DPČ a Úřad práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Vydělám si měsíčně čistého 2500kč, nic víc.
Chtěla jsem se zeptat, když by zaměstnavatel dal smlouvu na DPČ a s tímto malým výdělkem, musel by za mě odvádět zdravotní? Někde čtu, že ne, teď zas že jo. Tak já nevím 😖 To by hradil ÚP?
Vždyť jsi dotaz napsala pod odpověď! To si neumíš přečíst a každému se musí odpovídat zvlášť? Co je ta mém předchozím příspěvku nesrozumitelného?
A nezáleží na čisté, ale sjednané hrubé mzdě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nevite jak je to ted? Mohu si vydelat par korun na DPČ když jsem na ÚP? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj, nevite jak je to ted? Mohu si vydelat par korun na DPČ když jsem na ÚP?
Můžeš do poloviny minimální mzdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš píše:
Můžeš do poloviny minimální mzdy.
Dekuji moc. Nevis nahodou kdy se mam prihlasit na UP kdyz dite bude mit 10. Brezna 7 let? Jsem ted vedena na pojistovne jako osoba pečující o dite do 7 let. Musím hned toho 10.? Nebo nejpozdeji 10.? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Cenarius píše:
Kdy chces. UP neni povinnost.
Samozřejmě mi jde o to, aby za mě bylo odvedeno zdravotní ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, když budu mít DPP (vyřadí mě z Úp, to chápu) a vydělám si 11 tisíc měsíčně, budu si muset platit zdravotní a sociální sama? Posílat to přes účet pojišťovně?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Pokud budeš mít z DPP odvody, tak ti to zaměstnavatel strhne do povinného minima. Nic posílat nemusíš.
Pokud z dohody odvody nebudou musíš si platit zdravotní sama. Socialni není povinné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 Díky. A odvody z DPP bývají automaticky, nebo to záleží na zaměsnavateli? Já se v tom vůbec nevyznám..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Záleží to vysi výdělku a podepsanem co nepodepsanem prohlášení poplatníka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím mohu se jako rentier po práci úrazu a id zaměstnat na DPC? kolik mohu max vydělat? Nechci bejt na úřadu práce ale musím být ekonomický činný
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Londero píše: Více
Na DPČ lze pracovat jen 20h týdne. Výše výdělku není nijak omezena.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše: Více
V promeru za rok ci trvani smlouvy, nemusi to byt splneno kazdy tyden.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsem si zjišťovala a tam je problém, že dítě může být ve školce max 4 hodiny. Náš, když už tam jde, tak 2× v týdnu naše školka nabízí různé kroužky v odpoledních hodinách. Což mi přijde škoda nevyužít zase. Spíš jsem chtěla vědět, jak to je s tou DPČ