Je normální to nehrotit ?

Anonymní
20.6.23 11:34

Je normální to nehrotit ?

Ahoj, jsem 15TT a je mi 34 let (předtím jen samé potraty). Tak nějak ve svém okolí vidím, jak každý platí za předporodní kurzy, duly, laktační poradkyně a mají z toho těžkou hlavu, že se nedokáží už ani o ničem jiném - logicky- bavit. Je ale normální, prostě být těhotná bez těchto dalších věcí okolo? Přijde mi, že mi něco utíká, když se taky nehrnu na tyto kurzy a nesháním laktační poradkyně. Já ani nevím, na co by mě jako v tom kurzu připravili, vždy to stejně bude o té dané situaci v tu chvíli, nemám ani v plánu nějaký porodní plán, prostě mě to nechává úplně chladnou, ale přijde mi, že dneska je ten tlak, tohle vše mít. Jsem bývalý zdravotník tak vím, jak se personál mnohdy umí nepříjemně chovat, ale říkám si, nic nečekej a nakonec budeš překvapena. Má to někdo podobně? je opravdu něco z toho potřeba, jsem normální :D?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
20.6.23 11:40
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem 15TT a je mi 34 let (předtím jen samé potraty). Tak nějak ve svém okolí vidím, jak každý platí za předporodní kurzy, duly, laktační poradkyně a mají z toho těžkou hlavu, že se nedokáží už ani o ničem jiném - logicky- bavit. Je ale normální, prostě být těhotná bez těchto dalších věcí okolo? Přijde mi, že mi něco utíká, když se taky nehrnu na tyto kurzy a nesháním laktační poradkyně. Já ani nevím, na co by mě jako v tom kurzu připravili, vždy to stejně bude o té dané situaci v tu chvíli, nemám ani v plánu nějaký porodní plán, prostě mě to nechává úplně chladnou, ale přijde mi, že dneska je ten tlak, tohle vše mít. Jsem bývalý zdravotník tak vím, jak se personál mnohdy umí nepříjemně chovat, ale říkám si, nic nečekej a nakonec budeš překvapena. Má to někdo podobně? je opravdu něco z toho potřeba, jsem normální :D?

Já jsem nezdravotník a nic z toho jsem neabsolvovala, neměla jsem porodní plán, dokonce jsem si nemohla vybrat ani porodnici, kvůli sledované vadě srdce dcery. Na plánované vyvolávání porodu jsem se odvezla sama a i nás po propuštění odvezla domů. Byla jsem samoživitelka, moje máti po týdnu po porodu odjela, že se nudí a já vše zvládám :mrgreen: Dceři se blíží plnoletost a stále žije.

• Citovat
  • Upravit
53518
20.6.23 11:41

Tak porodíš i bez toho. Já jsem chodila čistě pro zábavu na předporodní kurz, protože ho vedla milá porodní asistentka a setkání bylo příjemné trávení odpoledne jednou v týdnu. Laktační poradkyni jsem nehledala, protože jsem si myslela, že budu kojit dlouho a snadno. Opak byl pravdou. Plácala jsem se v tom sama a když už jsem ji poznala, bylo po kojení. Ale dítě mi prospívalo, bylo zdravé, tak jsem se smířila. Kolem mě už v mém věku měly skoro odrozeno a kurz málokdo navštěvoval. Pak jsem chodila na kojenecké masáže a "plavání mimin. Měla jsem čas, dítě neprotestovalo, byla jsem mezi lidmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
20.6.23 11:42

Take jsem nechodila na tehotenska cviceni, predporodni kurzy, nebyla jsem na prohlidce porodnice, nemela jsem porodni plan, nemela jsem dulu a vlastne ani zadny doprovod u porodu. A to u zadneho ze 4 porodu. A ani jsem nepremyslela, ze bych neco z toho absolvovala, prislo mi to zbytecne.

Jen teda u tretiho a ctvrteho porodu jsem poprosila, aby mi hned po porodu nedavali miminko na bricho. Protoze u druheho mi ho polozili na bricho, ja byla hrozne rozbolavela a mala kopla do pupecni snury, coz me priserne zabolelo a ja ji malem shodila na zem 8o Tot vse, co se tyce porodnich planu a prani. No a oni mi miminko na bricho polozili, ale az po mem souhlasu, a radsi ho drzeli.

Takze za me, bud v klidu, nejsi jedina. I kdyz jsme nejspis v mensine.

Jo a laktacni poradkyni jsem taky nemela a kojila jsem 20 mesicu, 9 mesicu (dcera se sama odstavila), 2,5 roku, ctvrtou (2 a 1/4 roku) jeste kojim.

A zdravotnik nejsem.

Příspěvek upraven 20.06.23 v 11:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
20.6.23 11:43

Ja na žádné kurzy nechodila, porodní plán jsem taky neměla. A rozhodně jsem ve svém okolí nebyla sama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
20.6.23 11:44

Já jsem takový studijní typ, ráda se připravuju dopředu, takže kromě toho, že jsem měla už zkušenosti s miminkama v příbuzenstvu jsem i dlouhou dobu četla různé diskuze, články atd. Takže jsem připravená byla dobře a žádný kurz jsem už nepotřebovala.

Nicméně každý je jiný, navíc pokud jsi zdravotník, tak zřejmě nějaké znalosti máš, tak to pro tebe asi úplné neznámo nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.6.23 11:50

Měl jsem to stejně. Jediné, co jsem vždy udělala, tak došla na registraci do porodnice. A to jen proto, abych věděla, kde je a jak se tam nejlépe dostanu :mrgreen: :lol: porodní plány jsem též neměla, doprovod nebo dulu taky ne. Poslouchala jsem své tělo a dokázala vést diskuzi s pa, v posledním případě i s panem doktorem. 3× porod komplikovaný, z toho 2× to byl fakt masakr. Ale musím říct, že jsem se nikdy nesetkala se špatným chováním pá, doktorů ani nikoho v porodnicích. A to jsem rodila 4× ve 4 zařízeních :mrgreen: :lol:

Příspěvek upraven 20.06.23 v 11:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
20.6.23 11:52

Těhotenské cvičení s PA se mi líbilo, byla to sestra z gyn. ordinace, kam jsem běžně chodila, to bylo pěkný.
Doporučená vyšetření a testy, jinak nic. Dokonce ani pohlaví miminka jsem nevěděla dopředu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35852
20.6.23 12:01

Laktační poradkyně předem je totální nesmysl. Na kurzu jsem byla v centru kam chodím na gynekologii, když bych tam nešla tak se asi nic nestane.
Ale prohlídka porodnice není úplně špatná, tam sme byli i s manželem a byla k tomu i krátká přednáška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.6.23 12:03

Minimálně je fajn absolvovat dobrý porodní kurz a něco si o porodu zjistit. Aby jsi věděla, co tě čeká, jak s kontrakcemi pracovat, jak se uvolnit. Dost ti to u porodu pomůže. Jít tam nepřipravená, to je cesta do pekel. Nejde o to diktovat zdravotníkům, co maji dělat, ale hlavně vědět, co dělat sama se sebou. Zjišťovat to a na místě, to už je celkem pozdě. To samý kojení, taky je dobrý být na to připravená a nečekat, co se bude dít samo od sebe. Nemusíš to nutně prožívat a přehánět a dělat z toho třetí světovou, ale hodit to za hlavu úplně, tím uškodíš jen sama sobě.

• Citovat
  • Upravit
37132
20.6.23 12:27

Já vlezla na jednu hodinu predporodniho kurzu v prvním tehotnestvi a znova mě tam nikdo nedostal :mrgreen: strašná slezina slepic, které si tam planovaly hudbu k porodu a samé blbosti :lol: ne fakt nic z toho nepotrebujes :D mám tři děti a nikdy sem neměla žádnou laktacni, dulu apod :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
20.6.23 12:28

Delas to a uvazujes dobre a spravnym smerem. Proste vetsina lidi se chova jak hliuoe stadecko beee a to neni radno napodobovat.

U samotneho porodu ti reknou jak a kdy bude potreba dychat, aby se mimco dostalo spravne ven.

Zrovna tak kojeni, u vetsiny zenskych to jde tou nejprirozenejsi cestou-prilozis ditko k prsu a ono uz vi co s tim. U problem. pripadu poradi i v porodnici a kdyby ne, tak laktacni poradkyne muzes kontaktovat i kdykoli pozdeji. Ci pomuze pediatr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
20.6.23 12:31

Rodila jsem jednou. A teď vím, že u druhého porodu to budu chtít jinak a je mi celkem líto, že jsem se nezajímala víc dopředu. Kurzy bych teda neabsolvovala, ale nad porodním plánem určitě budu přemýšlet a budu chtít, aby ho dodrželi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
20.6.23 12:34
@Kriss Tina píše:
Já vlezla na jednu hodinu predporodniho kurzu v prvním tehotnestvi a znova mě tam nikdo nedostal :mrgreen: strašná slezina slepic, které si tam planovaly hudbu k porodu a samé blbosti :lol: ne fakt nic z toho nepotrebujes :D mám tři děti a nikdy sem neměla žádnou laktacni, dulu apod :D

No presne takhle jsem si ten kurz predstavovala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
20.6.23 12:34
@Kriss Tina píše:
Já vlezla na jednu hodinu predporodniho kurzu v prvním tehotnestvi a znova mě tam nikdo nedostal :mrgreen: strašná slezina slepic, které si tam planovaly hudbu k porodu a samé blbosti :lol: ne fakt nic z toho nepotrebujes :D mám tři děti a nikdy sem neměla žádnou laktacni, dulu apod :D

Ja byla na predporodnim kursu jen 1× a taky vickrat ne - jefnak to tenkrat bylo v dobe obeda, takze nenajedena by sem mela hlad a jako po jidle se mi blbe cvicilo. A psk taky ta justa buzerace me tam vadila, trebas ze jsem nemela
Zrovna sebou tehot. prukazku :roll:

No a porodila jsem 2× a na pohodu a co mam pri porodu delat, jak se chovat, dychat a spolupracovat to si vse ridili a rikali a radili mi zdravotnici primo pri akci, protoze nikdo dopredu nemuze vedet, jak se vse bude vyvijet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí