Dovolená, zánět dásně

5403
19.7.22 05:33

Dovolená, zánět dásně

Ahoj,
jsme v Řecku 🤦‍♀️
asi 3 měsíce zpět jsem řešila zánět okostnice, preleceny, vše v pořádku, vůbec jsem už o zákroku po zákroku nevěděla.
Na dovolené jsme od čtvrtka, nic neukazovalo k tomu, že by se zuby měl být problém. Včera neděle mě začal bolet zub, stejný, co byl léčebný, v pondělí jsem volala zubařce, ta mi řekla, že pravděpodobně je to podrážděné teplem. Ať leduji a dam si něco od bolesti. Dnes úterý, bolesti jsem už skoro nespala a mám nateklou celou tvar, ale hodně, od oka k bradě. Už ani nevím co mě bolí, celá čelist. Dnes to vypadá na místního zubaře. Řešil jste někdo něco podobného na dovolené?
Mě trefí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
442
19.7.22 06:12

Je to zánět který musíš okamžitě léčit. Pravděpodobně nebyl pořádně vyléčený a teplo uspišilo jeho návrat.
Také jsem tento problém řešila na dovolené. Je to super, když se takto pokazí dovolená nejen tobě, ale celé rodině :,(
Ať ti to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21704
19.7.22 07:59

Tohle je strašně nepříjemné. Holt musíš volat na pojišťovnu a řešit to u lékaře. Můj taťka na to hodně trpěl, on u moře teda preventivně vyplachoval slivovicí. Ať to brzo přestane bolet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
19.7.22 15:04

Už jsem bez zubu, péče zdravotní velmi příjemná.
Snad už bude klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
19.7.22 17:05

Ahojky, jsem momentálně také na dovolene, konkrétně v Chorvatsku, také začíná pobolivat zub. Zatím nic tragického, před odjezdem jsem byla u zubaře a vše v pořádku. Vypadá to, že budu muset asi také někam vyrazit. Mám dotaz. Máme cestovni pojištění, je třeba na místě platit něco hned na místě, nebo to jde na pojišťovnu? A volat předem asistenční službu pojišťovny kde máme cestovní pojištění? Nikdy jsem toto neřešila, tak se předem omlouvám za možná blbý dotaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
19.7.22 17:19
@Lenon píše:
Je to zánět který musíš okamžitě léčit. Pravděpodobně nebyl pořádně vyléčený a teplo uspišilo jeho návrat.
Také jsem tento problém řešila na dovolené. Je to super, když se takto pokazí dovolená nejen tobě, ale celé rodině :,(
Ať ti to dobře dopadne.

Vrátil se ti zánět na dovolené, tím teplem nebo jak? Jak jsi to řešila…no to by byla moje noční můra toto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21704
19.7.22 18:43

@woušinka musíš volat nejdřív pojišťovnu. Oni tě odkáží na kliniku, se kterou mají smlouvu. S placením nevím, někde se to platí na místě a pojišťovna to zpětně uhradí a někde to jde rovnou na pojišťovnu. V Turecku jsme vloni neplatili nic, z kliniky nám na hotel poslali auto, které nás odvezlo tam i zpět. Jestli to takto funguje i v Chorvatsku ale netuším. To ti řeknou na infolince pojišťovny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
19.7.22 18:52

Nozu moc děkuji. Myslíš volat na zdravotní pojišťovnu svou, nebo na tu asistenční linku z cestovního pojištění? Kdyby došlo k nejhoršímu, kolik tak stojí zubní ošetření? Je to asi všude jinak, ale tak orientačně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24760
19.7.22 19:47
@woušinka píše:
Nozu moc děkuji. Myslíš volat na zdravotní pojišťovnu svou, nebo na tu asistenční linku z cestovního pojištění? Kdyby došlo k nejhoršímu, kolik tak stojí zubní ošetření? Je to asi všude jinak, ale tak orientačně.

Asistenční linku, tam vám poradí co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.