Neschopenka, výpověď a mateřská
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Aragua : pokud je ve smlouvě na dobu určitou napsáno, že končí nástupem kolegy z mateřské, která se vrací od 1.10., tak s tím asi nic neudělá i když je těhotná, ale nejsem právník, otázka je, jestli je normální mít ve smlouvě místo datumu konce smlouvy jen napsané, že končí až se vrátí určitý člověk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pět dnů je smůla, no. Tak zůstaneš do porodu na neschopence a pak požádáš o rodičák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@myskalucka píše:
@Aragua : pokud je ve smlouvě na dobu určitou napsáno, že končí nástupem kolegy z mateřské, která se vrací od 1.10., tak s tím asi nic neudělá i když je těhotná, ale nejsem právník, otázka je, jestli je normální mít ve smlouvě místo datumu konce smlouvy jen napsané, že končí až se vrátí určitý člověk.
Je to normální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@myskalucka píše:
Jo máte pravdu. Tady je to napsané: https://www.novinky.cz/…ovolene.html Tak v tom případě se asi nic dělat nedá, o pět dní to uniklo.
To se dost divím, že vůbec někdo na takové místo nastoupí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nj to uz se s tou materskou neda nic delat no☺…jen mi neni vubec jasny co dal…chlap mi tu rika, ze me nemuzou propustit kdyz sem na neschopence. Kdyz teda zustanu ne neschopence kdo me bude vyplacet nebo kam budu nosit papir na penize kdyz v praci uz budu propustena…jak tohle funguje?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@B.arbusa.b
Pokud by si mela smlouvu na dobu neurcitou, tak te propustit nemohou. Ale na dobu urcitou ti proste konci pracovni pomer a basta. Mam to stejne, jen mam odpracovano tech 270 dni a vlezu se do ochranne lhuty. Listky na penize budu pry i po skonceni pracovniho pomeru nosit zamestnavateli a stejne tak mu donesu i papir na materskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jaké máte vedení? Leda sklopit oči a jít poprosit, zda by Vás tam nemohli nechat o těch 5 dní déle, vysvětlit situaci. Přece jenom jde o statisícovou položku, ta mateřská…Je to trochu krkolomné, ale za zkusení asi nic nedáte. Kdybyste nebyla náhradu za RD, tak by Vám mohla běžet neschopenka i po konci pracovního poměru…Nebo zkuste zapátrat, jestli to neplatí i pro Váš případ. Možná by mohlo být jedno, čím prac. poměr skončil, na neschopence se normálně dá zůstat dál. A ta se počítá do výpočtu mateřské. Obvykle nejsem pro to vymýšlet nějaké extra kličky, ale těch 5 dní je pitomých.
Příspěvek upraven 16.09.17 v 09:57
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@B.arbusa.b píše:
Nj to uz se s tou materskou neda nic delat no☺…jen mi neni vubec jasny co dal…chlap mi tu rika, ze me nemuzou propustit kdyz sem na neschopence. Kdyz teda zustanu ne neschopence kdo me bude vyplacet nebo kam budu nosit papir na penize kdyz v praci uz budu propustena…jak tohle funguje?
hele, a neslo by se se zamestnavatelem dohodnout? Vysvetlit mu, ze tech 5 dni nutne potrebujes? Jestli neni vyslovene hajzl, mel by vyjit vstric.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jedině se domluvit v práci, jestli by si papírově nemohla skončit až třeba 6.10.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mari.G píše:
A jaké máte vedení? Leda sklopit oči a jít poprosit, zda by Vás tam nemohli nechat o těch 5 dní déle, vysvětlit situaci. Přece jenom jde o statisícovou položku, ta mateřská…Je to trochu krkolomné, ale za zkusení asi nic nedáte. Kdybyste nebyla náhradu za RD, tak by Vám mohla běžet neschopenka i po konci pracovního poměru…Nebo zkuste zapátrat, jestli to neplatí i pro Váš případ. Možná by mohlo být jedno, čím prac. poměr skončil, na neschopence se normálně dá zůstat dál. A ta se počítá do výpočtu mateřské. Obvykle nejsem pro to vymýšlet nějaké extra kličky, ale těch 5 dní je pitomých.Příspěvek upraven 16.09.17 v 09:57
ANo, na neschopence může zůstat i po ukončení pracovního poměru, ale to ji nic neřeší (resp. řeší to peníze, ale ne PPM), protože do těch 270 se počítá pouze neschopenka při trvání pracovního poměru, po jeho ukončení už ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita píše:
hele, a neslo by se se zamestnavatelem dohodnout? Vysvetlit mu, ze tech 5 dni nutne potrebujes? Jestli neni vyslovene hajzl, mel by vyjit vstric.
No, neviděla bych to tak jasně, zaměstnavatel mnoho prostoru k manipulaci nemá, protože ta smlouva je jasně daná do návratu kolegyně, on z celkem pochopitelných důvodů to nemůže jen tak změnit, neb je na první pohled jasné o co jde - i té OSSZ pod kterou spadá.
To už mi přijde reálnější zkusit ukecat tu vracející se, zda by nemohla nastoupit až k tomu 6.10.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
No, neviděla bych to tak jasně, zaměstnavatel mnoho prostoru k manipulaci nemá, protože ta smlouva je jasně daná do návratu kolegyně, on z celkem pochopitelných důvodů to nemůže jen tak změnit, neb je na první pohled jasné o co jde - i té OSSZ pod kterou spadá.
To už mi přijde reálnější zkusit ukecat tu vracející se, zda by nemohla nastoupit až k tomu 6.10.
Myslím, že tohle by nemusel být problém. Otázka je, jak moc je zaměstnavatel ochoten k takové domluvě, když jsem pochopila, že zakladatelku v té práci skoro neviděl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
A proč by to měla dělat? Kvůli někomu, koho neznám a „daruji“ mu pár ( možná i ) desítek tisíc a já bych přišla ( pokud by mi nevyšlo do konce roku 60 pracovních dní ) ó hodně dní ( cca ó 10 ) dovolené, které se můžou využít na nemoci děti? Kdo kdy by to udělal pro mě? Nikdo, všichni myslí jen na sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@myskalucka Jo s dovolenou máš pravdu, tu jsem neřešila, ta může udělat hodně, ale nebýt té, tak mě osobně by tedy bylo celkem jedno, zda nastoupím 1. nebo 6.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 : normálně bych to asi taky neřešila a byla ta „hodná“ blb.ka, ale po loňské zkušenosti ( díky tobě
) jsem při nástupu od 1.10. měla nárok na 14 dní dovolené, letos je to do konce roku 62 pracovnich dní, tak by i tu dovču přišla
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit