Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj,
jsme v Řecku 🤦♀️
asi 3 měsíce zpět jsem řešila zánět okostnice, preleceny, vše v pořádku, vůbec jsem už o zákroku po zákroku nevěděla.
Na dovolené jsme od čtvrtka, nic neukazovalo k tomu, že by se zuby měl být problém. Včera neděle mě začal bolet zub, stejný, co byl léčebný, v pondělí jsem volala zubařce, ta mi řekla, že pravděpodobně je to podrážděné teplem. Ať leduji a dam si něco od bolesti. Dnes úterý, bolesti jsem už skoro nespala a mám nateklou celou tvar, ale hodně, od oka k bradě. Už ani nevím co mě bolí, celá čelist. Dnes to vypadá na místního zubaře. Řešil jste někdo něco podobného na dovolené?
Mě trefí
Je to zánět který musíš okamžitě léčit. Pravděpodobně nebyl pořádně vyléčený a teplo uspišilo jeho návrat.
Také jsem tento problém řešila na dovolené. Je to super, když se takto pokazí dovolená nejen tobě, ale celé rodině ![]()
Ať ti to dobře dopadne.
Tohle je strašně nepříjemné. Holt musíš volat na pojišťovnu a řešit to u lékaře. Můj taťka na to hodně trpěl, on u moře teda preventivně vyplachoval slivovicí. Ať to brzo přestane bolet
Už jsem bez zubu, péče zdravotní velmi příjemná.
Snad už bude klid.
Ahojky, jsem momentálně také na dovolene, konkrétně v Chorvatsku, také začíná pobolivat zub. Zatím nic tragického, před odjezdem jsem byla u zubaře a vše v pořádku. Vypadá to, že budu muset asi také někam vyrazit. Mám dotaz. Máme cestovni pojištění, je třeba na místě platit něco hned na místě, nebo to jde na pojišťovnu? A volat předem asistenční službu pojišťovny kde máme cestovní pojištění? Nikdy jsem toto neřešila, tak se předem omlouvám za možná blbý dotaz
@Lenon píše:
Je to zánět který musíš okamžitě léčit. Pravděpodobně nebyl pořádně vyléčený a teplo uspišilo jeho návrat.
Také jsem tento problém řešila na dovolené. Je to super, když se takto pokazí dovolená nejen tobě, ale celé rodině
Ať ti to dobře dopadne.
Vrátil se ti zánět na dovolené, tím teplem nebo jak? Jak jsi to řešila…no to by byla moje noční můra toto…
@woušinka musíš volat nejdřív pojišťovnu. Oni tě odkáží na kliniku, se kterou mají smlouvu. S placením nevím, někde se to platí na místě a pojišťovna to zpětně uhradí a někde to jde rovnou na pojišťovnu. V Turecku jsme vloni neplatili nic, z kliniky nám na hotel poslali auto, které nás odvezlo tam i zpět. Jestli to takto funguje i v Chorvatsku ale netuším. To ti řeknou na infolince pojišťovny.
Nozu moc děkuji. Myslíš volat na zdravotní pojišťovnu svou, nebo na tu asistenční linku z cestovního pojištění? Kdyby došlo k nejhoršímu, kolik tak stojí zubní ošetření? Je to asi všude jinak, ale tak orientačně.
@woušinka píše:
Nozu moc děkuji. Myslíš volat na zdravotní pojišťovnu svou, nebo na tu asistenční linku z cestovního pojištění? Kdyby došlo k nejhoršímu, kolik tak stojí zubní ošetření? Je to asi všude jinak, ale tak orientačně.
Asistenční linku, tam vám poradí co dělat.