Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahojte, mám hroznou bolest v krku, krk nateklý, čepy, klasická angína, doktorka mi předepsala Doxyhexal, známá ktera dělá v nemocnici říkala, že doxyhexal se na angínu vůbec nedává. Mate někdo zkušenosti?
Pokud nevěříš lékařce, tak ji změň.
@Anonymní píše:
Ahojte, mám hroznou bolest v krku, krk nateklý, čepy, klasická angína, doktorka mi předepsala Doxyhexal, známá ktera dělá v nemocnici říkala, že doxyhexal se na angínu vůbec nedává. Mate někdo zkušenosti?
nemáš alergii na penicilin? ![]()
Doxyhexal rozhodně není antibiotikum první volby u angíny. Těžko říct, proč vaše doktorka volila toto ATB. Nemáte alergie na jiné antibiotika? Na druhou stranu by Doxyhexal měl zabrat, ale určitě je spousta vhodnějších. Budete-li doxyhexal používat, pozor na sluníčko.
Mě přijde, že Doxyhexal snad předepisují na vše. V pubertě jsem ho brala na akné. Nyní před odběrem vajíček (jen asi čtyři tablety).
Je to antibiotikum proti zánětům no ![]()
Ale na angínu? ![]()
Doxyhexal při absenci alergie na penicilinová ATB? Na to je jen jedna rada dobrá = vyměnit ošetřujícího lékaře.