Neschopenka, výpověď a mateřská
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Neschopenka,vypoved a materska
Ahoj, pokud tady tomu nekdo rozumi tak prosim o radu. Nastoupila sem do prace 9.1 2017 a brzy otehotnela, vetsinu tehu travim na neschopence. Smlouvu mam podepsanou za dobu urcitou- za rodicak jine kolegyne. Ted mi prisel dopis ze k 1.10 2017 mi konci prac. pomer nebot se ta kolegyne vraci do prace…Termin porodu mam 3.12 a eventuelne nastup na materskou 22.10… No co delat ted. Doba na neschopence se pry pocita do tech 270 odpracovanych dni k naroku na materskou ale pokud sem dobre pocitala chybelo by mi tam asi 5 dni…kam ted jit, co si vyridit? Muzou me vyhodit i kdyz sem na neschopence? Poradite?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ve smlouve mam napsano, ze se sjednava na dobu urcitou za rodicovskou dovolenou te kolegyne. A v patek prisel dopis, ze ona rodicak konci a k 1.10 nastupuje do prace tudiz me smlouva konci k tomuto dni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych řekla, že po skončení pracovního poměru ti poběží ochranná lhůta 180 pro nástup na PPM, takže budeš mít na PPM nárok. Zůstaneš pořád na PN a ukončis jí den před nástupem na mateřskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@myskalucka píše:
Já bych řekla, že po skončení pracovního poměru ti poběží ochranná lhůta 180 pro nástup na PPM, takže budeš mít na PPM nárok. Zůstaneš pořád na PN a ukončis jí den před nástupem na mateřskou.
To sice bezi, ale nesplni druhou podminku - pojisteni 270 dni. Co na to rict, proste to nevyslo, nema odpracovano, priste to chce lepe planovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe: a co když pracovala už v předchozích 2 letech? Je to přece 270 dní za poslední 2 roky ![]()
@B.arbusa.b : byla to tvoje první práce a nebo bylo i jiné zaměstnání v posledních 2 letech?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@myskalucka píše:
@mroe: a co když pracovala už v předchozích 2 letech? Je to přece 270 dní za poslední 2 roky
@B.arbusa.b : byla to tvoje první práce a nebo bylo i jiné zaměstnání v posledních 2 letech?
Bohuzel ne…pred nastupem do prace sem byla sama na rodicaku se synem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe : a je to 270 pracovních dní a nebo je to kalendářních? Za 1 měsíc je to cca 22 dní nebo 30?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevite kam bych si mohla v pondeli zajit na urad kde by mi poradili co a jak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@myskalucka píše:
@mroe : a je to 270 pracovních dní a nebo je to kalendářních? Za 1 měsíc je to cca 22 dní nebo 30?
Melo by to byt kalendarnich, co jsem tak vycetla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@B.arbusa.b píše:
@mroe jak to prosim myslite? S tim pojistenim myslim☺☺
Vzdyt to tam sama pocitas… chybi 5 dni. S tim ale nikdo nic neudela, to se neda nijak vymyslet.
@myskalucka Predpokladam, ze v poslednich dvou letech nikde jinde nepracovala, kdyz to nepise.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do kdy jsi měla tu smlouvu na dobu určitou? To, že se nějaká kolegyně vrátila z mateřské tobě může být jedno, tebe nesmí pokud si těhotná propustit dokud nedojde to datum do kterého je ta smlouva na dobu určitou. Možná by stálo za to to pořešit, fakt ti chybí jen 5 dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@B.arbusa.b : pořadí ti na OSSZ. Doopravdy to vypadá, že asi nárok na PPM ó pár dní fakt nebude. Ale zase si měla PN, což je lepší než být doma zadarmo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aragua píše:
Do kdy jsi měla tu smlouvu na dobu určitou? To, že se nějaká kolegyně vrátila z mateřské tobě může být jedno, tebe nesmí pokud si těhotná propustit dokud nedojde to datum do kterého je ta smlouva na dobu určitou. Možná by stálo za to to pořešit, fakt ti chybí jen 5 dní.
Pochopila jsem, ze ma primo ve smlouve po dobu RD. Takze to konci dnem nastupu puvodniho zamestnance.
- Citovat
- Upravit