. I kvůli tomu, zda mě nechají po císaři rodit vaginalne. Holt nerodím obříky, ale skřítky.
@Gabb_ell tvoje váha není vůbec rozhodující. Já nabrala u kluka 8 kg, měl 3.3 kg a 48 cm. U holky 17 kg, měla 3.05 kg a 48 cm ![]()
@korn123 bylo mi jen řečeno, že se uvidí za dva měsíce, mám jíst hodně bílkovin a zeleninu s ovocem no. O 2 týdny pozadu, jinak orgány vyvinutý jsou, v tomto ohledu vše v pořádku.
@Gabb_ell nevím, co máte za doktorku, ale jídlem velikost plodu moc neovlivníte. Mám podobný problém, přišlo se na to kolem 22.tt (zpoždění cca 1,5 týdne). Chodila jsem každé 3týdny na přeměření velikosti mimča a průtoků. Od 30+0 jsem byla týden hospitalizovaná, kde se dělali podrobnější testy. Na důvod menšího mimča se nepřišlo, ale musím každý den na monitor a 1× týdně ultrazvuk na přeměření průtoků a 1× za 14 dní ultrazvuk na přeměření mimča. Chodím k Apolináři, kde jsou na předčasně narozené mimča jedni z nejlepších a bylo mi řečeno, že já to nijak ovlivnit nemůžu (maximálně se nestresovat). Je pro mě zvláštní přístup vaší doktorky, protože u Apolináře to berou jako velký problém a na ultrazvuku velmi pečlivě kontrolují vnitřní orgány mimča, hlavně mozek a srdce.
A o kolik je menší? Máš chodit na nějaká vyšetření? Mně teda holka rostla skokove už v břiše, byla menší, pak najednou zase větší, ale doktor vždy kontroloval prutoky. Ve 40+5 holka měla mít 4 kila a nakonec se sekli o 700g. Tohle těhotenství zase chodím do rizikove poradny (dnes jsem 32+1) že jim plod přijde o dost větší, cca o 3 týdny. Ale taky to prej ničím neovlivnim, tak jako když holka byla menší na ultrazvuku, doktor říkal, že to není v mých silách jídlem nějak ovlivnit, pokud jim dostatečně.
Já bych zatím byla v klidu a určitě bych chtěla aby mi doktorka dělala pořádné vyšetření, popřípadě poslala do rizikove poradny. Tam jsou na to větší,,mozky".
Ahoj holky
Dnes mi na kontrole bylo řečeno, že plod váží míň, než by měl. Paní doktorka mi doporučila jíst hodně bílkovin, zeleninu a ovoce.
Jsem ve 24.tt, nemůže to mít pro mimčo nějaké následky? Trošku mě to znervóznilo.